David Guetta @ Метрополис Арена - 9.5.2010

Статус
Затворена за нови мислења.

katalonec5

Mes que un club
Член од
8 декември 2008
Мислења
1.020
Поени од реакции
121
Warm up - от беше океј, само што траеше малце подолго одколку што се очекуваше. А и мислам дека добро постапија со оглед на тоа колку народ имаше надвор во 11 30, 12. Многу нормална беше таа реакција од луѓето, пошто беа начукани како сардини.Гз преку глава. Не требаше да пуштат толку многу карти во продажба.

Единствено, барем за мене, што не ми беше океј, беше претераната гужва на влез. Многу фаци што ќе се истепаат само за да влезат пред тебе. Катастрофа!

Е сеа внатрее. Како што пишав делириум!

Можеби затоа што бев у Вип у Вип(така некако му доаѓа):). Имаше од почеток некој си 20 луѓе таму, и се задржа таа бројка подолго време,се додека не ја искршија оградата,само за да влезат и да го испосликаат Гета.

Нема да зборувам за озвучење, пошто нема да дадам објективен коментар. На 5 метра од мене беа звучките, така да.......Иако еден краток временски период(5-10 минути) не функционираа, им откажа нешто, али се корегираа....

Човекот направи одлична журка, одличен избор на траки, кој што сака нека каже, али дефинитивно еден од најдобрите помини што сум ги имал на журки.....фантастично! :)
 
Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Една од најлошите журки во Македонија, благодарение на изборот на музика и на таргет-рајата. И еден од најдобрите warm-up настапи за било кој диџеј тука. Браво за Лефанк, Ајсберк, Ицко... и Уа за рајата проста што им викаше Уа на нив, ни криви ни, должни.
 

FromSunWithLove

dance or die
Член од
1 февруари 2007
Мислења
524
Поени од реакции
13
одлична масивна хаус журка, одличен дј сет се на се супер журка. Не знам зашто лефанк и ајсберг беа исвиркани имаа супер варм уп, за ицко немам зборови дечкото растури со хитчиња
 

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.014
Поени од реакции
626
Блазесиим на сите што беа на моментално најдобриот DJ во светот, глеам клипчиња супер атмосфера направил :)!
 

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Да ги доаплоудирам па ќе постирам видеа.
 

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Баш фино за децата што си ја започнаа клаберската кариера со тиња сет на Guettа. После ова секоја наредна журка ќе им биде све боља и боља.
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Kako шо гледам од видеата, ефекти слабо, жими то позади дј от се друго за грев, следно звук исто просечно, не можи многу да се осети на кличињата со срање квалитет до толку.
За гужвата се знаеше , чим се продават карти повеќе од планираното гарант ќе е газ преку гла , друго траките шо ги пушташе гуета стандард како грејтест хитс нешто , све најпозната комерцијала , барем то шо видов, слушнав .
Се на се од страна гледано просечна журка.
И? Навистина не ве разбирам. Ок, ве бива, разбрате, слушате, мајстори сте и све тако даље... и? Аман више преку глава ми се коментарите со таа комерцијала, па комерцијала. И што ако е комерцијала? За мене беше совршена журката, затоа што мене не ми е битно што и како е во детали, мене ми е битно да има атмосфера и да се рипа и да се ужива. И токму тоа го постигна Гета со неговиот настап. Уште сум полна со позитивна енергија, затоа што навистина уживав и се откорнав од играње. Не сум била којзнае на колку журки, не сум клабериште, ама се дешавало кога ќе сум отишла да ми се приспие, одвај да чекам да си одам од што го тупат, а кога си одев од Гета жал ми беше што морам да си одам. Он треба да забавува и да приреди добра журка, а тоа и го напраи.
А и ти не си бил, така да немаш право да коментираш. Гледање клипчиња ја јутуб и чувствување на самата атмосфера на лице место ни од далеку не може да се спореди.

Лелеееееее лудницаааааааааа!!!1 Јао не се диШеЕеШе!!
NOT -.-
Ајде сега сите што беа нека кажат колку многу врискале на When Love Takes Over и го знаеле цел текст на песната.
И? Што ако? И да дошол некој без ниедна песна да знае, тоа е негова работа. Не знам зошто мора да се плука и демек тие што знаеле една песна се као фејкери. Како може да си давате право да ги осудувате луѓето? Не се однесува ова на тебе, туку ова беше само едниот од многу постови што прочитав, па затоа и тебе те цитирам. Ок клабери сте, ама тоа не значи дека може да им солите памет на другите за тоа што е добра журка. И што е најинтересно на When love takes over не ни беше толку паѓање во делириум, за мене кога го опна ремиксот на Satisfaction беше врв.
Знам дека е модерно да се биде хаце, без разлика дали е тоа за рок, рап или техно/транс/штоидае. И ок, бидете си хаце, ама не ги плукајте другите и не мора да употребувате сарказам и иронија, само затоа што другите не се “експерти“ во таа област.
 
Член од
13 јануари 2009
Мислења
32
Поени од реакции
0
13 iljadi publika...
samo toa ke kazam...:smir:
 
Член од
4 септември 2007
Мислења
106
Поени од реакции
6
Daj be dosta gi polarizirate rabotite, mada imam odamna sfateno deka postoi golema polariziranost vo opshtestvoto. Ako kazhesh neshto protiv VMRO, ondak si za SDSM, ako ti se svigja nekoj proekt na Vladata - avtomatski si gruevist itn itn. Ne sakam da mesham politika, ama toa vo momentot e najasalna komparacija.

Sakam da kazham ako si otishol na nechij koncert (vo sluchajov Guetta) toa znachi kolku-tolku barem imash minimum respekt kon tipot. Ne znachi deka ako posle koncertot si otishol razocharan si HC, hejter i sl. Mislam koja glupost. Oladete malce. Suma sumarum: Tie shto aktivno pratat i slushaat elektronska muzika (techno, trance, house...) znaat deka zhurkata beshe vo najmala raka prosek i daleku od toa deka bila edna od najdobrite zhurki deseni vo Mkd. Tie shto sakaat povekje pop, rap, rnb si pominale top, se iznaripale i super za niv, ama neka ne se obiduvaat da dokazhuvaat deka bilo najtop na svet i nie shto sme si pominale tapa sme hejteri i hc.
 

Ивица ЈМК

Forza Juve Per Sempre!!!!
Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
Лелеееееее лудницаааааааааа!!!1 Јао не се диШеЕеШе!!
NOT -.-
Ајде сега сите што беа нека кажат колку многу врискале на When Love Takes Over и го знаеле цел текст на песната.


а да не не купи ти карта па јадеш гомна сеа тука???????па нормално дека ако идам на журка ќе ги знам песните на артистот шо настапаува,ако ти идеш така без везе и не знаеш кој пушта музика таа вечер :tapp:
 

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Леле во погорниве постови секој се прави експерт што како било дали можело подобро или не. Па кој споредби ги правите ненормални, за наше ниво и за наш буџет журкава беше најтоп, а ако сакате екстраваганции и слично летово да си идете на Ибица во клуб пача Гета ќе има свирка па глејте спектакуларни ствари толку што сте запнале. Ама ај секој си има своја перспектива па нека се изкаже. А сеа цел материјал јас што снимав ќе постирам. Не знам како ќе ги даде сеа пошто 39 се ама повелете уживајте.








































 
Член од
15 јули 2007
Мислења
15.220
Поени од реакции
7.740
на телевизија слушнав дека бил исвиркан пошо каснел
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom