The Vampire Diaries

Член од
23 март 2010
Мислења
199
Поени од реакции
62
Кутар Џереми ќе скренит со духовиве и баш ме интересират што ќе се десит со Керолајн... Леле ама на крајот од епизодава останав подзината аууу
Значи серијава станвит се поинтересна... само како што се случвет ненадејни нешта секогаш се надевам дека немат да умрит уште некоја интересна личност
Иначе Дејмон е дефенитивно најзакон Вампирче (y) :icon_lol: .. најзабевен е во серијава :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Зошто очекував уште еден хипстер од вампир кој не пие човечка крв и е похуман од самите луѓе? Знам, реков ќе ја гледам зимава оваа, ама ѕвездите се наредија, другарка :D ми ја даде на уесбе, интернетот минав и изгледав 5 епизоди.

Јас се лутам кога True Blood ја именуваат како твајлајт срање и се надевам нема вие мене да ми се лутите кога ќе кажам дека оваа е далеку, далеку поблиску. Клише почеток. Емо вампир, друг awesome кој сака да го натера да живее како монструмот кој е. Девојка која ќе се најде во средина, или нашла во случајов, either way, како и споредните карактери. Младиот Joaquin Phoenix-lookalike ми е океј засега, дека не е многу тешко да се глуми loner, мистериозен dot dot dot, Брат му пак, уште од Lost ми се допаѓа како глуми, а овде совршено се совпаѓа со улогата. Не дека паѓам на bad boys (ерик од true blood anyone?) и онака, дека е кул лик, самошто баш ја доловува онаа нијанса, разлика која треба во компарација со брат му. Освен што нема дебела девојка во серијава, дури и мажите се убави, да кажам која ми остави најголем впечаток, глума-wise. Каролина. Не ја глуми онака, површно наивната и глупава плавуша, туку осеќам некоја посветеност и дека е баш обратно од тоа што глуми irl.

Ќе продолжам да ја гледам, ми фали тaa supernatural тензија, после true blood, ама единствено ме држи заинтригиран е приказната позади браќата. Драмата е леејм. Океј, и убаво е да се гледа помалата слатка верзија од Sloan oд Entourage, Eлена.

G

_Ghost_

Гостин
Зошто очекував уште еден хипстер од вампир кој не пие човечка крв и е похуман од самите луѓе? Знам, реков ќе ја гледам зимава оваа, ама ѕвездите се наредија, другарка :D ми ја даде на уесбе, интернетот минав и изгледав 5 епизоди.

Јас се лутам кога True Blood ја именуваат како твајлајт срање и се надевам нема вие мене да ми се лутите кога ќе кажам дека оваа е далеку, далеку поблиску. Клише почеток. Емо вампир, друг awesome кој сака да го натера да живее како монструмот кој е. Девојка која ќе се најде во средина, или нашла во случајов, either way, како и споредните карактери. Младиот Joaquin Phoenix-lookalike ми е океј засега, дека не е многу тешко да се глуми loner, мистериозен dot dot dot, Брат му пак, уште од Lost ми се допаѓа како глуми, а овде совршено се совпаѓа со улогата. Не дека паѓам на bad boys (ерик од true blood anyone?) и онака, дека е кул лик, самошто баш ја доловува онаа нијанса, разлика која треба во компарација со брат му. Освен што нема дебела девојка во серијава, дури и мажите се убави, да кажам која ми остави најголем впечаток, глума-wise. Каролина. Не ја глуми онака, површно наивната и глупава плавуша, туку осеќам некоја посветеност и дека е баш обратно од тоа што глуми irl.

Ќе продолжам да ја гледам, ми фали тaa supernatural тензија, после true blood, ама единствено ме држи заинтригиран е приказната позади браќата. Драмата е леејм. Океј, и убаво е да се гледа помалата слатка верзија од Sloan oд Entourage, Eлена.
Чим си ги поминал првите 5 епизоди, после полесно е верувај.:)

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Јас се лутам кога True Blood ја именуваат како твајлајт срање и се надевам нема вие мене да ми се лутите кога ќе кажам дека оваа е далеку, далеку поблиску.
Не ти се лутам :D ама морам да те цитирам..
серијава нема врска со твајлаjт и е далеку далеку од него, не само што твајлајт e глуп филм, туку и нема никаква смисла тоа со бебето на Бела. Додека пак "Дневнициве" имаат објаснето се убаво за вампирите,размножувањето и слично.
И Елена несака да биде вампирка што е и нормално си го сака својот живот, а Бела кучката уше одма сакаше за Едвард самовилата :)

како и да е, продолжи да гледаш ќе ти се разјасни зошто нема врска со твајлајт

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Finn, ако логичките објаснувања за вампирите или општо во било која серија беа фактор за дали ќе ja гледам, единствена серија која ќе ја пратев ќе беше Mad Men. Искрено, неможам да ја сфатам компарацијата со Твајлајт, дека ми е изгледан само првиот дел кога беше во ек и ради женско друштво. Знам само дека е срање.

Значи, во превод не ми е битно како се одвива размножувањето се додека има такво.
I'm here for the fun. Maда кога се спомна, забележав доста дупки како за неодвиткана приказна, ама се живее.
Многу ја споредувам со True Blood. Инаку дефинитивно ќе продолжам, знам дека е рано да коментирам. :)

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Немај мака... за се во серијата има причина и објаснување, не читај спојлери и ти ветувам огромни изненадувања и пресврти, скоро совршено им е смислен заплетот.

Член од
23 март 2010
Мислења
199
Поени од реакции
62
woow станува навистина интересно. одлична епизода.
Стефан и Клаус стари пријателчиња види види ... кој знае уште што ќе се открие.
И што сега Стефан ќе биде со Ребека а Елена... со Дејмон :) хаха ... едвај ја чекам следната епизода
И веќе еднаш нека се појави Бони доста и беше одмор:)

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Знаев дека нешто ми фали, а тоа Кетрин да ти била :drk:
Уште Бони да ја донесат сега и шоуто може да започне :D

А шо испадна работава сега дека ланчето на Ребека е тоа ланче шо го носи Елена? - Ами нели тоа е уствари со вербена за да неможат вампирите да ја контролираат Елена или од после Стефан го наполнил па и го дал на Елена :cautious:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Да не претерам и речам најдобра, ама оваа дефинитивно оди во топ 3 епизоди досега.
Мх, мх мераци станува и трета сезона, пак ќе кажам се враќаат Вампирите кои што ги знаеме.
Уште Бони да ми ја вратат во скоро време и има да се ужива секој петок по 40 минути.

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Јас сега ќе ја гледам третата епизода од третата сезона :D

Kajgana Shop

На врв Bottom