Каде ова лето? - прашања и предлози за туристички дестинации

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Само малку да те корегирам.
Ме заинтригира ова што го напиша за Коста Брава и ај реков да проверам.
Цените напишани а не пишува дали се со вклучен чартер.Полупансион по 560 евра...мајката!
Се јавив и за жал ми рекоа да не ја гледам понудата за Шпанија бидејќи НЕ ВАЖЕЛА!.Ќе ја сторнирале.

И јас сакам да има евтини аранжмани со авион ама за жал...нема.
Јас бев Коста Брава поточно Тоса дел Мар пред многу години со автобус со моите родители `кога одеше господ по земја`и кога претежно се одеше ,со автобус.Поминавме супер иако имаше одредени проблеми со сместувањето-хотелите ама ајде нема врска.Што се однесува до патувањето искрено-душа им излезе на некои од патниците,имаше некои проблеми и со автобусот/климата но мене ми беше интересно иако бев доста млад.Се беше супер,единствено што морето не е ништо посебно,мислам споредено со Егејот или Јадранот.
Знам дека беше многу поволно за тоа време а и важеше она - може со чекови `на пар векови`...
За со автобус ајде некако таа цена да,но со авион - познавајќи ги приликите...послабо.Дај боже!
A Шпанија/Каталонија е многу повеќе од Коста Брава,така да би препорачал посета на се друго во Шпанија освен одењето таму заради плажи или море...смести се во Де Мар-овите и ровари по Каталуња!
Еве примамлива понуда за Шпанија http://www.voyager.com.mk/images/stories/majorka_-_special_offer.pdf со чартер лет +50 евра такси,полупансион. (барем така ни рекоа)

Дечкото што нуди бесплатни награди нема ли кој да оди? :)

M

macgowan

Гостин
Ако е со чартер вклучен секоја чест!Вистина е багателна цена!

Само да не е и кај овие за `сторно` понудата како кај претходно наведената агенција.

EgZo_MkD

македонец до коска
Член од
25 мај 2011
Мислења
6
Поени од реакции
1
абе каква европа шо е со вас златен охрид!!!!:oeoeoe:

Член од
25 мај 2011
Мислења
321
Поени од реакции
52
Седум дена во Бугарија на црно море и 4 дена во Македонија или Грција.

Сакам на Хаваите или Доминиканска Република, но не можам да одвои толку многу пари.
--- надополнето ---

Оди ми се и во Албанија, бидејќи никогаш не сум бил, а гледам видео многу убави жени. Но не знам како е со безбедноста. Читал сум дека се пука и има многу мајмуни, кои убиваат лична мала dick со агресија.

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Jas lani posto se potrosiv i bev Spanija,ovaa godina sakam nesto poevtino i poblisku.Najverojatno ke bide kraj na avgust pocetok na septemvri,koga i cenite se poniski.Pa sakav da ve prasam za Lefkada,Skijatos i Santorini,dokolku nekoj bil na nekoj od ovie ostrovi!?

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Седум дена во Бугарија на црно море и 4 дена во Македонија или Грција.

Сакам на Хаваите или Доминиканска Република, но не можам да одвои толку многу пари.
--- надополнето ---

Оди ми се и во Албанија, бидејќи никогаш не сум бил, а гледам видео многу убави жени. Но не знам како е со безбедноста. Читал сум дека се пука и има многу мајмуни, кои убиваат лична мала dick со агресија.
Албанија да има асално море и ако начекаш добар смештај можеш топ да си поминеш.Јас кај што бев морето беше срање иако некои викаат на други места одлична била водата.За безбедноста никад не сум чул некој да се жали.Албанија е во фаза на разивање на туризмот така да почекај малку за Албанија.

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Не барам ништо апартманот го добив на награда, така да ако оди некој можи да оди од 29.Јуни до 05.Јули ке го искористи. Еве што следува во апартмано:

Пакетот „Бесплатен Апартман“ вклучува:
*6 ноќевања во 2-6 креветни апартмани
*Пратител на патувањето
Друже интерес за понудава има .. т.е. конкретно, веќе пријавени (да ми кажеш бројка ако не е тајна :) ) ?

V

Vollstandig

Гостин
Нема никој, се што ви треба е 2 - 6 луѓе, и кеш со вас и одите на КРФ. Ваше е да платите 100 евра, со нив имате повратен билет и сите горенаведени попусти ги добивате БЕСПЛАТНО.
Зависно од колку ќе трошите толку ќе останите:))
Иначе, пред се да ви кажам дека не е баш евтино таму, али со штедење или добар кеш, се поминува 1 недела добра. Кој сака, ви кажав контакт по приватна порака, АЛИ АКО ПЛАНИРА ДА ОДИ ЗА СИГУРНО!

Ако сакате да одите, ви треба:

-Да сте полнолетни
-Да имате лична карта, и нов пасош
-Да имате кеш:)

И јас не го организирам патувањето туку Агенцијата која ја организира наградата и јас ја добив , а тоа е - бесплатен апартман на КРФ, кој доколку одите, би ве чинел околу 30 евра од вечер.

