Да видиме вака сега....и кога Барселона освои Лига шампиони 2006(2005),и шпанскои првенство,играа со 80 % со истите играчи.И после победата наша од 2:0 и нерешениот 3:3,па потоа и срамот што го претрпеа на НОу Камп од 1:0,и после аплаузот на сред Бернабе,како и поразот од 4:1,Барса не се трудеше да купува 5-6 играчи,туку ѓи оставаше,со по еден нов играч на 2 сезони.Е тие 3 години,кога Барса не можеше да го победи Реал, створи машинерија,која ќе ора па сум сигурен уше 2-3 години.Поентата ми е,нема врска тое што Реал потрошил 250 милиони,и од Барса играчите не се купени за без пари,ама тие се вметнаа на веќе поготвен и оформен систем(мислам на Ибра,Махвел,Чигрински,....пред тоа Абидал,Алвес).Јас сум 100% сигурен дека доколку Реал не купи играч летово,и да не го промени тренерот,за 1-2 години ќе дојдеме до нивото на Барса,ако не и погоре.За Перез,мислам дека оваа сезона се трудеше да ѓи врати парите,а за нареднава да размислува за титули,па поради тоа стави тренер кој ни најмалку се очекуваше да биде тренер на Реал Мадрид.
За натамошната сезона,мислам дека иако постојат шанси,Барселона е 99 % шампион,бидејки ние не можеме да очекуваме тие да згрешат.Имавме шанса за титулата,ја испуштивме.
За составот,не знам веќе,после толку сменети формации,незнам шо одговара и како одговара.Но мислам дека редно е веќе Бензема и Игуаин да играат заедно:smir:
Hala Madrid:smir::smir: