Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Мурињо го сакам во Реал но мислам дека Пелегрини имаше добри резултати сезонава и заслужува минимум уште една сезона,поготово сега кога има уигран тим.

Член од
11 април 2010
Мислења
348
Поени од реакции
8
Според мене Пелегрини заслужи да остане(барем уште една година).Човекот направи се што можеше да се направи за една година, тимот сруши рекорди кои стоеа 25 години со тим кој е сосема нов.Сите засилувања се донесени со некаква цел не се донесени само затоа што Перез сакал, во такви големи клубови нема ништо случајно.Малку ретроспектива на годините кога беше Калдерон газда.Според мене Мадрид во тоа време играше под своите стандарди може освоивме две титули но тие беа само заради тоа што немавме прав и здрав конкурент.Следното лето очекувам само доградување на овој тим (перез сигурно има некаква програма секако направена заедно со Валдано и Пелегрини во која пишува кои играјачи треба да дојдат во Мадрид ова лето).И нај на крај според мене Пелегрини треба да остане најмногу затоа што играјачите сакаат да остане и се гледа дека во тимот владее позитивна и пријатна атмосфера која се презентира на терените, иако секогаш постоел притисок од медиумите:smir:

Член од
10 декември 2009
Мислења
534
Поени од реакции
87
ЛУДАКОТ ДУНГА НЕ ГО ПОВИКАЛ МАРСЕЛО. СРАМОТА!!!

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
Легендата на Реал Мадрид, Зинедин Зидан го советува Флорентино Перез дека Пелегрини треба да остане на клупата на “кралевите“ и следната сезона.
“Веќе му реков на Перез кои се моите размислувања околу тренерите. Би сакал Пелегрини да остане, но јас тоа не знам, овде сум за да научам некои работи. Претседателот е тој што ги дава наредбите и одлучува за. Ќе треба да почекаме да видиме што ќе одлучи.
“Што се однесува до првенството има уште еден натпревар до крај и се е можно. Ќе бидам пресреќен ако ја освоиме титулата. Сепак многу е тешко дека Барселона ќе си дозволи таков луксуз.“
И двата тима имаа фантстична сезона и двете екипи ќе стигнат скоро до 100 поени. Не ни се очекуваше Мадрид да направи нешто подобро од ова, но сепак жално е што нема најверојатно да ја освоиме Примера, пред нас е еден неверојатен состав на Барселона.“ - заврши Зинедин Зидан.

еве за оние што се бунеа дека од Перез не зависеа ланските одлуки, препознајте се, сами!!!

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
ЛУДАКОТ ДУНГА НЕ ГО ПОВИКАЛ МАРСЕЛО. СРАМОТА!!!
Ај тоа пак... ама не очекував дека Бензема нема да биде повикан од Доменеш :nesvest:

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
Легендата на Реал Мадрид, Зинедин Зидан го советува Флорентино Перез дека Пелегрини треба да остане на клупата на “кралевите“ и следната сезона.
“Веќе му реков на Перез кои се моите размислувања околу тренерите. Би сакал Пелегрини да остане, но јас тоа не знам, овде сум за да научам некои работи. Претседателот е тој што ги дава наредбите и одлучува за. Ќе треба да почекаме да видиме што ќе одлучи.
“Што се однесува до првенството има уште еден натпревар до крај и се е можно. Ќе бидам пресреќен ако ја освоиме титулата. Сепак многу е тешко дека Барселона ќе си дозволи таков луксуз.“
И двата тима имаа фантстична сезона и двете екипи ќе стигнат скоро до 100 поени. Не ни се очекуваше Мадрид да направи нешто подобро од ова, но сепак жално е што нема најверојатно да ја освоиме Примера, пред нас е еден неверојатен состав на Барселона.“ - заврши Зинедин Зидан.

еве за оние што се бунеа дека од Перез не зависеа ланските одлуки, препознајте се, сами!!!
Прво надополни ја реченицата, а и кој друг треба да биде одговорен за тренерот?

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
отвори 8 очи и уклучи малку кликерот и ќе сватиш :jaj:
Она што го сваќам е дека премногу си приврзан кон Робен (кој неможам да го замислам во комбинација со Роналдо) и друго е што сваќам дека на Реал не му е лоша сезоната напротив Барса е подобра оваа сезона и незнам што лошо видовте во оваа сезона или ако се рекло Реал Мадрид и само Реал треба да освојува и ЛШ и се останато ?

Прво фановите го избраа ова! Нов тим кој можеби нема да освои ништо прва сезона но од наредна да биде многу конкурентен и во Европа и во лигата ... што е тука нејасно кога поголемиот дел од фановите го избраа ова

Член од
5 април 2009
Мислења
874
Поени од реакции
75
Донекаде се сложувам со Зидан,МП ја направи оваа сезона прекрасна за Реал Мадрид и заслужува човекот барем уште една,но и Мурињо не би бил лош..бидејки,на овие ѕвезди во Реал она што им треба е дисциплина,...Но мое лично мислење е дека оваа сезона со МП ќе биде незаборавна,особено како ќе ги паметам честите пресврти кои ги направивме како и оние моменти кога дававме голови во последните минути,и успевавме да победиме...
Hala Madrid.......:smir:
Едит--Навистина е специјален:::..Ќе го среди чичко Перез
„Специјалниот“ со четири услови за Флорентино Перез
Шпанските спортски весници „Ас“ и „Дон Балон“ пишуваат за условите кои мора да бидат исполнети за Мурињо да седне на клупата на „кралскиот клуб“, а проценката е дека истите ќе бидат исполнети без проблеми.
Шпанските медиуми се полни со шпекулации за преселба на Мурињо во Реал Мадрид, а денеска дури е објавен и списокот на барања кои Португалецот му ги поставил на претседателот на Реал, Флорентино Перез.
Тие се помалку или повеќе очекувани и тешко е да се каже дека Мурињо нема прецизна слика за тоа каков Реал сака под своја команда.
Прв услов
Прва е листата со засилувања, во прашање се Тевез и Маикон, како единствени двајца фудбалери, покрај постоечкиот кадар кои Мурињо сака да ги види во тимот. Тој, секако би направил трансфер листа, како дел од засилувањата би се финансирале од продажба на неколку играчи.
Втор услов
Втор услов е самостојност во работењето и одговарање единствено пред претседателот. Овој тренер сака да го избегне туторството во вид на Хорхе Валдано, чии овластувања би биле помали. Перез му верува на Аргентинецот, но позициите на Валдано се разнишани.
Трет услов
Мурињо бара и милионски премии за секој трофеј, што според проценките е барање кое без проблем ќе биде исполнето.
Четврт услов
И на крајот прашањето за договорот. „Специјалниот“ нема да прифати да работи за помалку од 8 милиони евра по сезона, што е за третина помалку од она што го има во Интер. Подготвен е да се одрече од тие четири милиони, бидејќи верува дека ќе бидат компензирани со освојувањето на трофеите.
И секако, останува главниот услов, Реал да се определи во следните неколку недели, инаку нема да биде ништо од трансферот.​

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
The former Real Madrid coach and World Cup winner Jorge Valdano has attacked Rafael Benítez and Jose Mourinho, insisting that they are ushering in a bleak future for football and likening the Champions League semi-final between Liverpool and Chelsea to "a shit hanging from a stick".
The Argentinian, who scored in the 1986 World Cup final and has a respected reputation as a football intellectual, claimed that Mourinho and Benítez mistrust talent because of their own failure to make it as players and said their approach is bad news for the game.

Writing in Spain's best-selling newspaper, Marca, Valdano insisted: "Football is made up of subjective feeling, of suggestion - and, in that, Anfield is unbeatable. Put a shit hanging from a stick in the middle of this passionate, crazy stadium and there are people who will tell you it's a work of art. It's not: it's a shit hanging from a stick.
"Chelsea and Liverpool are the clearest, most exaggerated example of the way football is going: very intense, very collective, very tactical, very physical, and very direct," he added. "But, a short pass? Noooo. A feint? Noooo. A change of pace? Noooo. A one-two? A nutmeg? A backheel? Don't be ridiculous. None of that. The extreme control and seriousness with which both teams played the semi-final neutralised any creative licence, any moments of exquisite skill.

"If Didier Drogba was the best player in the first match it was purely because he was the one who ran the fastest, jumped the highest and crashed into people the hardest. Such extreme intensity wipes away talent, even leaving a player of Joe Cole's class disoriented. If football is going the way Chelsea and Liverpool are taking it, we had better be ready to wave goodbye to any expression of the cleverness and talent we have enjoyed for a century."

