Elder Scrolls V: Skyrim

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Играва има многу недостатоци багови и такви ствари.

Но сепак ова е една од подобрите ако не и најдобра игра во 2011.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Ако се заврши главниот квест, ќе има уште змаеви за тепање? Ако нема, не ми одговара само ради looting-от и dragon scales dragon bones.
И дали некој се "оженил" или уште се "швалерисуе" :)
Играва има многу недостатоци багови и такви ствари.

Но сепак ова е една од подобрите ако не и најдобра игра во 2011.
исфрлија некои основни ствари што го спуштија нивото на размислување (освен некои сложувалки) со што голем акцент ставија на тепање и чистење на разбојнички скривници. Фали на пример опцијата disposition, интеракција со НПЦ-јата. А и репутација генерално во Скирим и во гилдовите не знам дали има. Ова беше многу сложено напраено у Моровинд и поврзано со репутации по гилдови и градови и требаше да думаш што правиш на едно или друго место. Да не испадне носталгично кенкам, можда грешам ама Skyrim како да се доближува до класичните hack'n slash. Не е лошо ама далеку од концептот од 2002 во Моровинд.

бтв каде има тренер за heavy armor?

K

Khabs Staadnau

Гостин
Ако се заврши главниот квест, ќе има уште змаеви за тепање? Ако нема, не ми одговара само ради looting-от и dragon scales dragon bones.
И дали некој се "оженил" или уште се "швалерисуе" :)
исфрлија некои основни ствари што го спуштија нивото на размислување (освен некои сложувалки) со што голем акцент ставија на тепање и чистење на разбојнички скривници. Фали на пример опцијата disposition, интеракција со НПЦ-јата. А и репутација генерално во Скирим и во гилдовите не знам дали има. Ова беше многу сложено напраено у Моровинд и поврзано со репутации по гилдови и градови и требаше да думаш што правиш на едно или друго место. Да не испадне носталгично кенкам, можда грешам ама Skyrim како да се доближува до класичните hack'n slash. Не е лошо ама далеку од концептот од 2002 во Моровинд.

бтв каде има тренер за heavy armor?
Има змејови уште. Понекогаш рандом се убацуваат како вообичаено а понекогаш greybeards кога те праќаат да бараш Word of Power ќе има редовно змејови на тие места.
тренер има во Whiterun во Jorvasskr.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Одлично, штом ќе има сеуште bones & scales тогаш нема зијан да продужам со главниот квест

fixXx

IoSonoInterista
Член од
26 август 2010
Мислења
157
Поени од реакции
15
^ Ја поминав вратата после едвај најдов како да почне да ме следи и кога треба да излезам од Ратвеј само што стискам на вратата ми се гаси играта ...

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.588
Поени од реакции
6.750
Тоа е тоа со играва,,, ги поминав сите Questoви (Main Questot се разбира и остали)

Почна да ми здосадува дека не многу возбудливи останатите, зборам за оние кој треба да најдеш флејта или некоја трета глупост на мапата. Но не ме сфакајте погрешно играва е фасинантна и дефинитивно вреди да се проба за оние кој не практикуваат ваков жанр. Доколку сум пропуштил некој Quest ве молам пишете :)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Од еден натпревар со пиење, да се ожениш со коза и да го сретнеш ѓаволот. Е тоа беше забавно! :D

Ficc

Black & White
Член од
18 септември 2008
Мислења
609
Поени од реакции
263
Јас го освоив/запалив Windhelm и сега е под Imperial-ска шака, можам ли да се придружам во Dark Brotherhoоd сега?

Henry14

BAUCE
Член од
20 февруари 2009
Мислења
321
Поени од реакции
49
Едно прашање момци :)
Уште на почеток сум и не можам да отворам една врата/порта која се отвара со рачка и кога ќе ја повлечеш рачката те маваат стрели.
Негде ја грешам или некој баг е...?

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Уште на почеток сум и не можам да отворам една врата/порта која се отвара со рачка и кога ќе ја повлечеш рачката те маваат стрели.
Не туку е пазл. Ќе видиш горе дека една од главите е скршена, падната на подот. Во нејзината уста има некој симбол, мислам дека беше симбол на змија. Намести ги лево триете симболи како што се по ред на тристе глави горе и нема да имаш проблеми.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Тоа е загатка.На твојата лева страна во занданата има столбови со животински симболи,мораш да ги наместиш по редослед како што се гледа на столбовите во предниот дел на занданата.

Ninjad.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.619
Поени од реакции
35.472
Јас воопшто немам d3dx bla bla фајл во фолдерот кај што е играта, некој совет?

Можеби дека користам dx10 па овој фајл не ни важи за мене?
Исто и кај мене...а и не знам како да се префрлам на DX9.
Не знам, воопшто не читав во детали што и како прави за да се добијат толку подобри перформанси. Но со оглед што сличен мод имаше и со Обливион, кој исто работеше ОК, верувам дека и овој мод е последица на баговитото издание на Бетседа, чии производи се игриви само откако ќе поминат низ рацете на модерската заедница.

Јас добив многу подобри перформанси. Измерено со FRAPS.
Графиката изгледа подобро, што е сватливо затоа што сега играм на High наместо Low.

Фајлот иначе го немаше ни кај мене, не морав да го пребришам -само го снимив во основниот фолдер како што веќе реков. Исто како што за деинсталирање треба само да го избришете (додека е исклучена играта), последици не би требало да има.

Пробајте на крајот на краиштата, што ве кошта?

Kajgana Shop

На врв Bottom