- Член од
- 29 ноември 2008
- Мислења
- 5.970
- Поени од реакции
- 3.574
Ај тоа пак... ама не очекував дека Бензема нема да биде повикан од Доменеш :nesvest:ЛУДАКОТ ДУНГА НЕ ГО ПОВИКАЛ МАРСЕЛО. СРАМОТА!!!
Прво надополни ја реченицата, а и кој друг треба да биде одговорен за тренерот?Легендата на Реал Мадрид, Зинедин Зидан го советува Флорентино Перез дека Пелегрини треба да остане на клупата на “кралевите“ и следната сезона.
“Веќе му реков на Перез кои се моите размислувања околу тренерите. Би сакал Пелегрини да остане, но јас тоа не знам, овде сум за да научам некои работи. Претседателот е тој што ги дава наредбите и одлучува за. Ќе треба да почекаме да видиме што ќе одлучи.“![]()
“Што се однесува до првенството има уште еден натпревар до крај и се е можно. Ќе бидам пресреќен ако ја освоиме титулата. Сепак многу е тешко дека Барселона ќе си дозволи таков луксуз.“
“И двата тима имаа фантстична сезона и двете екипи ќе стигнат скоро до 100 поени. Не ни се очекуваше Мадрид да направи нешто подобро од ова, но сепак жално е што нема најверојатно да ја освоиме Примера, пред нас е еден неверојатен состав на Барселона.“ - заврши Зинедин Зидан.
еве за оние што се бунеа дека од Перез не зависеа ланските одлуки, препознајте се, сами!!!
отвори 8 очи и уклучи малку кликерот и ќе сватиш :jaj:Прво надополни ја реченицата, а и кој друг треба да биде одговорен за тренерот?
Она што го сваќам е дека премногу си приврзан кон Робен (кој неможам да го замислам во комбинација со Роналдо) и друго е што сваќам дека на Реал не му е лоша сезоната напротив Барса е подобра оваа сезона и незнам што лошо видовте во оваа сезона или ако се рекло Реал Мадрид и само Реал треба да освојува и ЛШ и се останато ?отвори 8 очи и уклучи малку кликерот и ќе сватиш :jaj:
Уште мисли некој дека Мурињо ќе дојде во Реал ?The former Real Madrid coach and World Cup winner Jorge Valdano has attacked Rafael Benítez and Jose Mourinho, insisting that they are ushering in a bleak future for football and likening the Champions League semi-final between Liverpool and Chelsea to "a shit hanging from a stick".
The Argentinian, who scored in the 1986 World Cup final and has a respected reputation as a football intellectual, claimed that Mourinho and Benítez mistrust talent because of their own failure to make it as players and said their approach is bad news for the game.
Writing in Spain's best-selling newspaper, Marca, Valdano insisted: "Football is made up of subjective feeling, of suggestion - and, in that, Anfield is unbeatable. Put a shit hanging from a stick in the middle of this passionate, crazy stadium and there are people who will tell you it's a work of art. It's not: it's a shit hanging from a stick.
"Chelsea and Liverpool are the clearest, most exaggerated example of the way football is going: very intense, very collective, very tactical, very physical, and very direct," he added. "But, a short pass? Noooo. A feint? Noooo. A change of pace? Noooo. A one-two? A nutmeg? A backheel? Don't be ridiculous. None of that. The extreme control and seriousness with which both teams played the semi-final neutralised any creative licence, any moments of exquisite skill.
"If Didier Drogba was the best player in the first match it was purely because he was the one who ran the fastest, jumped the highest and crashed into people the hardest. Such extreme intensity wipes away talent, even leaving a player of Joe Cole's class disoriented. If football is going the way Chelsea and Liverpool are taking it, we had better be ready to wave goodbye to any expression of the cleverness and talent we have enjoyed for a century."
Valdano explained why Benítez and Mourinho were to blame for the demise of flair and creativity. "The lives of Mourinho and Benítez have crossed in a world that is ever more scrutinised and exposed by the media, which is why they look at each other with such distrust," he wrote, "but they have two things in common: a previously denied, hitherto unsatisfied hunger for glory, and a desire to have everything under control.
"Both of those things stem from one key factor: neither Mourinho nor Benítez made it as a player. That has made them channel all their vanity into coaching. Those who did not have the talent to make it as players do not believe in the talent of players, they do not believe in the ability to improvise in order to win football matches. In short, Benítez and Mourinho are exactly the kind of coaches that Benítez and Mourinho would have needed to have made it as players."
Муабетот е од 2007 кога Валдано немаше никаква функција така да не е работата за тоа дали ќе биде во сенка. За трансферите си во право, но во Реал и општо во шпанските клубови не се работи така како што се работи на друго место. Еден човек не решава се а Мурињо сака да има целосна контрола што е уште една работа што знам дека во Реал нема да ја добие.Еден од главните услови, т.е. не, главен услов за Мурињо по одењето од Челзи беше неговиот иден клуб да му даде целосна контрола врз трансфер-политиката. Всушност, он беше отпуштен од Челзи бидејќи имаше големо недоразбирање со Абрамович, кој пред почетокот на третата сезона откако Мур стана тренер на тимот му ги донесе Шева и Балак, играчи кој Мур не ги сакаше, поготово Шева бидејќи тераше 433 формат со Дрогба како најистурен играч во нападот.
Од таму и потекнува онаа негова изјава '' ако ја се мешам во бизнисот на Абрамович тогаш тој ке банкротира, ако тој се меша во мојата работа, тимот ке пропадне '', коинциденција или не, Челзи во третата сезона не ја освоија премиер лигата, а сезоната потоа, по нерешениот со Роземборг дома во фазата од групи во ЛШ, Мур беше и отпуштен.
Е сега, да се редуцира улогата на Перез и Валдано за трансфери до нула ја мислам дека нема теорија, а така Мур работи во Интер, Бранка и co. само ги извршуваат оние задачи кои им ги наложува Мурињо, т.е. тој диригира, останативе свират.
Затоа и Валдано удира на онаков муабет од погоре, бидејќи со доаѓањето на Мурињо тој ке биде апла ставен во сенка, луѓето ке заборават дека постои ...
Ахам, незнаев дека некој друг освен претседателот одлучува кој ќе биде тренер. Нека му дадат на Роналдо да одлучи, шо има врска...Легендата на Реал Мадрид, Зинедин Зидан го советува Флорентино Перез дека Пелегрини треба да остане на клупата на “кралевите“ и следната сезона.
“Веќе му реков на Перез кои се моите размислувања околу тренерите. Би сакал Пелегрини да остане, но јас тоа не знам, овде сум за да научам некои работи. Претседателот е тој што ги дава наредбите и одлучува за. Ќе треба да почекаме да видиме што ќе одлучи.“![]()
“Што се однесува до првенството има уште еден натпревар до крај и се е можно. Ќе бидам пресреќен ако ја освоиме титулата. Сепак многу е тешко дека Барселона ќе си дозволи таков луксуз.“
“И двата тима имаа фантстична сезона и двете екипи ќе стигнат скоро до 100 поени. Не ни се очекуваше Мадрид да направи нешто подобро од ова, но сепак жално е што нема најверојатно да ја освоиме Примера, пред нас е еден неверојатен состав на Барселона.“ - заврши Зинедин Зидан.
еве за оние што се бунеа дека од Перез не зависеа ланските одлуки, препознајте се, сами!!!