Каде ова лето? - прашања и предлози за туристички дестинации

Член од
25 септември 2008
Мислења
342
Поени од реакции
63
планирам да одам на тасос септември(пошто тогаш се вракам у македонија). дали некој бил да ми каже како е и какво е времето во септември???
http://www.hotelioannis.gr/
инаку тоа е хотелот со планирам да одам

П

Пепси_

Гостин
планирам да одам на тасос септември(пошто тогаш се вракам у македонија). дали некој бил да ми каже како е и какво е времето во септември???
http://www.hotelioannis.gr/
инаку тоа е хотелот со планирам да одам
Што пари е за 10 дена за двајца во овој хотел да не знаеш ? :)

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Леле ова за на Тасос ми е top deal ... Мислам дека таму ќе бидам летово :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Некој да ми каже како се движат цените во Бугарија во периодот од 15ти јули до 1ви август. Мислам цените за спиење, пијалок и јадење.

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
Некој да ми каже како се движат цените во Бугарија во периодот од 15ти јули до 1ви август. Мислам цените за спиење, пијалок и јадење.
Во малките градове и села - Приморско, Китен, Бjала, Кранево, Поморие и др. цените во рестораните са като во Велес или Штип.
Поскапо е во курортите во кои има много странци - Албена, Златни Песоци и Сончев Брег. Во Сончев Брег 2 кjуфтета (вид плескавици), помфри и 1 големо пиво е 5 евро. Тоа е на променадата. Има и много квалитетни хотели во кои jаденето е поскапо.
Добар избор е Несебар или Созопол - омилени курорти на Бугарите. Слични са на Охрид.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.100
Поени од реакции
1.374
И јас мислам дека Несебар е најдобра комбинација.Охрид ќе се надаваш пари за глупост.Поефтино е во друга земја на одмор него во сопствената ЛОЛ.И јас оваа година нешто се мислам некаде во Бугарија да одам

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Има некој искуство со агенцијава ?
http://falcon.com.mk/
Другарка се знае со газдите на агенцијава. Ок се, јас планирам да одам со оваа агенција на одмор. :)
Лани беше таа истата другарка во Турција на одмор со нив, многу добро помина, ептен беше задоволна.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Ако бараш нешто приватно за смештаj ке можеш да си наjдеш от 7,5 до 10 евро. Хотели многу, во зависност от пакетите,от звездите,локациja и така натаму можеш да наjдеш от 20 евро па можеш и за 150 евро.
Цените за jaдене ти са почти исти како во Охрид. Само на места може да е малце повеке. Ако бараш поевтина храна - оди во големите ланци и во помалите маркети.
Тази година го Бугариja се очекува невиден бран на туристи предимно от Русиja,Украjна,Романиja,Израел,...

Член од
3 март 2010
Мислења
657
Поени од реакции
444
za kolku sati se stignuva na krf oti mi kazaja imalo nov avtopat pokratok

M

macgowan

Гостин
Не пократок туку незамисливо во споредба со порано по стариот пат тие бескрајните кривини 8 сати требаа...
Од Битола си на пример за 4 сати буквално на Крф(сосе ferry-то за Лефкими кое оди еден сат и е поевтино,не за градот Крф за каде е сат и пол и поскапо).
Автопатот е фантастичен се лета по него...

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
летоска ако успеам да соберам пари за до охрид ке бидам среќен.. ако не ке се дружам со скопјево на +45 степена!

Член од
27 март 2007
Мислења
584
Поени од реакции
37
болје ноќен живот некој ако знае/бил има у Lloret de mar или Palma de Mallorca.. Се разбира ако некој знае и одприлика да ми каже цени во ресторани, сендвичари, пијачки у барови и дискотеки, цени во баровите на плажите итн..

Kajgana Shop

На врв Bottom