M

macgowan

Гостин
Jas lani posto se potrosiv i bev Spanija,ovaa godina sakam nesto poevtino i poblisku.Najverojatno ke bide kraj na avgust pocetok na septemvri,koga i cenite se poniski.Pa sakav da ve prasam za Lefkada,Skijatos i Santorini,dokolku nekoj bil na nekoj od ovie ostrovi!?
Лефкада/имам одено вон сезона-ќе поминиш најефтино бидејќи ги избегнуваш трошоците за траект.Мирно е доста а најубавите плажи порто кацики,егремни се малку подалеку...
Санторини/немам одено но лани кога гледав за Крит гледав некои смештаи и таму. Зависи со што сакаш да одиш-ако одиш во своја режија има ефтини апартмани Камари и Периса(на другата страна од островчето,спротивно од Фира-плажите им се со црн,вулкански песок),можеш да ги побараш на booking.сом ќе видиш за што ти зборувам!Тука доста крева превозот/транспортот дотаму.Аранжмани преку агенција вон сезона-би можело да се најде нешто поповолно мислам.
Јас би играл Скиатос/имам одено - мислам дека ти е ем блиску ем е фантастично-толку убави плажи на мал простор нема никаде и забавно е за разлика од Лефкада!Има една мана - ако би одел со кола-многу е скап траектот (има и од Волос и од Аг.Константинос малку подолу накај Атина но е иста ствар). Јас сметав за 1кола+4 лица беше 250еур повратна!
Да ти препорачам нешто-ако дотогаш те носи патот накај Грција-има поволни понуди преку нивни агенции,види прашај,зборни -се бива!

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
Случајно да не налетал некој на аранжмани од страна на нашите агенции за во Бугарија-Сончев брег??????Гледав нешто меѓутоа уште немаат.Ме интересираа цените дали се исплати да се иде преку наша агенција или преку интернет да си закажам :):)
И ако има некој да ми препорача смештај или да сподели искуство за во Бугарија нека каже.Прва година ке ми биде таму :)

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Лефкада/имам одено вон сезона-ќе поминиш најефтино бидејќи ги избегнуваш трошоците за траект.Мирно е доста а најубавите плажи порто кацики,егремни се малку подалеку...
Санторини/немам одено но лани кога гледав за Крит гледав некои смештаи и таму. Зависи со што сакаш да одиш-ако одиш во своја режија има ефтини апартмани Камари и Периса(на другата страна од островчето,спротивно од Фира-плажите им се со црн,вулкански песок),можеш да ги побараш на booking.сом ќе видиш за што ти зборувам!Тука доста крева превозот/транспортот дотаму.Аранжмани преку агенција вон сезона-би можело да се најде нешто поповолно мислам.
Јас би играл Скиатос/имам одено - мислам дека ти е ем блиску ем е фантастично-толку убави плажи на мал простор нема никаде и забавно е за разлика од Лефкада!Има една мана - ако би одел со кола-многу е скап траектот (има и од Волос и од Аг.Константинос малку подолу накај Атина но е иста ствар). Јас сметав за 1кола+4 лица беше 250еур повратна!
Да ти препорачам нешто-ако дотогаш те носи патот накај Грција-има поволни понуди преку нивни агенции,види прашај,зборни -се бива!
Sigurno ke odam vo Grcija letovo.Samo sto treba da se odlucam kade.Iskreno jas sum za Skijatos iako Santorini mi e bas onaka zelba,a Lefkada mi e nekako posledna opcija.Preporacaj agencija nekoja ili daj mi link ako znaes da vidam sto i kako.Pozdrav

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Бил некој во Охрид во апартмани „Климе“?

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Со другари сакаме да отидеме во Грција или во Бугарија на одмор летово.Може некој да препорача кај можеме ние 18-19 годишњаци со не преголеми буџети добро да си пројдеме?
Фала унапред :smir:

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Случајно да не налетал некој на аранжмани од страна на нашите агенции за во Бугарија-Сончев брег??????Гледав нешто меѓутоа уште немаат.Ме интересираа цените дали се исплати да се иде преку наша агенција или преку интернет да си закажам :):)
И ако има некој да ми препорача смештај или да сподели искуство за во Бугарија нека каже.Прва година ке ми биде таму :)
Иди до агенција Кондор, они соработуваат одлично со Бугарија а исто и нудат одлични хотели во Сончев Брег. Иначе, агенцијата се наоѓа во Скопјанка, во зградата одма карши Ред кафе.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
А да не знае некој да ми прати добра понуда за шетање низ Европа. Да не е многу скапа, со автобус, нешто во екскурзија стил... Како што гледам по агенцииве многу слабо со понуди, сето е за класични летувања. Јас сум заинтересиран за опција Euro Trip, само да не биди повеќе од 4-500 евра

Kajgana Shop

На врв Bottom