Friends

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.642
Поени од реакции
59.572
Секој посебно или сите заедно? Ако сите заедно => не заебавај, малце е ова.
Секој посебно. И Friends заработуваа милион по епизода, секој посебно :)

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Кога ги гледам Blopers на Friends , не можам а да не си помислам колку им е само тоа работа од сништата. Многу забава, многу насмевки, многу пари, многу слава, многу гушкање, многу све.. И плус тоа имаш култен статус и името ти се запишува во легендите...Да бидам искрен единствената серија што знае да ме насмее до солзи, без вештачки насмевки и патетики, Ги обожавам!

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Најниска по гледаност во Friends е седмата сезона со 20.7 милиони гледачи.
Највисока по гледаност во HIMYM е првата сезона со 9.47 милиони гледачи.
За вакви работи стварно не се прави споредба. :)
Не е исто времето меѓу 1994-2004 и она денес за американската телевизија. Во целата историја на Friends само еднаш имаат завршено како топ програма за сезона (2001-2002), така што можеш да замислиш дека имало и погледани работи со над 20-тина милиони гледачи. За оваа сезона топ програма (повторно) беше Американски Идол со просек околу 20 и нешто милиони, а освен NCIS која исто има просек од 20 милиони, ретко која scripted програма (серија) се доближува на овие бројки. Најгледана комедија сезонава е The Big Bang Theory со просек 13 милиони...

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.642
Поени од реакции
59.572
За вакви работи стварно не се прави споредба. :)
Не е исто времето меѓу 1994-2004 и она денес за американската телевизија. Во целата историја на Friends само еднаш имаат завршено како топ програма за сезона (2001-2002), така што можеш да замислиш дека имало и погледани работи со над 20-тина милиони гледачи. За оваа сезона топ програма (повторно) беше Американски Идол со просек околу 20 и нешто милиони, а освен NCIS која исто има просек од 20 милиони, ретко која scripted програма (серија) се доближува на овие бројки. Најгледана комедија сезонава е The Big Bang Theory со просек 13 милиони...
Не го менува фактот дека Френдс ги јаде во гледаност. Пази, ја споредив најнегледаната сезона на Френдс со најгледаната на HIMYM. Иначе најгледаната на Френдс е 29 милиони, beat that...

Еве и од еден друг аспект: холивудски ѕвезди се тепаа да гостуваат во Френдс. Ги видовме Џорџ Клуни, Брус Вилис, Џулија Робертс, Жан Клод Ван Дам, Винона Рајдер, Мајкл Китон, Робин Вилијамс и еден куп други... а кој сака да биде дел од HIMYM??? :)

TheIks

Fork & spoon operator
Член од
1 октомври 2007
Мислења
712
Поени од реакции
469
До некаде можеби и не е фер да се споредуваат HIMYM и Friends. Има доста сличности, да, но концептот на сериите е различен. HIMYM ретко кога има моменти да се смееш до солзи, а карактерите се релативно слаби. Споредните карактери во Пријатели се по-легендарни од главните во HIMYM (освен, можеби, Барни). Пријатели се легенди, нема тука збор, 10 сезони неисцрпен хумор и се друго што треба да има една ситком серија. HIMYM се далеку од катастрофа, јас и ги пратам редовно, ама според мене и TBBT е далеку подобра серија, а и несомнено по-оригинална.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.605
Поени од реакции
13.303
Не го менува фактот дека Френдс ги јаде во гледаност. Пази, ја споредив најнегледаната сезона на Френдс со најгледаната на HIMYM. Иначе најгледаната на Френдс е 29 милиони, beat that...

Еве и од еден друг аспект: холивудски ѕвезди се тепаа да гостуваат во Френдс. Ги видовме Џорџ Клуни, Брус Вилис, Џулија Робертс, Жан Клод Ван Дам, Винона Рајдер, Мајкл Китон, Робин Вилијамс и еден куп други... а кој сака да биде дел од HIMYM??? :)
А најгледаната епизода на Friends e 52.9 милиони гледачи :) И Бред Пит го заборај...

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.642
Поени од реакции
59.572
А најгледаната епизода на Friends e 52.9 милиони гледачи :) И Бред Пит го заборај...
Го немам тој податок а баш сакам да знам која е таа епизода. Бред Пит не го ставив пошто имаше „задњи намери“, беше дојден да си фати женска :)

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.605
Поени од реакции
13.303
Го немам тој податок а баш сакам да знам која е таа епизода. Бред Пит не го ставив пошто имаше „задњи намери“, беше дојден да си фати женска :)
The one after the Superbowl. Имаше толкава гледаност од познати причини, сите епизоди оваа вечер фучат од гледаност, али сепак Friends можи да се пофали и со едно од најгледаните финалиња ever, со 52.5 милиони гледаност. :)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.642
Поени од реакции
59.572
Aaaa, со Џулија Робертс и Чендлер кога си идеше од ресторан гол со вратата од wc-то :)))) Лудница...

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.730

Еве и од еден друг аспект: холивудски ѕвезди се тепаа да гостуваат во Френдс. 1. Ги видовме Џорџ Клуни, Брус Вилис, Џулија Робертс, Жан Клод Ван Дам, Винона Рајдер, Мајкл Китон, Робин Вилијамс и еден куп други... 2. а кој сака да биде дел од HIMYM??? :)
1. И тогаш малку познатиот Хју Лори...
2. Кети Пери... :p :icon_lol:

За мене Friends е надвор од споредба не само со HIMYM, туку и со која било друга ваква хумористична серија.... Пријателите, па празно скалило, па HIMYM и останатите... :)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.642
Поени од реакции
59.572
1. И тогаш малку познатиот Хју Лори...
2. Кети Пери... :p :icon_lol:

За мене Friends е надвор од споредба не само со HIMYM, туку и со која било друга ваква хумористична серија.... Пријателите, па празно скалило, па HIMYM и останатите... :)
Хју Лори кога и викаше на Рејчел: you are terrible, terrible person... :)

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Стварно легендарни се веќе и да сака некој неможе да сними серија како оваа

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Како претставници на американскиот хумор се врв, значи малку добар хумор, малку фраерски фори од Јоey, троа повеќе кретенски хумор, кога се караат како мали деца меѓусебе итн, и на крај се завршува добро и има некоја поента во филмот некоја клише во која доброто (сите пријатели се позитивци) победува.
Мене искрено ми се повеќе кретенски ама не се лоши за гледање, повеќе преферирам Англиски тип на хумор што моментално е кај Американците е Два и пол мажи (значи чист сатиричен хумор без многу придодавање на фамилијарни вредности, пријатели и доброто победува на крајот), ама да даваат репризи од Only fools and horses со задоволство би ги гледал.

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Како претставници на американскиот хумор се врв, значи малку добар хумор, малку фраерски фори од Јоey, троа повеќе кретенски хумор, кога се караат како мали деца меѓусебе итн, и на крај се завршува добро и има некоја поента во филмот некоја клише во која доброто (сите пријатели се позитивци) победува.
Мене искрено ми се повеќе кретенски ама не се лоши за гледање, повеќе преферирам Англиски тип на хумор што моментално е кај Американците е Два и пол мажи (значи чист сатиричен хумор без многу придодавање на фамилијарни вредности, пријатели и доброто победува на крајот), ама да даваат репризи од Only fools and horses со задоволство би ги гледал.
Како Два и пол мажи е "англиски" тип на хумор?
И ја преферирам британски хумор, ама во Two and a half men не сум го забележал (ама прекинав со гледањето на серијава релативно брзо, може сум пропуштил нешто :giggle:)
О и да, дотичнава серија не е ни приближно смешна (ако и воопшто е смешна) или пак култна како што беше Friends, ама сепак за вкусови се работи...

Kajgana Shop

На врв Bottom