Геј бар близу вашето место на живеење

Како би реагирале доколу се отвори геј бар во близина на вашиот дом?

• Би ми пречело

Гласови: 249 56,5%
  • Сеедно

Гласови: 113 25,6%
  • Немам ништо против

Гласови: 79 17,9%

• Вкупно гласачи
    441
Статус
Затворена за нови мислења.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Не пишувај вакви небулози, те имам читано и порано, паметен си.

Биле малку земјите каде бил дозволе хомосексуален брак. Па до вчера беа ич. Но, еве да ги ставиме на страна тие барања. Знаеме каков е ставот на мнозинството луѓе спрема хомосексуалците (да почнам од мајка ми и татко ми, па преку другарите мои, за понатаму да не зборам). Па, ваљда на луѓето им е смачено да бидат сатанизирани и на нив да се гледа како на самите “јавачи на апокалипсата“, како на црно зло. Велам, на страна тие легалистички барања - само ова е доволен основ за протест, демонстрација, кревање глас - како сакаш наречи го.

Да не се правиме сега наудрени.
ооооо закон за став и мислење. Полиција за мисли.
Геј фашизам. Ја мислам и имам став и тоа е моето демократско право и слобода, но немам право и слобода некој да малтретирам ради тоа. Дај ми податоци колку гејови во МК се прогонувани, тепани, затварани, каменовани, исфрлени од работа... оти се гејови па да видиме дали фактички постои прогон и дискриминација на гејови во МК??

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Кратко и јасно нема да ми пречи се дур е вон градот стациониран,далеку од очите на јавноста.Не ми сметаат педери,но не ги ни обичам.Едноставно сум далеку од нив,немам никаков контакт.Дека ми се одвратни одвратни ми се,но кој ги ебе нека се фукаат 20 км од Скопје и нема да ми пречат.

Овдека се збори за сексуални определби,а не за брачни неверства.,дрога и алкохол;)Не мешајте баби жаби.И кај педерите имате неверства,дрога и алкохол,а не само кај хетеросексуалците.

Постојат педери и лезбејки и тој факт никој неможе да го негира,а најмалку да ги убива,но дека голеееееееем дел од педерите и лезбејките тоа го прават од мода и да привлечат внимание од околината за да се истакнат и тоаааааааа е голем факт.
Дека хомосексуалноста неможе да се наметнува туку е само вродена и тоа не е точно воопшто.Отидете на било која журка,концерт и плажа ќе видите еден куп девојки како се лапаат меѓусебе,а истите после ги гледате како трчаат да се сликаат и муваат со некое момче.Зошто го прават сето тоа?Затоа што виделе дека и Џенифер Лопез,Мадона сакале да се лапаат со женско.Да излезете на улица и да го прашате секое второ девојче дали би пробало со женско сите би ти одговориле со потврден одговор,не дека навистина сакаат ,туку дека мислат со тоа ќе се модерни и кул само затоа што Мадона го правела тоа.И нормално да привлечат внимание кај машката популација.Колку што може телевизијата да пере мозок никој неможе,а гледаме секојдневно колку е експонирано прашањето за хомосексуалноста и нивните права.Во ред е некоја навистина да е лезбејка,но 80% се фолираат баш поради тоа што дека лезбејството е IN кај мажите и прифатено за разлика од педерите.Јас се обложувам дека ако Лејди Гага излезе на телевизија и јаде гомна(измет) јавно уште утредента пред јавното веце у ГТЦ
ќе ги видиш пола скопјанки како чекаат на ред да купат 3 кг гомна да се најадат за ручек;).

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
ооооо закон за став и мислење. Полиција за мисли.
Геј фашизам. Ја мислам и имам став и тоа е моето демократско право и слобода, но немам право и слобода некој да малтретирам ради тоа. Дај ми податоци колку гејови во МК се прогонувани, тепани, затварани, каменовани, исфрлени од работа... оти се гејови па да видиме дали фактички постои прогон и дискриминација на гејови во МК??
Пак вртиш на друга страна. Јас реков настрана законските барања; само односот на мнозинството кон хомосексуалците е доволен да овие се побунат против таквиот однос (или еве да кажеме - не да се побунат, туку да се обидат да промовираат јавна свест според која тие нема да бидат третирани како изроди). Па, белки и тие сакаат (замисли!!!) да се дружат со “нормални“ луѓе, а овие да немаат став кон нив како кон нечовечки животни форми. Па, дури и да претпоставиме дека никој не е дискриминиран на начин на кој ти тврдиш дека не е; пак ќе кажам, само ова е доволна причина за протест. Или можеби протест не адекватен збор. Можеби е подобро да се каже - парада.

ПС. Бреј, на Јадибуреко логиката: јас ги мразам педерите, а бидејќи е ова демократија, имам право на свое мислење и тие (пази сега) немаат право да се обидат да го променат тоа мое мислење, дали преку протест, парада , или некој друг начин - оти јас сум, претпоставувам, Бог и моето размислување е безгрешно (а, пази, твоето размислување вклучува омраза спрема луѓе кои на ниеден начин не те загрозуваат - тоа е, ќе се сложите, многу рационално).
--- надополнето: Sep 21, 2011 8:44 AM ---
но дека голеееееееем дел од педерите и лезбејките тоа го прават од мода и да привлечат внимание од околината за да се истакнат и тоаааааааа е голем факт.
Стварно? :icon_lol: Да те ставам и тебе в потпис?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Пак вртиш на друга страна. Јас реков настрана законските барања; само односот на мнозинството кон хомосексуалците е доволен да овие се побунат против таквиот однос (или еве да кажеме - не да се побунат, туку да се обидат да промовираат јавна свест според која тие нема да бидат третирани како изроди). Па, белки и тие сакаат (замисли!!!) да се дружат со “нормални“ луѓе, а овие да немаат став кон нив како кон нечовечки животни форми. Па, дури и да претпоставиме дека никој не е дискриминиран на начин на кој ти тврдиш дека не е; пак ќе кажам, само ова е доволна причина за протест. Или можеби протест не адекватен збор. Можеби е подобро да се каже - парада.
Можеби си опкружен ти лично со неколку хомофоби па така ти се чини, јас на пример го знам коче директоро на гејојте во МК од мал, и денес ко ќе дојде битола ќе си напрајме муабет краток, здраво живо, тој слободно си шета овде иако сите знат кој и што е, никој не го натепал, заклал, обесил, спалил, нема телохранители, може и во кафиќ да го најдеш седнат, има пари, приходи здравствено осигуран и јавно се води како геј!

Па и Боки 13 па цели сали полни со публика, имаше емисија на ТВ, гости познати имиња од естрадата, на лето се шта по одморалишта и летувалишта сите знат кој е на себе има алишта сатови и накит колку стечајна маса на една средна фирма..... и тој жив и здрав, неспален, необесен, ненатепан....

Нема пример дека навистина гејoвите у МК се дискриминирани

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Можеби си опкружен ти лично со неколку хомофоби па така ти се чини, јас на пример го знам коче директоро на гејојте во МК од мал, и денес ко ќе дојде битола ќе си напрајме муабет краток, здраво живо, тој слободно си шета овде иако сите знат кој и што е, никој не го натепал, заклал, обесил, спалил, нема телохранители, може и во кафиќ да го најдеш седнат, има пари, приходи здравствено осигуран и јавно се води како геј!

Па и Боки 13 па цели сали полни со публика, имаше емисија на ТВ, гости познати имиња од естрадата, на лето се шта по одморалишта и летувалишта сите знат кој е на себе има алишта сатови и накит колку стечајна маса на една средна фирма..... и тој жив и здрав, неспален, необесен, ненатепан....

Нема пример дека навистина гејoвите у МК се дискриминирани
Боки никогаш не се декларирал како геј :/
--- надополнето: Sep 21, 2011 9:54 AM ---

King B

Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Млада си изгледа. Боки goes both ways. Сам има кажано.
водителов го плука, дека бил срам за геј популацијата, овој му враќа дека никогаш не се изјаснил како геј..

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Па ако е а декларирање, во цела МК има можеби 2-3 јавно декларирани гејови. А да се менува устав и носат закони за двајца... не бива. А Боки со својата појава која е изразита и нападна кога не можел да предизвика “дивите некултурни и заостанати“ руљи на хомофобични хетеросексуалци да го претепаат негде на улица, значи паѓа во вода и тврдењето дека гејојте во МК се во опасност и им треба посебен закон кој ќе ги штити од такви напади.

