Исто и кај мене...а и не знам како да се префрлам на DX9.Јас воопшто немам d3dx bla bla фајл во фолдерот кај што е играта, некој совет?
Можеби дека користам dx10 па овој фајл не ни важи за мене?
Не треба да се “префрлате“ назад на стари direct x-ови. Ако имате графичка која поддржува DX9 тоа значи дека треба да имате инсталирано минимум DX9 па нагоре (10/11) т.е. backward compatible се новите со стариот хардвер.Исто и кај мене...а и не знам како да се префрлам на DX9.
Кажи ми да не треба да го ставам фајлот во Data фолдерот ? .. Или само во основниот фолдер кај што е Launcherot ?Не знам дали некој го спомнал ова досега (не ја прочитав целава дискусија) ама еве едноставен мод за значително подобрување на перформансите. Не читав како и што прави, ама кај мене направи огромна разлика! Се работи само за DLL фајл што го ставате во основниот фолдер на играта.
http://www.curse.com/mods/skyrim/skyrim-better-performance
--- надополнето: Nov 22, 2011 1:08 PM ---
Уште нема некој добар UI мод, освен некои макроа со AutoHotkey што уште не сум ги пробал.
Имам ставено lockpick pro, кој у прицип е чит, ама и онака ми здосадија локпик микро игрите.
И skyrim-better-performance модот кој го линкав горе и кој топло го препорачувам. Ако ти прави проблеми треба само да го избришеш ДЛЛ фајлот што го ставаш предходно.
Во основниот фолдер.Кажи ми да не треба да го ставам фајлот во Data фолдерот ? .. Или само во основниот фолдер кај што е Launcherot ?
Затоа секогаш сејвувај пред провалување.
Ковањето ми е на 22.Не знам дали вреди да го билдам оти повеќе сум ориентиран кон стелт,стрелаштво,а секундарни ми се еднорачна техника и лесен оклоп.sneak+one handed+light armor+smithing
So much win
--- надополнето: Nov 23, 2011 2:16 PM ---
Инаку, ми се дешавало да допрам череп и да летне на зилион километри...
Вреди, ќе си напраиш dragon armor и мислам дека се праи daedric bow.Затоа секогаш сејвувај пред провалување.
Ах,боже,колку квестови добив за нецел час.Ај ќе завршам некој што не бара напор,па добивам два-три нови.Барем да средам едно 5-6 пред да продолжам со главната мисија.Уште не сум отишол кај сивобрадестите.
--- надополнето: Nov 23, 2011 4:06 PM ---
Ковањето ми е на 22.Не знам дали вреди да го билдам оти повеќе сум ориентиран кон стелт,стрелаштво,а секундарни ми се еднорачна техника и лесен оклоп.
Колку поени во ковање ќе ми требаат за дедрик лак?Вреди, ќе си напраиш dragon armor и мислам дека се праи daedric bow.