Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Ај ја да прашам нешто. Во The elephant man,
дали на крај кога легнува the elephant man умира?

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.404
Поени од реакции
25.269
Ај ја да прашам нешто. Во The elephant man,
дали на крај кога легнува the elephant man умира?
Јас мислам дека да. И со истражувањата се покажа дека тој не може да живее уште долго, а и плус тогаш мајка му му се обрати. Мислам дека онака... слободно ојде на некое друго место.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Due Date

Филм во кој што пред аеродром се сретнуваат двајца, поради едниот од нив ги бркаат од авионот, потоа земаат кола и заедно патуваат до Лос Анџелес.
Глуп рецензија а? Епа не вреди повеќе да се напише за филмов, иако најавуван како „комедија“, сепак беше далеку од тоа. Не го ни догледав, поголемиот дел од филмот го премотав. Веќе видено, затоа и досадно, ќе му дадам 4че само ради добрата глума и особено поради сценава:

И официјално се откажувам од потрага по добра комедија.
Богами......Стварно после She's Out of My League никако да начекам добра комедија.
А за филмов погоре Роберт Дауни Џуниор го вади малку од малку, ама не е тоа тоа. Веќе видено е ова со многу појаки актери во многу појак филм.
Стварно веќе трагични стануваат Холивуд кога се во прашање комедииве.

B

Borg_Drone

Гостин
Филмови со германска синхронизација

Дали може некој да сподели со мене некој линк за симнување на филмови и серии со германска синхронизација?
Благодарам однапред.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Богами......Стварно после She's Out of My League никако да начекам добра комедија.
А за филмов погоре Роберт Дауни Џуниор го вади малку од малку, ама не е тоа тоа. Веќе видено е ова со многу појаки актери во многу појак филм.
Стварно веќе трагични стануваат Холивуд кога се во прашање комедииве.
Ејх, дај бе не заебавајте. Филмов е преполн со моменти, јас мислам дека е една од појаките комедии на 2010. Се палевте сите на Hangover, епа овај ви е на исто ниво со него.
И She's Out Of My League е послаб од овај, типична романтична комедија и далеку понесмешен од овај.

За Planes, Trains & Automobiles се сложвиме, исто како шо се сложвиме дека старите комедии воглавно се многу подобри од денешниве.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Глуп рецензија а? Епа не вреди повеќе да се напише за филмов, иако најавуван како „комедија“, сепак беше далеку од тоа. Не го ни догледав, поголемиот дел од филмот го премотав. Веќе видено, затоа и досадно, ќе му дадам 4че само ради добрата глума и особено поради сценава:

И официјално се откажувам од потрага по добра комедија.
И ја се разочарав ептен, а и глумата на двајцата не да е тапа...тапа невидена. Некако овој Зак Галифианакис ич не ми спаѓа во комичари, а Робер Дауни Џуниор уште помалце. Го изгледав цел барајќи смешна сцена и мислам дека само еднаш успеав да се насмеам под брк... иако го немам.. бркот.

Инаку и јас одамна барам асална комедија, ама откако не успеав да најдам преминав на серии и има доста јаки. It's always sunny in Philadelphia сега за сега ми е најјака. ;)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.185
^ поштуем серијата! :)

А Due Date беше одличен филм. За глорифицираниот overrated Hangover e..
Hangover ти е како school on Saturday.

No class.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Ејх, дај бе не заебавајте. Филмов е преполн со моменти, јас мислам дека е една од појаките комедии на 2010. Се палевте сите на Hangover, епа овај ви е на исто ниво со него.
И She's Out Of My League е послаб од овај, типична романтична комедија и далеку понесмешен од овај.

За Planes, Trains & Automobiles се сложвиме, исто како шо се сложвиме дека старите комедии воглавно се многу подобри од денешниве.
Незнам јас у филмов се насмеав во 1-2 сцени:
кога му ја врза на тоа детето една по стомак и почна машната да си ја мести
и можда имаше уште некоја ама сега стварно не ми текнуе. А Hangover ми беше далеку појак, саат и пол многу побрзо ми помина кога го гледав него, а па за She`s Out Of My League да не почнам да зборувам.
Не е толку класична романтична комедија, на еден подруг и многу поинтересен начин ми беше претставен и имаше толку многу финти и глупости во него кои со едно гледање тешко дека сите ќе ги запамтиш.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.583
Hangover е дааалеку полесен за гледање филм, не викам дека изобилува со невиден хумор, али во недостиг на добри комедии овој филм се рангира како добар.

Одамна си гледам серии, викам да сменам на нешто друго, и се излажав на имдб рејтингот од скоро 7, ко за комедија ми се виде доволно...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.642
Поени од реакции
59.572
Одамна си гледам серии, викам да сменам на нешто друго, и се излажав на имдб рејтингот од скоро 7, ко за комедија ми се виде доволно...
За комедии ич нема врска рејтингот. Некој се смее на тие комедиите со 3.5, за друг истите се катастрофа. Некои филмови имаат над 8 и comedy им стои во жанрот, ма да се далеку од нешто што може да се нарече комедија, или е многу споредно. Најтешко ми е кога некој ќе ми побара да му препорачам комедија, никако не можеш да му погодиш...

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Јас мислам дека да. И со истражувањата се покажа дека тој не може да живее уште долго, а и плус тогаш мајка му му се обрати. Мислам дека онака... слободно ојде на некое друго место.
И ја така мислам, само не бев сигурна, а тоа дали умира ја мења поентата на филмот.
И го гледав Love & Death. . Само на Вуди Ален може да му текне да прави пародија на Достоевски, плус филозофија и добар хумор. Сепак Ени Хол ми се свиѓа повеќе, но тоа веќе до вкусот.

Kajgana Shop

На врв Bottom