Дат***б*м транзицијата, многу долга. него
според називот на блогот и никот на форумот...нашиот бивши колега форумџија Аутбој фино си напишал... луѓето си функционираат со клубови, барови...информации од "втора рака"
http://outboy.blog.mk/macedonia/
There are several gay-friendly establishments located in Skopje, two gay pubs/bars and one gay-friendly bar.
There are gay news articles regularly in both printed and electronic media, as well as few web sites and blogs with solely gay content, news, rights etc.
Има многу проблеми кои се накотија во државава, та барот...а што правиме со барови полни швалеришта, актери од Прељубници во риал лајф, растур бракови, проституција на нивоу...да се запрашаме дал ние стрејтерите сме поморални особи.
Тојкатер (пошто веќе те цитирав), знаеш за лгбт, одамна си овде... едно време жестоко ги негирав врз сите основи...али све (е можно да) се мења, по извесен муабет со еден форумџија од хомопопулацијата за која е темава и добар дел ради постовите на една модераторка, као стрејт сфатив дека постојат гадости и гадости (затскриени зад ѕидови и врати) па...па рецимо, да не навлегувам во подробности, го корегирав мислењето. Дотогаш немав отворени контакти со хомосексуалци и не сум водел такви муабети па немав ни претстава дека ...секој може да ги надмине бариерите на воспитувањето, ѕидот кој го гради околу него контра некој што не е и не мисли како нив (тоа и ми беше дел од муабетот за една споредба наназад во постовите, за жал луѓето погрешно ...не секогаш човек ќе сфати дека омразата е говно, битна е еволуција на размислувањата и толеранција на оној кој се разликува од тебе) ако сака -ако не е догматик и инает.
Тиња. На прашањето што ако дете види (моиве се пораснати, неам такви прашања, но пак ќе се стаам тука на место на млад родител) нешто двајца мажи...ок, тешко е да објасниш...но што би одговориле родители ако го видат среќно оженет Трајче со 3 деца како се мува со колешката Перса...тато, што прави чичко Трајче со тетката...ај што да му одговориш. Да не зборам за анален однос, оралка и слично пошто и кај стрејт популацијата не да постои, него се растура
Инаку, јас сакам мир и тишина...што е до мене, не ми одговара никаков бар, ни стрејт ни нестрејт ни фанк ни цеца