Македонија - Литванија |1/4 финале|, 67:65, ОДИМЕ ВО ПОЛУФИНАЛЕ!!!

Член од
12 септември 2011
Мислења
129
Поени од реакции
80
http://www.basketball.org.mk/?ItemID=4304239B49A53243B589E8C85FBDECFC
На самите влезници за полуфиналните натпревари од Евробаскетот, пишуваше дека се очекува настап на домаќинот

Влезниците се пуштени уште пред натпреварот помеѓу Македонија и Литванија во Каунас, а организаторот се чувствуваше слободен да напише на самата влезница дека Литванија веројатно ќе се пласира меѓу најдобрите четири. Македонија забележа историска победа од 67-65 и ги промени плановите на Литванците.
Кретени е бате....

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Анализа на ESPN за играта во одбрана на Македонија против Литванија.

This game was a display of terrific scouting and coaching from Macedonia’s staff. They saw that the way the usually defend pick and rolls created a favorable match-up and situation for Lithuania, they found a way that they thought they could stop Lithuania’s pick and roll, and implemented it. The Macedonian players deserve credit as well. With just one day off, Macedonia completely revamped their defense and the players were able to execute to near perfection.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Мислам се‘ е кажано, постирано и да не се повторувам.
Е сега, да не искочи политика, пошто не е, си пеам ја на плоштад испод фонтаната, и одеднаш почнува огномет, профи стејџ, дополнително запалување, и откако заврши, глеам се тргаат луѓе си викам шо е работа, и оп, Грујо пред фаца ми се појавува и ми пружа рака :pos: И ме стави ептен во тесно, не може да не пружиш во таква ситуација :icon_lol: И така, се поздравив со Грујо, ептен блажена фаца имаше чоекот, и си мислам после остварениот директен личен контакт да му побарам карти за полуфинале :icon_lol:

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.669
Поени од реакции
11.824
Е сега, да не искочи политика, пошто не е, си пеам ја на плоштад испод фонтаната, и одеднаш почнува огномет, профи стејџ, дополнително запалување, и откако заврши, глеам се тргаат луѓе си викам шо е работа, и оп, Грујо пред фаца ми се појавува и ми пружа рака :pos: И ме стави ептен во тесно, не може да не пружиш во таква ситуација :icon_lol: И така, се поздравив со Грујо, ептен блажена фаца имаше чоекот, и си мислам после остварениот директен личен контакт да му побарам карти за полуфинале :icon_lol:
Да му побараш......и една за мене :D

Член од
23 август 2010
Мислења
39.432
Поени од реакции
114.088
Анализа на ESPN за играта во одбрана на Македонија против Литванија.

This game was a display of terrific scouting and coaching from Macedonia’s staff. They saw that the way the usually defend pick and rolls created a favorable match-up and situation for Lithuania, they found a way that they thought they could stop Lithuania’s pick and roll, and implemented it. The Macedonian players deserve credit as well. With just one day off, Macedonia completely revamped their defense and the players were able to execute to near perfection.
Ле-ле Иосоно до сеа ја читав алал нека им е на Америве, анализирано е до коска. И свака му част на Докузовски за ризикот, да ги остаиш Сонгаила и Јанкунас кои важат за многу солидни шутери од поле, али јебига храбрите ризикуваат, затоа и успеваат. МАКЕДОНИЈА!

Член од
7 септември 2011
Мислења
3.539
Поени од реакции
4.782

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.412
Поени од реакции
16.680
Не можел да те одмине човекот, ти така дотерана :icon_lol:

Член од
28 јуни 2011
Мислења
414
Поени од реакции
163
Се моли Хелена Роза да не ги демотивира нашите кошаркари со изјави како: "Ќе се соблечам скроз гола ако освоиме злато". :icon_lol:
Како она да е многу убава а македонските кошаркари се стари ергени и им е тешко да си фатат девојка па она ќе се соблекува ако освоиме злато :D

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
Арно им викаше Чичо Сабонис да се пазат од нас.... они и на картите за полуфинале се ставиле како победници
:pos:

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
ајде сите на сител гледајте последните 5мин од Македонија Литванија,ама излеа пола ода вас тука сигурно гледаат од старт како и ја

Член од
20 ноември 2010
Мислења
738
Поени од реакции
749
Толку сум среќен, што дури на моменти срцето почнува многу силно да ми чука... и ми се слошува! (y)
Озбилно, од вчера нешто се случува со мене, во стомакот како да лебди нешто, кога ќе помислам дека НИЕ СМЕ ВО ПОЛУФИНАЛЕ срцето почнува да ми чука со неверојатна брзина, и само велам "Напред МАКЕДОНИЈА"! :)

Kajgana Shop

На врв Bottom