исфрлија некои основни ствари што го спуштија нивото на размислување (освен некои сложувалки) со што голем акцент ставија на тепање и чистење на разбојнички скривници. Фали на пример опцијата disposition, интеракција со НПЦ-јата. А и репутација генерално во Скирим и во гилдовите не знам дали има. Ова беше многу сложено напраено у Моровинд и поврзано со репутации по гилдови и градови и требаше да думаш што правиш на едно или друго место. Да не испадне носталгично кенкам, можда грешам ама Skyrim како да се доближува до класичните hack'n slash. Не е лошо ама далеку од концептот од 2002 во Моровинд.Играва има многу недостатоци багови и такви ствари.
Но сепак ова е една од подобрите ако не и најдобра игра во 2011.
Има змејови уште. Понекогаш рандом се убацуваат како вообичаено а понекогаш greybeards кога те праќаат да бараш Word of Power ќе има редовно змејови на тие места.Ако се заврши главниот квест, ќе има уште змаеви за тепање? Ако нема, не ми одговара само ради looting-от и dragon scales dragon bones.
И дали некој се "оженил" или уште се "швалерисуе"
исфрлија некои основни ствари што го спуштија нивото на размислување (освен некои сложувалки) со што голем акцент ставија на тепање и чистење на разбојнички скривници. Фали на пример опцијата disposition, интеракција со НПЦ-јата. А и репутација генерално во Скирим и во гилдовите не знам дали има. Ова беше многу сложено напраено у Моровинд и поврзано со репутации по гилдови и градови и требаше да думаш што правиш на едно или друго место. Да не испадне носталгично кенкам, можда грешам ама Skyrim како да се доближува до класичните hack'n slash. Не е лошо ама далеку од концептот од 2002 во Моровинд.
бтв каде има тренер за heavy armor?
Проблем со вратата?Имаш фикс 2-3 страни поназад,Esbern ruined my game![]()
Не туку е пазл. Ќе видиш горе дека една од главите е скршена, падната на подот. Во нејзината уста има некој симбол, мислам дека беше симбол на змија. Намести ги лево триете симболи како што се по ред на тристе глави горе и нема да имаш проблеми.Едно прашање момци
Уште на почеток сум и не можам да отворам една врата/порта која се отвара со рачка и кога ќе ја повлечеш рачката те маваат стрели.
Негде ја грешам или некој баг е...?
Тоа е загатка.На твојата лева страна во занданата има столбови со животински симболи,мораш да ги наместиш по редослед како што се гледа на столбовите во предниот дел на занданата.Едно прашање момци
Уште на почеток сум и не можам да отворам една врата/порта која се отвара со рачка и кога ќе ја повлечеш рачката те маваат стрели.
Негде ја грешам или некој баг е...?
Јас воопшто немам d3dx bla bla фајл во фолдерот кај што е играта, некој совет?
Можеби дека користам dx10 па овој фајл не ни важи за мене?
Не знам, воопшто не читав во детали што и како прави за да се добијат толку подобри перформанси. Но со оглед што сличен мод имаше и со Обливион, кој исто работеше ОК, верувам дека и овој мод е последица на баговитото издание на Бетседа, чии производи се игриви само откако ќе поминат низ рацете на модерската заедница.Исто и кај мене...а и не знам како да се префрлам на DX9.