Нови возачки дозволи

Член од
18 мај 2011
Мислења
184
Поени од реакции
74
Отприлика 21-22 илјади. Ако не паднеш 3 пати на градска.
А ако падне 5-6 пати ќе го фати и над 30.000 денари
--- надополнето: Oct 26, 2011 8:45 PM ---
Извините вака едно глупо прашање, ги има проверено некој овие од интернет тестовиве дали се точни одговорите.Да не има некоја замка?
Не учи од тестови(објавени на нет)Има доста грешки во нив.Пиши ми на пп ке ти ги пратам ако не си се снашол.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Не можев да најдам на интернетов објаснување за цајкан на раскрсница. Сите знаци, позиции и мрдања со раце да бидат објаснети по можност.

Или па вие на кратко напишете тоа што знаете...

Член од
18 мај 2011
Мислења
184
Поени од реакции
74
1.Дигната рака горе-СТОП ЗА СИТЕ ВОЗИЛА
2.Испружена рака напред-ЗАБРАНА ЗА СИТЕ ШТО ЈА СЕЧАТ НАСОКАТА НА ИСПРУЖЕНАТА РАКА
3.Кружно движење со раката-ДА ЗАБРЗАТЕ
4.Горе -доле со дланката-ДА НАМАЛИТЕ
5.Раширени раце-СМЕАТ ДА ПОМИНАТ ВОЗИЛАТА КОИ ДОАЃААТ ОД БОЧНИТЕ СТРАНИ А ЗАБРАНЕТО Е ЗА ВОЗИЛАТА КОИ ДОАЃААТ ОД КАЈ ГРБОТ И ГРАДИТЕ
6.Еден долг свиреж-ДА ОБРНЕТЕ ВНИМАНИЕ СЛЕДИ ДРУГ ЗНАК
7.Повеќе кратки свирежи едно по друго-НЕКОЈ ПОСТАПИЛ НЕПРОПИСНО

Сега за сега толку ми текнаа:))))))
--- надополнето: Nov 1, 2011 8:59 PM ---
Има грешка на тестот број 11 мислам прашање бр.29.
Другите не ги детализирав

Член од
17 април 2009
Мислења
6
Поени од реакции
0
Од еден другар слушнав дека имало апликација за решавање на тестовите на ком и накрајот излегувал резултат со колку поени си положил/неположил дали некој знае несто повеќе околу ова :)

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
1.Дигната рака горе-СТОП ЗА СИТЕ ВОЗИЛА
2.Испружена рака напред-ЗАБРАНА ЗА СИТЕ ШТО ЈА СЕЧАТ НАСОКАТА НА ИСПРУЖЕНАТА РАКА
3.Кружно движење со раката-ДА ЗАБРЗАТЕ
4.Горе -доле со дланката-ДА НАМАЛИТЕ
5.Раширени раце-СМЕАТ ДА ПОМИНАТ ВОЗИЛАТА КОИ ДОАЃААТ ОД БОЧНИТЕ СТРАНИ А ЗАБРАНЕТО Е ЗА ВОЗИЛАТА КОИ ДОАЃААТ ОД КАЈ ГРБОТ И ГРАДИТЕ
6.Еден долг свиреж-ДА ОБРНЕТЕ ВНИМАНИЕ СЛЕДИ ДРУГ ЗНАК
7.Повеќе кратки свирежи едно по друго-НЕКОЈ ПОСТАПИЛ НЕПРОПИСНО

Сега за сега толку ми текнаа:))))))
--- надополнето: Nov 1, 2011 8:59 PM ---

Има грешка на тестот број 11 мислам прашање бр.29.
Другите не ги детализирав
А зашто транвајот прв да сврти кога има стоп кај него?

Член од
18 мај 2011
Мислења
184
Поени од реакции
74
Не оди трамвајот прв на таа раскрсница,но не поминува ни последен како што е одговорено.Прво поминува возилото што е на главна улица.
Трамвајот и возилото спроти него се наогаат на споредна улица,а за шинските возила не важи правилото "ПОМЕЃУ ДВЕ ВОЗИЛА НА ИСТА УЛИЦА ПРВЕНСТВО ИМА ТОЈ ШТО ЗАДРЖУВА ПРАВЕЦ" Поточно шинските возила имаат секогаш првенство пред возилата кои се наоѓаат спроти нив и имаат првенство секогаш на нерегулирани раскрсници каде што се применува правилото од десна страна.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Не оди трамвајот прв на таа раскрсница,но не поминува ни последен како што е одговорено.Прво поминува возилото што е на главна улица.
Трамвајот и возилото спроти него се наогаат на споредна улица,а за шинските возила не важи правилото "ПОМЕЃУ ДВЕ ВОЗИЛА НА ИСТА УЛИЦА ПРВЕНСТВО ИМА ТОЈ ШТО ЗАДРЖУВА ПРАВЕЦ" Поточно шинските возила имаат секогаш првенство пред возилата кои се наоѓаат спроти нив и имаат првенство секогаш на нерегулирани раскрсници каде што се применува правилото од десна страна.
Ама ова ти е на нерегулирана раскрсница, овде јасно си има стоп и се знае кој заминува последен.Грешка ти е нешто.
Сега проверив и на други тестови од еден другар(не електронски).

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Точно, ова ми е проверено од официјалниот закон дека трамвајот има предност само на нерегулирана раскрсница. А на таа има знаци.

Инаку да се пофалам, положив денес и градска.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Точно, ова ми е проверено од официјалниот закон дека трамвајот има предност само на нерелулирана раскрсница. А на таа има знаци.

Со среќа.

Член од
24 јуни 2010
Мислења
206
Поени од реакции
68
Поише од 3 пати никој скоро не буткаат не се секирајте :)

Член од
18 мај 2011
Мислења
184
Поени од реакции
74
Ама ова ти е на нерегулирана раскрсница, овде јасно си има стоп и се знае кој заминува последен.Грешка ти е нешто.
Сега проверив и на други тестови од еден другар(не електронски).
Јас секако сакав само да помогнам на оние кои допрва треба да полагаат.
Не сум грешка воопшто и те уверувам дека тие тестови беа така пуштени кога се оформи испитниот центар.Подоцна реагиравме на грешките и беа повлечени,па повторно ги вратија.На таа раскрсница последно заминува товарното(или патничкото) возило што е спроти трамвајот. И не е вистина дека трамвајот има првенство само на нерегулирана раскрсница туку е така како што наведов во претходниот пост.
Кој сака нека верува акој не сака не мора,јас си стојам цврсто до тоа што го кажав.
--- надополнето: Nov 4, 2011 9:54 PM ---
Ајде прво честитам,а второ среќа што низ нашиов град нема шински возила иначе ако ти се паднеше раскрсница како оваа што ја коментиравме ке си паднел:))))мала шала

Би те замолила за делот од законот во кој си прочитал дека само на нерегулирани раскрсници имаат првенство шинските возила,ако не е проблем да го препрочиташ
--- надополнето: Nov 4, 2011 9:56 PM ---
И на крај да Ве прашам сите што ја коментиравте раскрсницата ШТО ВИ ПРЕДАВАА НА ТЕОРЕТСКАТА НАСТАВА пред да почнете со практични часови???

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Јас секако сакав само да помогнам на оние кои допрва треба да полагаат.
Не сум грешка воопшто и те уверувам дека тие тестови беа така пуштени кога се оформи испитниот центар.Подоцна реагиравме на грешките и беа повлечени,па повторно ги вратија.На таа раскрсница последно заминува товарното(или патничкото) возило што е спроти трамвајот. И не е вистина дека трамвајот има првенство само на нерегулирана раскрсница туку е така како што наведов во претходниот пост.
Кој сака нека верува акој не сака не мора,јас си стојам цврсто до тоа што го кажав.
--- надополнето: Nov 4, 2011 9:54 PM ---

Ајде прво честитам,а второ среќа што низ нашиов град нема шински возила иначе ако ти се паднеше раскрсница како оваа што ја коментиравме ке си паднел:))))мала шала

Би те замолила за делот од законот во кој си прочитал дека само на нерегулирани раскрсници имаат првенство шинските возила,ако не е проблем да го препрочиташ
Еве и дечкото погоре кажа како е и,проверив и на други места како е се распрашав, трамвајот дека последен поминува не знам зашто вака мислиш.:confused:

Член од
18 мај 2011
Мислења
184
Поени од реакции
74
Точно, ова ми е проверено од официјалниот закон дека трамвајот има предност само на нерегулирана раскрсница. А на таа има знаци.

(1) На крстосница на патишта од иста важност или во пресрет со друго
возило, возачот е должен да го пропушти возилото што наидува од
неговата десна страна.
(2) Возачот на возило кој на крстосница свртува налево е должен да го
пропушти возилото кое доаѓајќи од спротивната насока, на крстосницата
го задржува правецот на своето движење или свртува надесно, освен ако
со поставенот сообраќаен знак поинаку не е определено.
(3) По исклучок од одредбите на ставовите (1) и (2) на овој член,
возилото што се движи по шини има првенство на минување на крстосница
или во пресрет со друго возило, без оглед на тоа од која страна тоа му
доаѓа.

Ете:)
--- надополнето: Nov 4, 2011 10:05 PM ---
(1) На крстосница на патишта од иста важност или во пресрет со друго
возило, возачот е должен да го пропушти возилото што наидува од
неговата десна страна.
(2) Возачот на возило кој на крстосница свртува налево е должен да го
пропушти возилото кое доаѓајќи од спротивната насока, на крстосницата
го задржува правецот на своето движење или свртува надесно, освен ако
со поставенот сообраќаен знак поинаку не е определено.
(3) По исклучок од одредбите на ставовите (1) и (2) на овој член,
возилото што се движи по шини има првенство на минување на крстосница
или во пресрет со друго возило, без оглед на тоа од која страна тоа му
доаѓа.

Ете:)
И не мислам туку ТВРДАМ сепак за Вашата безбедност се работи не за мојата.
А на дечкото му постирав со делот од законот за да види дека греши

Ф

Фил Ајви

Гостин
ццц не ми се верува за глупост ме паднаа...

удрив едно девојче несакајќи ама помина само со полесни скршеници

Kajgana Shop

На врв Bottom