Valdano explained why Benítez and Mourinho were to blame for the demise of flair and creativity. "The lives of Mourinho and Benítez have crossed in a world that is ever more scrutinised and exposed by the media, which is why they look at each other with such distrust," he wrote, "but they have two things in common: a previously denied, hitherto unsatisfied hunger for glory, and a desire to have everything under control.

"Both of those things stem from one key factor: neither Mourinho nor Benítez made it as a player. That has made them channel all their vanity into coaching. Those who did not have the talent to make it as players do not believe in the talent of players, they do not believe in the ability to improvise in order to win football matches. In short, Benítez and Mourinho are exactly the kind of coaches that Benítez and Mourinho would have needed to have made it as players."
Уште мисли некој дека Мурињо ќе дојде во Реал ? :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.254
Поени од реакции
46.648
Еден од главните услови, т.е. не, главен услов за Мурињо по одењето од Челзи беше неговиот иден клуб да му даде целосна контрола врз трансфер-политиката. Впрочем, он беше отпуштен од Челзи бидејќи имаше големо недоразбирање со Абрамович, кој пред почетокот на третата сезона откако Мур стана тренер на тимот му ги донесе Шева и Балак, играчи кој Мур не ги сакаше, поготово Шева бидејќи тераше 433 формат со Дрогба како најистурен играч во нападот.
Од таму и потекнува онаа негова изјава '' ако ја се мешам во бизнисот на Абрамович тогаш тој ке банкротира, ако тој се меша во мојата работа, тимот ке пропадне '', коинциденција или не, Челзи во третата сезона не ја освоија премиер лигата, а сезоната потоа, по нерешениот со Роземборг дома во фазата од групи во ЛШ, Мур беше и отпуштен.

Е сега, да се редуцира улогата на Перез и Валдано за трансфери до нула ја мислам дека нема теорија, а така Мур работи во Интер, Бранка и co. само ги извршуваат оние задачи кои им ги наложува Мурињо, т.е. тој диригира, останативе свират.
Затоа и Валдано удира на онаков муабет од погоре, бидејќи со доаѓањето на Мурињо тој ке биде апла ставен во сенка, луѓето ке заборават дека постои ...

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Еден од главните услови, т.е. не, главен услов за Мурињо по одењето од Челзи беше неговиот иден клуб да му даде целосна контрола врз трансфер-политиката. Всушност, он беше отпуштен од Челзи бидејќи имаше големо недоразбирање со Абрамович, кој пред почетокот на третата сезона откако Мур стана тренер на тимот му ги донесе Шева и Балак, играчи кој Мур не ги сакаше, поготово Шева бидејќи тераше 433 формат со Дрогба како најистурен играч во нападот.
Од таму и потекнува онаа негова изјава '' ако ја се мешам во бизнисот на Абрамович тогаш тој ке банкротира, ако тој се меша во мојата работа, тимот ке пропадне '', коинциденција или не, Челзи во третата сезона не ја освоија премиер лигата, а сезоната потоа, по нерешениот со Роземборг дома во фазата од групи во ЛШ, Мур беше и отпуштен.

Е сега, да се редуцира улогата на Перез и Валдано за трансфери до нула ја мислам дека нема теорија, а така Мур работи во Интер, Бранка и co. само ги извршуваат оние задачи кои им ги наложува Мурињо, т.е. тој диригира, останативе свират.
Затоа и Валдано удира на онаков муабет од погоре, бидејќи со доаѓањето на Мурињо тој ке биде апла ставен во сенка, луѓето ке заборават дека постои ...
Муабетот е од 2007 кога Валдано немаше никаква функција така да не е работата за тоа дали ќе биде во сенка. За трансферите си во право, но во Реал и општо во шпанските клубови не се работи така како што се работи на друго место. Еден човек не решава се а Мурињо сака да има целосна контрола што е уште една работа што знам дека во Реал нема да ја добие.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126

Ахам, незнаев дека некој друг освен претседателот одлучува кој ќе биде тренер. Нека му дадат на Роналдо да одлучи, шо има врска...

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Што се случува со Рибери бе луѓеее????? Ќе доаѓа ли дечкото веќе или толку све е средено, па не треба повеќе што да се пишува во врска со него.:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom