Нови возачки дозволи

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Ај ако има некој тестови негови нека ми кажи негов одговор 13 тест 2- ро и 4-то прашање.

Член од
20 ноември 2010
Мислења
738
Поени од реакции
749
На 18 ја зедов (годинава), а се научив на Југо. За другото ме мрзи да пишувам...

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
знае ли некој колку кошта да ја извадиш возачката во мвр по итна-брза постапка, т.е. колку се доплаќа?

Член од
30 јуни 2008
Мислења
493
Поени од реакции
13
--- надополнето: Dec 1, 2011 5:46 PM ---
знае ли некој колку кошта да ја извадиш возачката во мвр по итна-брза постапка, т.е. колку се доплаќа?

Издавање итна возачка дозвола

ТЕЛЕФОНСКОТО ЗАКАЖУВАЊЕ ПРЕКУ БЕСПЛАТНИОТ ТЕЛЕФОНСКИ БРОЈ 0800 192 92 Е ЗАДОЛЖИТЕЛНО ЗА СИТЕ АПЛИКАНТИ
Итната возачка дозвола се издава 48 часа по поднесувањето на барањето за издавање на возачка дозвола.
НАПОМЕНА: За овој тип на возачка дозвола уплатница од наместо 280,00 ден се приложува
уплатница од 840,00 ден

НАПОМЕНА: Со барењето за возачка дозвола задолжително се поднесува и пријавата за издавање на возачка дозвола за кое е потребно:
- пријава за возачка книшка
- уплатница од 100,00 ден
- фотокопија од лична карта
- фотокопија од возачка дозвола
- 2 фотографии до димензија 3,5 X 4,5 смм
Од тука.

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.458
Поени од реакции
2.013
Положив на 19 години. Полагав со Mitsubishi Lancer. Тестови положив од прва, полигон од прва, на градска од втора. Полагав дента за нова година, иако сите ми рекоа да не полагам тогаш затоа што ќе биде лудница, ама пуста желба:).
Ме однесоа на кружниот во дебар маало, и вртам по една од уличките, коли паркирани насекаде, простор има едвај да се движи колата, кога се приближив до една кола, типот дојде до неа и си ја отвори ширум вратата без да погледне дали некому ќе смета, ја закачив малку со ретровизорот и нормално не положив :mad:. Следуваше големо разочарување и еден месец да се соземам за повторно да полагам :D. После положив од втор пат.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.018
Поени од реакции
2.362
Битола (со Шевролет Спарк) на 20 години зедов возачка, тестови без ниту едно грешно, паднав еднаш на кос паркинг.
Чикаго (со Ауди А6) на 23, тестови без ниту едно грешно, градска и полигон без проблем, само таа црнката ми пиштеше со 2те раце да го држам воланот, а пуста навика секогаш десната рака оди на менувач иако колата беше автоматик.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Како може да полагаш на автоматик? Во повеќе градови ли се полага така?
Според закон не смее да биде автоматик колата. Е сеа ако фатил врски или „дупки во законот“ тоа е тоа :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Како може да полагаш на автоматик? Во повеќе градови ли се полага така?
Абе читајте да го ебам... убо си пишал дека црнка му пиштела (црнец, црнчуга, нигер, како сакаш наречиго) + во Чикаго полагал.
Е сеа ако фатил врски или „дупки во законот“ тоа е тоа :)
Македонштина... одма на дупки во законо тера умо.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не прочитав убаво, сори :pipi:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Според закон не смее да биде автоматик колата.
Стварно, оти не смее колата да биди автоматик? До пред 5-6 години автоматик ретко се наоѓаше кај нас, ама сега со законов за увоз прилично голем број на возила шо се донесоа се автоматици...

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Стварно, оти не смее колата да биди автоматик? До пред 5-6 години автоматик ретко се наоѓаше кај нас, ама сега со законов за увоз прилично голем број на возила шо се донесоа се автоматици...
па ваљда ко демек полесно, шо знам. Никад не сум возела автоматик не се ни разбирам од тоа ама може дека вака со кумплунгот поголема е шансата да ти угаси и да ти скинат поени :) Ама не знам како е на автоматик :/

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
па ваљда ко демек полесно, шо знам. Никад не сум возела автоматик не се ни разбирам од тоа ама може дека вака со кумплунгот поголема е шансата да ти угаси и да ти скинат поени :) Ама не знам како е на автоматик :/
Те прај робот... држиш кочница стои. пушташ кочница, сам трга, додаваш гас сам забрзува... немора ништо посебно да прајш (шо се однесува на менување брзини, слушање на мотор и такви тракатанци), се сам си прај, со шо почетник би имал една грижа помалце (читај појќе ќе можи да се концентрира на патот).

Член од
15 јули 2007
Мислења
12.406
Поени од реакции
545
Ја у вторник тестови положив у среда полигон и градска (со Citroen C3) и ете денес мислев документите стигнале во полиција, а оно тек у вторник...

Kajgana Shop

На врв Bottom