King B

Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Па ако е а декларирање, во цела МК има можеби 2-3 јавно декларирани гејови. А да се менува устав и носат закони за двајца... не бива. А Боки со својата појава која е изразита и нападна кога не можел да предизвика “дивите некултурни и заостанати“ руљи на хомофобични хетеросексуалци да го претепаат негде на улица, значи паѓа во вода и тврдењето дека гејојте во МК се во опасност и им треба посебен закон кој ќе ги штити од такви напади.
True, true..

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.672
Поени од реакции
34.138
водителов го плука, дека бил срам за геј популацијата, овој му враќа дека никогаш не се изјаснил како геј..
Ако стварно сакав да го срушам кредибилитетот(?) на Боки ќе барав jewtube клип уште пред да го има неговото шоу на А1 каде го изјавува тоа што јас го пишав. Ама искрено, couldn't care less. Aма "toј" период во годината е, кога се актуелни темиве. Јас немам проблем со геј бар. Бизнис wise. Ама чичо Лет има поента овде, јавно декларирани се маwку. :( Therefore неможеме да ги легализираме, ниту да им ги дадеме дополнителните закони што ги бараат а го дискриминираат обичниот граѓанин, а кога веќе неможеме да ги инфилтрираме во нормалната заедница, неможат да имаат нормално место каде ќе ја хранат душата уз алкохол.

S

Shellshock nam67

Гостин
Ме зафркаваш? Поодвратно нешто немам видено.
najubava e taa sto ja imas na profilot tvoj :)...
--- надополнето: Sep 21, 2011 10:53 AM ---
boki e izrod zaedno os ovoj novninarot so zapagja vo trans deka e najpoznat novinar vo makedonija :pos:, abe sve faci so kompleksi

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Дат***б*м транзицијата, многу долга. него
според називот на блогот и никот на форумот...нашиот бивши колега форумџија Аутбој фино си напишал... луѓето си функционираат со клубови, барови...информации од "втора рака" :)
http://outboy.blog.mk/macedonia/
There are several gay-friendly establishments located in Skopje, two gay pubs/bars and one gay-friendly bar.
There are gay news articles regularly in both printed and electronic media, as well as few web sites and blogs with solely gay content, news, rights etc.

Има многу проблеми кои се накотија во државава, та барот...а што правиме со барови полни швалеришта, актери од Прељубници во риал лајф, растур бракови, проституција на нивоу...да се запрашаме дал ние стрејтерите сме поморални особи.
Тојкатер (пошто веќе те цитирав), знаеш за лгбт, одамна си овде... едно време жестоко ги негирав врз сите основи...али све (е можно да) се мења, по извесен муабет со еден форумџија од хомопопулацијата за која е темава и добар дел ради постовите на една модераторка, као стрејт сфатив дека постојат гадости и гадости (затскриени зад ѕидови и врати) па...па рецимо, да не навлегувам во подробности, го корегирав мислењето. Дотогаш немав отворени контакти со хомосексуалци и не сум водел такви муабети па немав ни претстава дека ...секој може да ги надмине бариерите на воспитувањето, ѕидот кој го гради околу него контра некој што не е и не мисли како нив (тоа и ми беше дел од муабетот за една споредба наназад во постовите, за жал луѓето погрешно ...не секогаш човек ќе сфати дека омразата е говно, битна е еволуција на размислувањата и толеранција на оној кој се разликува од тебе) ако сака -ако не е догматик и инает.

Тиња. На прашањето што ако дете види (моиве се пораснати, неам такви прашања, но пак ќе се стаам тука на место на млад родител) нешто двајца мажи...ок, тешко е да објасниш...но што би одговориле родители ако го видат среќно оженет Трајче со 3 деца како се мува со колешката Перса...тато, што прави чичко Трајче со тетката...ај што да му одговориш. Да не зборам за анален однос, оралка и слично пошто и кај стрејт популацијата не да постои, него се растура

Инаку, јас сакам мир и тишина...што е до мене, не ми одговара никаков бар, ни стрејт ни нестрејт ни фанк ни цеца
Аут бој...Чомбе,Лејди Квир...:icon_lol:
Прашањето на моралот е беспредметно, а и моралот е категорија која е променлива.
Сепак кај ѓејојте постои патолошки промискуитет ради кој и умираат 25-30 години во просек порано од хетеро рајата.
http://www.zombietime.com/up_your_alley_2008/part_1_full/index.php
А за другото се согласувам, иако по таа логика секој поединец треба да биде вреднуван во заедницата по човечките квалитети а не по припадноста кон нации,вери,сексуални склоности...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom