Darling
High Value
- Член од
- 5 јуни 2009
- Мислења
- 14.379
- Поени од реакции
- 30.808
хмм, не сум виша раса бејб, ама барем го разбрав. и да, ми се допадна.Па не сте вие на кои им се допаднал некоја виша раса која повеќе разбира :smir:.
хмм, не сум виша раса бејб, ама барем го разбрав. и да, ми се допадна.Па не сте вие на кои им се допаднал некоја виша раса која повеќе разбира :smir:.
Вреди ако сакаш постари црно-бели филмови (има луѓе што не сакаат ако ти се верува ). Вреди за глумата на Џек Лемон. Вреди за содржината...Него, јас сакам да прашам, вртејќи низ имдб стално го среќавам The Apartment. Вреди да се гледа, и зошто?
Обожавам постари филмови, ама интрото не ми се виде баш најнај, затоа прашувамВреди ако сакаш постари црно-бели филмови (има луѓе што не сакаат ако ти се верува ). Вреди за глумата на Џек Лемон. Вреди за содржината...
Убаво празнично романтично филмче (не како денешните ром-ком филмови). Да не навлегувам во содржината, освен ако сакаш нешто и за тоа да пишам...
Ne be, ne se deka nekoja mana ama: da tvrdis deka vo The Town ima dobra gluma ili nekoe si "okej scenario" malce mi e neprifatlivo. Onaka od opsta kultura sve se predviduva vo filmot, a Ben Afleck e roden za komedii jas ne znam koj mu e filmot vo vakvi filmovi + akcent. A toj drugiot od The Hurt Locker mi e tolku antipaticen sto ne mozev na televizor da gledav koa on imase sceni.Што сакаш ти бе?
Само мани да се наоѓало...
Ne be, nema vrska nikakva deka hejtam. Eve mu pisav na IoSono zosto taka mislam, plus znaejki sve kakvi filmovi ima videno IoSono cudno mi e da rece deka za tinejdzerski film imalo okej scenario.The Town е добар крајм филм, за тепање време. Солидно, солидно... остајте го ЈОНЗЕ, хејтер е на све живо.
Ne znam sto se filmas, iskreno. Vkus si e vkus, na nekogo ti si mu najubava na nekoj ic, isto i za filmot, i mene mi bese tapa film, i sega na sekoj na kogo ne mu se dopadna filmot avtomatski ne go razbral?хмм, не сум виша раса бејб, ама барем го разбрав. и да, ми се допадна.
Немаше да ти реплицирам ама зборчето „барем“ ме збоцка некако .хмм, не сум виша раса бејб, ама барем го разбрав. и да, ми се допадна.
Ја си ветив дека више нема да се впуштам у вакви дискусии околу филмови али ај. Значи да разграничиме, едно е да не го разбереш филмот а сосем друго е да не ти се допадне, не е ова апстрактен филм па секој на свој начин да си го разбере .Немаше да ти реплицирам ама зборчето „барем“ ме збоцка некако .
Секој го разбрал на свој начин и нема 100 луѓе кои исто го доживеале филмот. Сепак ќе се сложиш дека е многу препотентно да се тврди ако некому не му се допаѓа дека не го разбрал.
На друг подфорум си кажуваат луѓе дека The Expendables е најдобра акција што во живот гледале а јас сметам дека е филмот ТАПА но знаеш ли колку ќе биде смешно да ми речат дека не сум го разбрал филмот .
Погоре Вештица го спомна Амадеус според мене ремек дело но за мене e Black Swan слаб филм и воопшто не ми се допаѓаат квалификации дека некој го разбрал подобро а некој полошо само затоа што размислува различно од мејнстримот.
Зборот толеранција за спротивно мислење не треба да се употребува само декларативно бејб .
Болдот е точен и за тоа не мора да се дискутира а за второто не се слагам.Ја си ветив дека више нема да се впуштам у вакви дискусии околу филмови али ај. Значи да разграничиме, едно е да не го разбереш филмот а сосем друго е да не ти се допадне, не е ова апстрактен филм па секој на свој начин да си го разбере .
Да нема забуни Black Swan и Billy Elliot се сосема различни поима. Како што се Soviet Russia и USA.You are the man Darren, најдобриот "амерички" режисер кој ги сними најдобрите "неамерички филмови"
Се слагам, истово го приметив повеќе пати, али не реплицирав. Како тоа, ако не ти се допаднал, значи не си го сфатил, неможам да разберам... И точно, rookie впечаток, ептен свршувате на Блек Сван, како некоја реинкарнација на некој епик филм да е...Ne znam sto se filmas, iskreno. Vkus si e vkus, na nekogo ti si mu najubava na nekoj ic, isto i za filmot, i mene mi bese tapa film, i sega na sekoj na kogo ne mu se dopadna filmot avtomatski ne go razbral?
Ete go razbrav filmot, ama mnogu poveke uzivav duri go gledav MacGruber nego BlackSwan, znaci mora da sfatis deka e do vkus i za IoSono vazi ova, sto mu skokna na Silen deka ne go razbral, jas ne veruvam deka ne go razbra nego koga pisuvas kritika za nesto, upotrebuvas takov recnik
Darling, ostavas vpecatok na rookie, ostavas vpecatok deka Black Swan ti e prv film so vakov stil na kraj. Onaka cisto informativno me interesira za Inception sto mislis.
Гонзо,Ne be, ne se deka nekoja mana ama: da tvrdis deka vo The Town ima dobra gluma ili nekoe si "okej scenario" malce mi e neprifatlivo. Onaka od opsta kultura sve se predviduva vo filmot, a Ben Afleck e roden za komedii jas ne znam koj mu e filmot vo vakvi filmovi + akcent. A toj drugiot od The Hurt Locker mi e tolku antipaticen sto ne mozev na televizor da gledav koa on imase sceni.
Ne be, nema vrska nikakva deka hejtam. Eve mu pisav na IoSono zosto taka mislam, plus znaejki sve kakvi filmovi ima videno IoSono cudno mi e da rece deka za tinejdzerski film imalo okej scenario.
Ne znam sto se filmas, iskreno. Vkus si e vkus, na nekogo ti si mu najubava na nekoj ic, isto i za filmot, i mene mi bese tapa film, i sega na sekoj na kogo ne mu se dopadna filmot avtomatski ne go razbral?
Ја си ветив дека више нема да се впуштам у вакви дискусии околу филмови али ај. Значи да разграничиме, едно е да не го разбереш филмот а сосем друго е да не ти се допадне, не е ова апстрактен филм па секој на свој начин да си го разбере .
Фимот е и те како спомнат но ако некому не му се допадне не значи да се стави на клада дека не мисли како мнозинството.Дарлинг се трансформира во црниот лебед пополека ,затоа rookie впечаток ви остава
Иначе не е реинкарнација на некој епик филм,али што не филмови излегоа последно време и беа и те како вреднувани ,дефинитивно филмов заслужува да биде споменат и запаметен.