Скопје се гради. Добро ли е тоа?

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Е од вакви како тебе пропаѓаме со години наназад. Од трите подолгото.
Боље да се градат нефункционални објекти и да се краде,од колку само да се краде.
Јасно му е на народот поради кога пропаѓавме години наназат,не треба никој да му соли памет.А тоа дали се функционални или не е глупо да се збори за објекти кои не се доизградени.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Јасно му е на народот поради кога пропаѓавме години наназат,не треба никој да му соли памет.А тоа дали се функционални или не е глупо да се збори за објекти кои не се доизградени.
Функционални - продуктивни - да носат приход - да создаваат - да не трошат - мислам дека сум јасна.
Јасно е се,само некој порано сваќа некој покасно.

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Функционални - продуктивни - да носат приход - да создаваат - да не трошат - мислам дека сум јасна.
Одамна престана државата да гради фабрики.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.583
Ок, тврдам дека не се перат пари, но ок е.

И да се перат, боље да се прават проекти и да се перат пари - одколку да не се работи ништо, а да се перат пари. :)

И јас алудирам на ова како најголема придобивка. Не сме свесни колку многу ќе се заштеди.
Како бе не се правело порано ништо, мислам дека нема скопјанец што нема да каже дека Ристо Пенов е најдобриот градначалник што сме го имале.
Само еден негов проект ќе кажам што вреди за сите коцекабана плажи и часовници што пеат: Новата автобуска станица.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.833
Поени од реакции
12.334
Што стана со вардарска долина, носењето странски фирми инвеститори, Бунарџик...многу функционални идеи, решенија и проекти за кои не видовме разврска и ставање во употреба.

На едно место за Скопје наидов на информации за стадионот кој првично (околу 2007) имаше информации дека ќе чини околу 15 милиони, а лани наидов на информација дека целиот проект ќе чини околу 60 милиони евра. Дали навистина се толку пораснати средствата за изградба? Пошто 60 милиони воопшто не се за потценување.

И тука е планирано место за фалангата :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Новата собраќајница ќе не чини 30 милиони. 10 да ги направеа повеќе корист ќе имавме од колку од ова стубовиве низ град.

M

Mario Gómez

Гостин
Новата собраќајница ќе не чини 30 милиони. 10 да ги направеа повеќе корист ќе имавме од колку од ова стубовиве низ град.
Која нова сообраќајница? За обиколницата мислиш?

Инаку убаво е што се гради, само не ми е јасно до кога ќе постојат колибине у центар позади паркингот пред Холидеј Ин и помеѓу Веро(трговскиот) и базенон.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Не мора фабрики да гради но зошто не се формира еден научен институт со годишен фонд од 100 милиони евра?

Во него ќе работат најголемите умови во земјава.
Замисли само, најдобрите 100 инжињери(Ај Кју просек 170) ќе работат на создавање технолошки иновации, што мислиш дали во таа ситуација Македонија би била неатрактивна за странските инвеститори?

Знам дека станувам досаден со идејава но ако ова се реализира Македонија ќе успее да ја претрка Словенија за максимум 7-8 години.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Боби[Мкд];4183974 напиша:

Инаку убаво е што се гради, само не ми е јасно до кога ќе постојат колибине у центар позади паркингот пред Холидеј Ин и помеѓу Веро(трговскиот) и базенон.
Новата подземна сообраќајница.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.833
Поени од реакции
12.334
Боби[Мкд];4183974 напиша:

еее, тоа беше центар на градот...ама времето го згази. Таму сум израснал, карши зад НБРМ. Тие се дел од оние маала кои скопјани ги спомнуваат со воооздишка :)

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623
Еве и сообраќјница ке ви напрај владата, и Битола има сличен порект за подземна Сообраќајница и подземна катна гаража ка плоштадот гоце делчев ама знајте кога ке дат пари за нас?? ко ке свирни возо во ресен

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Скопје се гради, но за кого ?

M

Mario Gómez

Гостин
еее, тоа беше центар на градот...ама времето го згази. Таму сум израснал, карши зад НБРМ. Тие се дел од оние маала кои скопјани ги спомнуваат со воооздишка :)
Воздивнувајте вие, ама колиби од слама и печена цигла у центар не го личи да го ебам, коа ќе му текне на некој тука зграда да направи, ама кујзнае колку ќе му бараат за плацот, да имаш куќа тука е бинго. :)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
http://www.time.mk/read/e4fef6249d/71990d1a75/index.html

http://www.sitel.com.mk/dnevnik/biznis/potpishani-dogovori-za-koncesija-so-28-mali-hidrocentrali

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=A66FC7C2ECB43E4EA0CEC5C4538AC347

А барем од ваквите вести задоволна ли си .. или како увек не си.. и ај молим те кажи , што треба ние овдека Кумановци да правиме со оваа комуњарска свиња, која две години пасе и се тови од градските пари ..??

http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/50256_104155220645_8815_n.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom