Скопје се гради. Добро ли е тоа?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Да, тачно, а ти не си го јавала бикот до сега..? Ај ќе те качам некогаш, убаво се седи на него ќе ти годи

--- надополнето ---

Знаеш како се вика..куче што лае не каса.. така ми се чини и за неа.. Редовно она е најпаметната тука, а две овци да и дадеш ќе ги изгуби
Од тебе до ред неможе да се дојде.
Викаш две овци..хм,тебе не те губам ќе ти врзам портокалова машничка.А другата со голем ѕвонец да може да те води,бидејќи само по звуци се движиш,слабо користиш вид.

H

HITCH

Гостин
Ај, џиџе!

Инаку постоела капија и се викала порта Македонија, ама бизарното е тоа шо е градена како копија на онаа римската до колосеумот.
Дали сеа ќе ги искинеш сите признанија? :smir:
Дали Македонија имала ваква градба? На кој стил припаѓа ова???
Македонскава триумфална капија е оргомна грешка, а фактот дека ќе треба да се дадат уште пари за да се прилагодат зградите околу е друга приказна.

Имам многу прочитано и многу видено, ама дека Скопје имал триумфална порта како сликата подолу јас никаде немам најдено, а ако ти си нашла те молам да ми го кажеш изворот!

Никој не проверува извори, градат како ќе им се сони.

П.С. Да, како тргнал Гwујо, јас ќе фрлам се` што имам дома. Во оваа држава треба да си глупак за да успееш, а не смееш да имаш грам памет, оти тогаш си конкуренција на дечките со завршено само 8мо одд., а ни ја кројат иднината.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.382
Поени од реакции
1.982
Дали е добро што Скопје се гради? Да, добро е што се гради,не е добро што се градат глупости,не е добро што државата ми зема повеќе од пола од парите што се потешко и потешко ги заработувам поради лошите условите во истата таа држава ,не е добро што и покрај тоа што се повеќе пари ми зема државата пак и се малку па се задолжува кај ќе стигне како да нема утре..
Не е добро ни што се продолжува со трендот на концентрирање на проекти финансирани од страна на државата на многу мал дел од Македонија (потесното градско подрачје на Скопје),наместо да се оди на поврзување на цела Македонија па да се растерети главниот град.Ние сме толку мала територија што релативно лесно и ефтино можеме цела држава да ја направиме да функционира рамномерно,растеретено и многу,многу пофункционално одколку сега,ама на кого да му кажеш..

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.373
Поени од реакции
30.793
Имам многу прочитано и многу видено, ама дека Скопје имал триумфална порта како сликата подолу јас никаде немам најдено, а ако ти си нашла те молам да ми го кажеш изворот!
не стаив само слика, и текст ставив. обрни внимание на едно зборче што почнува на Б. ете го, ете го!

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Hitch а зашто мора да се гради врз нешто што постоело или да мора да личи на нешто што било или ако немало нешто не смее да се гради.? Него ја чекам Леандра да се кандиидра, јавно си кажувам дека гласам за неа, она е човек со огромни визии и визионер 100 години понапред од сите.. Она ќе гради улици,плоштади,ќе ги фати сите криминалци , нема да има невработени, годишно ќе имаме пораст од 102 % и слично . Ќе отворам пункт да собираме потписи за Леандра :je:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Гледај што ти се вика техника за лижење и коленичење.Веднаш си ја фати работата од почеток :)

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
уште ли не ви е јасно., народот е НАУЧЕН дека,тие пари наместо да се инвестираат во нешто, ТРЕБА ДА СЕ КРАДАТ!!!!!!!

многу тешко ја прифаќа таа промена:pos2:

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Триумфалната капија (4.5м евра) и лавовите (2.5м евра) се големата глупост во проектот.

7 милиони евра се еднакви на 50-60км патишта во селата , нема да заглават во кал , нема да им починат болните на пат кон болница ... Толку сме научени со овие милионите , ех што се 1 милион за споменик, а забораваме колку други работи ни фалат.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
уште ли не ви е јасно., народот е НАУЧЕН дека,тие пари наместо да се инвестираат во нешто, ТРЕБА ДА СЕ КРАДАТ!!!!!!!

многу тешко ја прифаќа таа промена:pos2:
Така ли ве учеа,дека и ова се инвестиции? :pos: :pos:

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Триумфалната капија (4.5м евра) и лавовите (2.5м евра) се големата глупост во проектот.

7 милиони евра се еднакви на 50-60км патишта во селата , нема да заглават во кал , нема да им починат болните на пат кон болница ... Толку сме научени со овие милионите , ех што се 1 милион за споменик, а забораваме колку други работи ни фалат.
Тачно не да не

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
Се кладам дека ако ги лапнаа министрите овие парички, немаше да има луѓе што ке се бунат. Македонски менталитет, тоа ти е, што викаш, за нив ако ги украдат тоа е добро, ако направат нешто, тоа не чини. По се изгледа демократијата има повеќе мани отколку предности. За нас само Хитлер, никој друг.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Ај, џиџе!

Инаку постоела капија и се викала порта Македонија, ама бизарното е тоа шо е градена како копија на онаа римската до колосеумот.
Дали сеа ќе ги искинеш сите признанија? :smir:
Никој не тврди дека глупоста и невкусот се ограничени само на ова време и оваа гарнитура. Но, би се опкладил дека оваа јадна скаламерија имала многу поразумна цена од “Триумфалната Капија“, а веројатно и постапката на нејзиното финансирање била потранспарентна.

--- надополнето ---

Се сликале со Бикот (кој е толку очигледно лоша копија од некојси скулптор-медиокритет на Бикот од Вол Стрит, без и малку обид за креативност и оригиналност), јакиот аргумент.

Па се утепаа луѓето сликајќи се со Црнците од Африка кои продаваат дребулии на плажите во Грција (не пукајте! само 5 дена бев!), што е патем одраз на глупавост и расизам, па што сега - да ги прогласиме јадните за уметнички дела? Да донесе закон Грција за “увоз“ на поголем број заради промовирање на туризмот?

Да ви е*ам тоа логиката глупава неизживеана.

H

HITCH

Гостин
не стаив само слика, и текст ставив. обрни внимание на едно зборче што почнува на Б. ете го, ете го!
Ми се мешаш во струка, а јас немам намера да те просветлувам ниту тебе, ниту некој друг. Најди релевантни извори и презентирај ги. Сликата која си ја поставила нема врска со сликата која сум ја поставила, припаѓаат на различни периоди. Види поубаво!!! Штом ти се допаѓа парите кои мачно ги заработува твоето семејство да се фрлаат на триумфални порти тоа е твој избор.

ЈАС ФРЛАМ СЕ` ВО КАНТА И СЕ ОТКАЖУВАМ ОД ТЕМАВА!

@ до омилениот
CiTro ® на Леандра:

Мака ми е да гледам како трошат мои пари на работи кои во моментов не се потребни. Смачено ми е да ме прават будала при здрав памет!!!

П.С. Многу исцрпен извор си нашла! Мора да се препоти од барање и од пишување. :smir:

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Дали е добро што Скопје се гради? Да, добро е што се гради,не е добро што се градат глупости,не е добро што државата ми зема повеќе од пола од парите што се потешко и потешко ги заработувам поради лошите условите во истата таа држава ,не е добро што и покрај тоа што се повеќе пари ми зема државата пак и се малку па се задолжува кај ќе стигне како да нема утре..
Не е добро ни што се продолжува со трендот на концентрирање на проекти финансирани од страна на државата на многу мал дел од Македонија (потесното градско подрачје на Скопје),наместо да се оди на поврзување на цела Македонија па да се растерети главниот град.Ние сме толку мала територија што релативно лесно и ефтино можеме цела држава да ја направиме да функционира рамномерно,растеретено и многу,многу пофункционално одколку сега,ама на кого да му кажеш..
Убаво кажано :cuc:

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Јас сум убедена дека вие работите во државна администрација,чим не ви е јасен зборот приоритет.
Јас работам во приватна фирма, ама убеден сум исто дека твоите фрустрации што не работиш во админстрација ги искажуваш преку критика на се што се прави во државава.

Познато ми е тоа, да се критикува - но, добро е кога тоа се прави со аргументи. А, вака нема некако работиве ми немаат логика.
И исто така ми е познато дека сите сме навикнати ништо да не се прави и се да стои во место - да, тоа беше реалноста до скоро. Но, сега кога фактите говорат друго - редно е истото да го поздравиме и поддржиме.

Kajgana Shop

На врв Bottom