- Член од
- 13 октомври 2007
- Мислења
- 3.175
- Поени од реакции
- 434
Ова место каде што ке се гради триумфалната капија е некаде во дворот на мојата прабаба и баба.Оваа народна власт го обесштети мојот дел од фамилијата со 1000 евра
Ова место каде што ке се гради триумфалната капија е некаде во дворот на мојата прабаба и баба.Оваа народна власт го обесштети мојот дел од фамилијата со 1000 евра
Остај се, плус па шо заборавив болд се да ставам и со фонт 7...
П.С. Многу исцрпен извор си нашла! Мора да се препоти од барање и од пишување. :smir:
Тука има голема вистина. Во право си!
Кој аргумент ти го стави во своја одбрана? Немало да плаќаат високи кирии.Јас ќе ти кажам подобра опција,избркајте ја половина од клатонишачката нација и ќе се сместите сите во една зграда.Така ќе нема потреба од фрлање државни пари за згради во кој е сместен ракот на државата. Огромна зграда во спомен на евреите,како да е тоа толку битно во моментов и без него неможеме да живееме.Само чекор зад ова здание собраќаен хаос.Украси во домот се ставаат од кога се ќе се реновира,па се оплеменува со детали.Јас работам во приватна фирма, ама убеден сум исто дека твоите фрустрации што не работиш во админстрација ги искажуваш преку критика на се што се прави во државава.
Познато ми е тоа, да се критикува - но, добро е кога тоа се прави со аргументи. А, вака нема некако работиве ми немаат логика.
И исто така ми е познато дека сите сме навикнати ништо да не се прави и се да стои во место - да, тоа беше реалноста до скоро. Но, сега кога фактите говорат друго - редно е истото да го поздравиме и поддржиме.
Ти ја разбирам иронијата, ама разбирам и дека не можат сите да имаат IQ доволен за да бидат паметни.
Види, убаво од твоја страна што се обидуваш да најдеш поврзаност помеѓу оваа на сликава капија и оваа што сега се прави. Единствено, триумфални капии се прават заради нешто. Конкретно оваа, ја направиле Турците, Србите или Бугарите? Кои? Македонија нема победа од Самуил нааму, а 10 дена република ако го сметаме за победа онда треба да се самозапалиме на истата триумфална капија која шо ни ја градат.Ај, џиџе!
Инаку постоела капија и се викала порта Македонија, ама бизарното е тоа шо е градена како копија на онаа римската до колосеумот.
Дали сеа ќе ги искинеш сите признанија? :smir:
Го прочита ли овој пост?Ти ја разбирам иронијата, ама разбирам и дека не можат сите да имаат IQ доволен за да бидат паметни.
Еден пост погоре, каде не го спомнав Грујо, а ти не прочита (или прочита ама не сфати) реков, треба да се градат објекти во служба на граѓанинот. Па во целата калакурница, се трефат некои добри проекти, како стадионот од којшто не знам колку пари е испрано, како театрот којшто е мегаломански изграден, за да се испокраде повеќе, па дури донекаде и како жичарницата, за која верувам не украдоа премногу.
Али, Триумфална капија?!? Споменик од 20 метра? Кој ви е курац луѓе? Осет имате ли? Мост за да се влезе во Суд... не сте бре токму, не сте со сите... ај за Евреине ќе прифатам дека сами си го финансираа, затоа се изгради, сите други се влечкаат...
Не мора фабрики да гради но зошто не се формира еден научен институт со годишен фонд од 100 милиони евра?
Во него ќе работат најголемите умови во земјава.
Замисли само, најдобрите 100 инжињери(Ај Кју просек 170) ќе работат на создавање технолошки иновации, што мислиш дали во таа ситуација Македонија би била неатрактивна за странските инвеститори?
Знам дека станувам досаден со идејава но ако ова се реализира Македонија ќе успее да ја претрка Словенија за максимум 7-8 години.
Подобро е да се гради и да се рекламира, одколку да не се гради и да се краде. Тоа е вистината.Само што го гледав спотот од владата Барем се гради,се прашувам колку пари,колку милиони фрлија за рекламирање на секој свој потег за да може дел од населението со малку сива маса да им се клања.
Толку високи цени на споменици и објекти , на кои цената им расте секој месец , се нешто ново искача , а ти мислиш дека не крадат , смешен си.Подобро е да се гради и да се рекламира, одколку да не се гради и да се краде. Тоа е вистината.
Смешки.Подобро е да се гради и да се рекламира, одколку да не се гради и да се краде. Тоа е вистината.
Дека е вистина , Е вистина, ама не е целата вистина. Премногу едноставно ти се поставени работите. Да се краде и да не се гради е страшно лоша опција, ама па да ти градат глупости со твои пари и да ти перат мозок, пак со твои пари и одозгора да викаш дека е подобро, епа другар извини ама ти си токмак (абдал шо би рекле турците). Оти тие пари да не се искористат за инфраструктурни/капитални проекти , па да види и народецов аир од своите пари?Подобро е да се гради и да се рекламира, одколку да не се гради и да се краде. Тоа е вистината.
Пријателе ајде вака....може ли ти твојота заработка месечна да ми ја даваш на мене а јас ке одлучувам со колку пари ке јадеш ,ке плаќаш сметки ,ке купуваш облека ..итнПодобро е да се гради и да се рекламира, одколку да не се гради и да се краде. Тоа е вистината.
се извинувам што е смешно поради тоа што некои мои блиски ЕГЗИСТИРААТ од тие "инвенстиции":nesum:Така ли ве учеа,дека и ова се инвестиции?