Па Финчер по навика мора да смени нешто, сосема очекувано од негова странаИспадна првиот трејлер за The girl with the dragon tattoo режиран од Дејвид Финчер по истоимената книга од Стиг Ларсон (ремек дело).
Може се изгледа сјајно на трејлерот, но резултатите допрва ќе ги видиме поради тоа што Финчер решил да го смени крајот.
Па всушност, ова и нема да биде римејк во класична смисла, односно Финчер не прави римејк на шведските филмови снимени според триологијата на Ларсон, туку лично негова адаптација на книгите. А и жанровски, овие филмови сосема му одговараат, така да Финчер плива во сигурни води. Исто така американската верзија има огромен буџет, за разлика од шведската...иако знаеме дека високиот буџет автоматски не значи добар филм, напротив...и јас самиот поретко гледам блокбастери....Но сепак за Финчер зборувамеНе знам што се замараат еди такви режисери како Финчер и Нолан (Инсомниа) со римејци на филмови кои што искочиле сега бргу и накои уопште не им треба римејк, пошто се работи за добри филмови.
така де, баш оти е од Финчер уште сеа му даваат 9ка на филмот.Па всушност, ова и нема да биде римејк во класична смисла, односно Финчер не прави римејк на шведските филмови снимени според триологијата на Ларсон, туку лично негова адаптација на книгите. А и жанровски, овие филмови сосема му одговараат, така да Финчер плива во сигурни води. Исто така американската верзија има огромен буџет, за разлика од шведската...иако знаеме дека високиот буџет автоматски не значи добар филм, напротив...и јас самиот поретко гледам блокбастери....Но сепак за Финчер зборуваме
Заслужува чоекот 9-ка на невидено.така де, баш оти е од Финчер уште сеа му даваат 9ка на филмот.
Е многу мразам вака, величање или хејтање на филм шо уште не е излезен ни официјален трејлер, а камо нешо друго.така де, баш оти е од Финчер уште сеа му даваат 9ка на филмот.
Индивидуално ако праиме муабет ,може 10-ка.@Darling, Manga
a зашто 9-ка, зашто не 10-ка
Па не е баш дека сите му даваат 9ка, ама генерално фановите очекуваат солиден филм. Јас би бил задоволен од филмот дури и ако после гледањето го оценам со 7ка или 8ка...Значи такви се моите очекувања, доколку испадне да го оценам со 9ка, би бил презадоволентака де, баш оти е од Финчер уште сеа му даваат 9ка на филмот.