Што ти е објаснето, мене 80 посто од серијата не ми е објаснета. Само затоа што е science-y, демек Волтер преку микроскопот ќе виде и ќе објасни некоја хемиска врска не е за мене објаснување. Уште машината не им е убаво објаснета, не пак.. Оваа ја има Lost all over her (како што велиш, на мое големо задоволство
) И во LOST иначе тврдеа се' им било испланирано..
80% ?! Не зезај сеа, објаснето е кој експериментира всушност во универзумот на Питер, потврда за тоа е и случајот со автобусот ( oва беше на сам старт од серијата ) што се испостави дека всушност е материја за карантин во другиот унивезум ( а ова се потврди во третата сезона, што е доказ дека знаат што прават сега за сега ), а ова е една од оние големи работи која е објаснета, ако ти текнува и алтернативниот Волтер во една ситуација кажа дека има идеално место каде ги врши своите експерименти.
За машината, објаснето е кој ја изградил и кој ги распоредил деловите на страна и како тоа го направил, објаснето е кој ги пишувал книгите, кои биле всушност '' првите луѓе '' ( сите овие објаснувања се темелат на битни работи од серијава ), зашто Волтер е скренат, од каде всушност доаѓа Бишоп во пакет со начинот на кој тоа е направено, објаснето е која е причината што Оливија е посебна, зашто се експериментирало баш врз деца, од каде доаѓаат шејпшифтерите, објаснето е како всушност алтернативниот Бишоп сватил дека неговиот син е украден од неговата алтернатива во другиот универзум и тн и тн, да не набројувам и други работи за кои имаше објаснување ...
Незнам од каде ги ископа тие цели 80%, башка, серијава сеуште трае, али дефакто далеку од тоа дека само 20% од работите се објаснети, ко што гледаш од погоре, многу повеќе од тоа е објаснето, и тоа се однесува на доста битни и големи работи.