А има некои сличности со ТВД? Мислам дали се слични случувањата?
Па се работи за вампири.
Серијата е за Оригиналите, значи Клаус и фамилијата. Дејството е во Њу Орлеанс, град што се смета дека Клаус го основал на времето. Моментално (во прва сезона) со градот управува Марсел, кој е стар вампир од линијата на Клаус и единствен што донекаде тие го сметаат за фамилија. Градот е поделен на вампири и вештерки, кои се под контрола на Марсел. Ко што се сеќавам, главна преокупација на сите во прва сезона беше детето на Хејли да се роди живо, зашто имаа многу непријатели. Има и други ликови во приказната, али да не пишувам сега. Мене ми беа многу интересни и флешбековите, ги има доста, како станале првите вампири, поради која причина, кој ги створил. Па како бегале од татко им, кои им се првите луѓе што ги претвориле во вампири и тн.
За разлика од онаа досадна врска што ја имаа Стефан и Дејмон и сите тие те сакам-те мразам, оваа фамилија е каде каде поинтересно опишана и не е очајна. Местото (Њу Орлеанс) е погодено за серијава, како и за таа динамика меѓу вампирите и вештерките. Музиката е исто многу добра.
Јас ја препорачувам, па сега како сакате.