ElNinho
Мадридиста!
- Член од
- 17 јули 2009
- Мислења
- 20.965
- Поени од реакции
- 57.716
Ве молам да не пцуете играчи и тренер.Ок пцуете ги ги али за кој кур ги величевте во остатокот на сезоната и ги праевте богови?
Па нека си иде Пелегрини коа е толкаво пиче ебате.Кој страв го има тој тоа е чудо.Едно не не знае да каже и да каже кој е кривецот.А другите знаат да кажат и затоа ќе си иде.
Е така е за жал. Кога беше реизбран Перез сите пишувавте in florentino we trust, сеа ќе накупи играчи, ќе ни тргне... кога беа продадени најдобрите играчи викавте покрај Кака не ни е потребен Снајдер, покрај Роналдо не е Робен, Бензема ќе ни ја опраи работата... повеќето ми викавте да не јадам гомна кога пишував дека ќе патиме од продажбата на овие, али добро...
Само пак ќе кажам... па со кој памет бре го продадовме Снајдер, само будала може да продаде играч од таков калибар кој сака да остане во клубот макар и како резерва. Вчера ни требаше играч кој знае да подаде и да центрира а? Епа ете имавме таков го фрливме како гомно.
А за Робен нема ни потреба да се пишува, видовме во среда како може да реши натпревар.
Но ќе речевте „ах овие се од вода правени се повредуваат нон-стоп“... може се склони на повреди, но кога беше најбитно за тимовите во кои сега играат беа тука и беа клучни за нив.
Али да, дечките веќе не се наши играчи и џабе сега плачеме по нив. Никој друг претседател не би ги продал, но Перез си е посебна приказна... Искрено мене повеќе ми се допаѓаше и времето со Калдерон, донесе титули? -Донесе! Купи играчи кои беа по желба на тренерот, а не по негова. Сеа што бил наивен и го заебале, друго е тоа...
Викате ги сакаме Капело, Мурињо... да и јас ги сакам, сакам авторитет на клупата, но тоа во ерата на Перез тешко дека ќе го видиме...
Реал не бил тим кој треба да им дава шанса на младинците а? Епа ќе фрламе пари и ќе бидеме со празни раце. Златни деца си заминаа, а го вративме најслабиот колку формално...
Почнувале некои измени во политиката... па ај да се надеваме дека ќе има... тоа останува....