Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
Meне ми беше најголемо клише годинава. -.-

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.629
Поени од реакции
59.541
Тоа не е секогаш лоша работа...
Друга работа се и очекувањата. Забележувам дека обично сме позадоволни кога ќе изгледаме некој филм додека сме помала група на форум. Откако ќе почнат 10-тина души да го фалат, се менува се, зошто очекуваме којзнае што од филмот. Мене The Next Three Days ми беше од оние филмови за кои немав абер што се работи нити кој глуми во него, пред да седнам да го гледам. Со таквите најдобро проаѓам.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.368
Поени од реакции
30.777
Испадна првиот трејлер за The girl with the dragon tattoo режиран од Дејвид Финчер по истоимената книга од Стиг Ларсон (ремек дело).
Може се изгледа сјајно на трејлерот, но резултатите допрва ќе ги видиме поради тоа што Финчер решил да го смени крајот.

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Испадна првиот трејлер за The girl with the dragon tattoo режиран од Дејвид Финчер по истоимената книга од Стиг Ларсон (ремек дело).
Може се изгледа сјајно на трејлерот, но резултатите допрва ќе ги видиме поради тоа што Финчер решил да го смени крајот.
Па Финчер по навика мора да смени нешто, сосема очекувано од негова страна ;)
Сепак се прави римејк на триологија од која првиот дел излезе пред 2 години, и сеуште е свежа во нашата меморија, па најверојатно не сакал неговите филмови да бидат класичен римејк, односно целта му е што повеќе да се разликуваат од оригиналот. Како фан на книгите се радувам што токму Финчер е режисер и очекувам солидна филмска триологија.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Римејк трејлер за римејк филм кој во него има римејк музика. о.0

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Не знам што се замараат еди такви режисери како Финчер и Нолан (Инсомниа) со римејци на филмови кои што искочиле сега бргу и накои уопште не им треба римејк, пошто се работи за добри филмови.

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Не знам што се замараат еди такви режисери како Финчер и Нолан (Инсомниа) со римејци на филмови кои што искочиле сега бргу и накои уопште не им треба римејк, пошто се работи за добри филмови.
Па всушност, ова и нема да биде римејк во класична смисла, односно Финчер не прави римејк на шведските филмови снимени според триологијата на Ларсон, туку лично негова адаптација на книгите. А и жанровски, овие филмови сосема му одговараат, така да Финчер плива во сигурни води. Исто така американската верзија има огромен буџет, за разлика од шведската...иако знаеме дека високиот буџет автоматски не значи добар филм, напротив...и јас самиот поретко гледам блокбастери....Но сепак за Финчер зборуваме ;)

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.368
Поени од реакции
30.777
Па всушност, ова и нема да биде римејк во класична смисла, односно Финчер не прави римејк на шведските филмови снимени според триологијата на Ларсон, туку лично негова адаптација на книгите. А и жанровски, овие филмови сосема му одговараат, така да Финчер плива во сигурни води. Исто така американската верзија има огромен буџет, за разлика од шведската...иако знаеме дека високиот буџет автоматски не значи добар филм, напротив...и јас самиот поретко гледам блокбастери....Но сепак за Финчер зборуваме ;)
така де, баш оти е од Финчер уште сеа му даваат 9ка на филмот.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.771
Поени од реакции
5.079
Заслужува чоекот 9-ка на невидено.

п.с.
Нолан не го споредувајте со Финчер.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Е многу мразам вака, величање или хејтање на филм шо уште не е излезен ни официјален трејлер, а камо нешо друго.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
@Darling, Manga
a зашто 9-ка, зашто не 10-ка :D

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Па не е баш дека сите му даваат 9ка, ама генерално фановите очекуваат солиден филм. Јас би бил задоволен од филмот дури и ако после гледањето го оценам со 7ка или 8ка...Значи такви се моите очекувања, доколку испадне да го оценам со 9ка, би бил презадоволен (y)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
No expectations no disappointments .
Така да почекајте си да излезе филмов и немојте многу да очекувате па да бидите после разочарани зато шо сте очекувале едно нешо а испаднало сосема трето . (а трејлерите бога ми лажат напати )

Kajgana Shop

На врв Bottom