Elder Scrolls V: Skyrim

Ficc

Black & White
Член од
18 септември 2008
Мислења
609
Поени од реакции
263
Јас воопшто немам d3dx bla bla фајл во фолдерот кај што е играта, некој совет?

Можеби дека користам dx10 па овој фајл не ни важи за мене?

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Јас воопшто немам d3dx bla bla фајл во фолдерот кај што е играта, некој совет?

Можеби дека користам dx10 па овој фајл не ни важи за мене?
Исто и кај мене...а и не знам како да се префрлам на DX9.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Исто и кај мене...а и не знам како да се префрлам на DX9.
Не треба да се “префрлате“ назад на стари direct x-ови. Ако имате графичка која поддржува DX9 тоа значи дека треба да имате инсталирано минимум DX9 па нагоре (10/11) т.е. backward compatible се новите со стариот хардвер.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Со фиксот доста се намали проблемот но повторно ми замрзнува само сега нема frame drop.Си замрзнува играта на 40-50 фрејмови останува така 1 секунда и повторно продолжува со истиот frame rate.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Се шетам со стрела во око веќе два дена.Многу ме нервира тоа.:D

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Не знам дали некој го спомнал ова досега (не ја прочитав целава дискусија) ама еве едноставен мод за значително подобрување на перформансите. Не читав како и што прави, ама кај мене направи огромна разлика! Се работи само за DLL фајл што го ставате во основниот фолдер на играта.

http://www.curse.com/mods/skyrim/skyrim-better-performance
--- надополнето: Nov 22, 2011 1:08 PM ---

Уште нема некој добар UI мод, освен некои макроа со AutoHotkey што уште не сум ги пробал.

Имам ставено lockpick pro, кој у прицип е чит, ама и онака ми здосадија локпик микро игрите.

И skyrim-better-performance модот кој го линкав горе и кој топло го препорачувам. Ако ти прави проблеми треба само да го избришеш ДЛЛ фајлот што го ставаш предходно.
Кажи ми да не треба да го ставам фајлот во Data фолдерот ? .. Или само во основниот фолдер кај што е Launcherot ?

K

Khabs Staadnau

Гостин
sneak+one handed+light armor+smithing

So much win :place:
--- надополнето: Nov 23, 2011 2:16 PM ---
Инаку, ми се дешавало да допрам череп и да летне на зилион километри...

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Абе само мене ми се дешава да не можам да фрлам работи од inventory? Мора да ги ставам во некој друг човек или во сандак/whatever. Директно ако влезам во inventory да си бирам облека - не можам да исфрлам непотребни ствари. Ни со стискање на копче за drop, ни со маус ако кликам на drop.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Затоа секогаш сејвувај пред провалување. :)

Ах,боже,колку квестови добив за нецел час.Ај ќе завршам некој што не бара напор,па добивам два-три нови.Барем да средам едно 5-6 пред да продолжам со главната мисија.Уште не сум отишол кај сивобрадестите.
--- надополнето: Nov 23, 2011 4:06 PM ---
sneak+one handed+light armor+smithing

So much win :place:
--- надополнето: Nov 23, 2011 2:16 PM ---
Инаку, ми се дешавало да допрам череп и да летне на зилион километри...
Ковањето ми е на 22.Не знам дали вреди да го билдам оти повеќе сум ориентиран кон стелт,стрелаштво,а секундарни ми се еднорачна техника и лесен оклоп.

K

Khabs Staadnau

Гостин
Затоа секогаш сејвувај пред провалување. :)

Ах,боже,колку квестови добив за нецел час.Ај ќе завршам некој што не бара напор,па добивам два-три нови.Барем да средам едно 5-6 пред да продолжам со главната мисија.Уште не сум отишол кај сивобрадестите.
--- надополнето: Nov 23, 2011 4:06 PM ---

Ковањето ми е на 22.Не знам дали вреди да го билдам оти повеќе сум ориентиран кон стелт,стрелаштво,а секундарни ми се еднорачна техника и лесен оклоп.
Вреди, ќе си напраиш dragon armor и мислам дека се праи daedric bow.

Kajgana Shop

На врв Bottom