Ljupco Meljata
AJFON ILI ANDROID you choose
- Член од
- 11 ноември 2007
- Мислења
- 1.726
- Поени од реакции
- 475
Ништо без Боки13 али мора да му симнеме капа нема што крал на геј заедницата.
Не ми ја гибај лејди Квир!!Уф, Чомбе и Леди Квир беа екстреми...
хахахаха ај те молам запали си ја колата, и врати се во '50.Јас мислам дека ова нема везе со интелектот.Можно е да си правиш подобар муабет со геј-мажи не поради интелектот туку поради што најверојатно исчезнува таа машко-женска сексуална тензија, а освен тоа генерализирање е и дури навредливо да кажеш дека геј-мажите(педерите) се по интелектуални од сите што се стрејт.
Што има везе ова со 50’ ако имаш некој факт истакни го ако не ми го троши времето со празни муабети.хахахаха ај те молам запали си ја колата, и врати се во '50.
Прво, нема логика дека закони се носат само ако мнозинството граѓани се засегнати, и тоа позитивно. Закон може да се донесе, а да засега само еден човек. Може и ниеден - во моментот на донесување - законите се за да се воспостават праведни односи во општеството, а не да носат некаков ќар на мнозинството (барем не примарно).Ако стварно сакав да го срушам кредибилитетот(?) на Боки ќе барав jewtube клип уште пред да го има неговото шоу на А1 каде го изјавува тоа што јас го пишав. Ама искрено, couldn't care less. Aма "toј" период во годината е, кога се актуелни темиве. Јас немам проблем со геј бар. Бизнис wise. Ама чичо Лет има поента овде, јавно декларирани се маwку. Therefore неможеме да ги легализираме, ниту да им ги дадеме дополнителните закони што ги бараат а го дискриминираат обичниот граѓанин, а кога веќе неможеме да ги инфилтрираме во нормалната заедница, неможат да имаат нормално место каде ќе ја хранат душата уз алкохол.
Меѓународното право дозволува ограничување на човековите права во интерес на одбраната на правата на другите.Прво, нема логика дека закони се носат само ако мнозинството граѓани се засегнати, и тоа позитивно. Закон може да се донесе, а да засега само еден човек. Може и ниеден - во моментот на донесување - законите се за да се воспостават праведни односи во општеството, а не да носат некаков ќар на мнозинството (барем не примарно).
Второ, како тоа би биле “обичните“ граѓани дискриминирани?
За жал, иако е неразумно, ексклузивни права на малцински групи по разни основи се доделуваат од страна на државите насекаде. На пример педофилијата си има легални организации кои се борат за правата на децољупците во многу земји.Меѓународното право дозволува ограничување на човековите права во интерес на одбраната на правата на другите.
Второто, не е "дискриминирани" зборчето што го барам, но изборот е тој. И јас, и тој може да се жени и посвојува. Сексуалната ориентација претендирате да ја форсирате како личен, индивидуален избор. Океј, но зошто додатни закони повеќе од обичниот граѓанин? Нека си ги кафенеат колбасите во спална, воопшто не сум против од тој.. агол (океј погрешен избор на зборови) но ако сакаш да живееш во општеството и сакаш тоа да ти дозволи да посвоиш, има норми и закони по кои треба да се водиш, по тие закони треба да се адаптираат они, а не нови закони да адаптираме според нив. Затоа се закони. Уосталом, ќе имаме анархија. Секој ќе си бара свои закони. Прво на ум ми паѓаат педофилите.
Правото се адаптира на промените и молдирањето на општеството за да можат истите да донесат прогрес или либерализација.Кога можеме да зборуваме за хуманизам во санкционирање на кривични дела, како менување на дефиниција во Законот за семејство е толку голем проблем, дури и е контроверзно?Меѓународното право дозволува ограничување на човековите права во интерес на одбраната на правата на другите.
Второто, не е "дискриминирани" зборчето што го барам, но изборот е тој. И јас, и тој може да се жени и посвојува. Сексуалната ориентација претендирате да ја форсирате како личен, индивидуален избор. Океј, но зошто додатни закони повеќе од обичниот граѓанин? Нека си ги кафенеат колбасите во спална, воопшто не сум против од тој.. агол (океј погрешен избор на зборови) но ако сакаш да живееш во општеството и сакаш тоа да ти дозволи да посвоиш, има норми и закони по кои треба да се водиш, по тие закони треба да се адаптираат они, а не нови закони да адаптираме според нив. Затоа се закони. Уосталом, ќе имаме анархија. Секој ќе си бара свои закони. Прво на ум ми паѓаат педофилите.
Во состојба на анархија, life span на рандом педофил би бил краток...многу краток...
Што се уфрлаш и ти од никаде со вакви глупости, кој те знае. Јакиот аргумент, ако било дозволено хомосексуални бракови, ќе била дозволена и педофилија. По која логика едното го условува другото? Дали законите ги носиме по Библијата?За жал, иако е неразумно, ексклузивни права на малцински групи по разни основи се доделуваат од страна на државите насекаде. На пример педофилијата си има легални организации кои се борат за правата на децољупците во многу земји.
А неколку држави де факто ја легализириаа, дури има и де јуре случаи.
Во состојба на анархија, life span на рандом педофил би бил краток...многу краток...
Зошто ти е апсурдно? Само затоа што сакаш да донесеш поента? По која логика.. па види вака, пред 50 години хомосексуалноста беше болест и беа третирани како такви. Зошто, хипотетичка ситуација, аналогна логика, по 50 години од сега, поради вашето "молдирање" на општеството и адаптирање на законите кон најконтроверзните табуа само колку да се кажеме дека правиме прогрес нема да им дозволиме исти права и на педофилите? Или нема, само затоа што тебе ти е апсурдно.Што се уфрлаш и ти од никаде со вакви глупости, кој те знае. Јакиот аргумент, ако било дозволено хомосексуални бракови, ќе била дозволена и педофилија. По која логика едното го условува другото? Дали законите ги носиме по Библијата?
Тесно поврзано е. Кој ги штити децата пак од хомосексуалниот брак? Сигурно, јас, ти и секој овде сака да биде израснат од нормална фамилија не некоја девијантна појава. Сега се чукаш во гради дека има закони кои ги штитат децата од педофили, дали ќе има и тогаш? Како што моменталните закони сега ги штитат децата од педофилија, така забраната за брак на хомосексуалци е законот што ги штити денешните деца. As simple as that.Има закони кои ги штитат децата од педофилите. Кого штити државата со забрана на хомосексуални бракови - хомосексуалци од хомосексуалци? Потпрашање: дали државата (или било кој) има од хомосексуалец направено хетеросексуалец?
бреј, ова нема смисла... а што правиме со хомосексуалците кои се полнолетни и сакаат да стапат во брак еден со друг - кој се штити овде?ако што моменталните закони сега ги штитат децата од педофилија, така забраната за брак на хомосексуалци е законот што ги штити денешните деца.