Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.625
Која глупост еј http://www.imdb.com/title/tt1243957/ . Некој рече дека филмов е номиниран за оскар ? :tapp:
Не се објавени номинации сеуште, за некои категории излезе по некоја вест... Глобусите се на 16-ти, номинирани се Black Swan, Inception, The Social Network, King Speech и The Fighter. Се ми се чини дека листата на глобусите ќе биде подобра од Оскарите, среќа што направија по 10 филма да се номинираат па нема да прават големи глупости. The Tourist е номиниран во категоријата најдобар мјузикл или комедија, ма да не знам што е, се бунам. Номиниран е и The Kids are All Right во истата, го гледав, не е ни мјузикл ни комедија... :toe:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Ех, многу ниско е тоа. Ако спуштам, до 8,5 преку сила 8+. Прва замисла ми беше 9-, ама го заборавив тој минусот кога ја пишував рецензијата, сега нема менување.

6,5-7 ти е просек. Овај филм мене ми иди бааги над просек.
А можи и е еден од оние ги сакаш или ги неќеш.
Еве пример види ги овие критики (од имдб->надворешни критики ги најдов)
http://www.horror-web.com/reviews/YaBB.cgi?board=Indie;action=display;num=1163816437
http://screaminghorror.blogspot.com/2007/10/penny-dreadful-2006.html
Исто со висока оценка.
5/10 e просек 50/50 над 5 е над просек. 9? ремек дело! 8 одличен филм, Penny Dreadful не спаѓа во последниве 2 класификации :) таму би биле: The Thing, Alien, Exorcist итн.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
5/10 e просек 50/50 над 5 е над просек. 9? ремек дело! 8 одличен филм, Penny Dreadful не спаѓа во последниве 2 класификации :) таму би биле: The Thing, Alien, Exorcist итн.
Ами 10ката каде? Тие филмови одат во таа зона 9-10. Малце ни се разликуваат скаливе и мене повеќе ми се допаднал филмов од тебе, тоа ќе да е.
Иначе на имдб просек од сите филмови е негде меѓу 6,5-6,7 не се сеќавам точно.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
10? пак ремек дело ќе му дое али со све нај нај, outstanding ! :)

karlovic

имам срце ама имам и фрижидер
Член од
5 ноември 2010
Мислења
616
Поени од реакции
161
10? пак ремек дело ќе му дое али со све нај нај, outstanding ! :)
Каков е тој филм со све нај нај хахахах и кој е тој што ќе кажи дека филмот имал све нај нај?
абе што критичари се прајте вакви без аргументи...

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Што мислите за остварувањето на Бен Афлек во Тhe Town? Таму е и режисер и глумец и сценарист, мислам дека одлично се покажа во сите домени .

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Каков е тој филм со све нај нај хахахах и кој е тој што ќе кажи дека филмот имал све нај нај?
абе што критичари се прајте вакви без аргументи...
Прекини да тролаш, досаден си веќе на сите теми замараш.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.625
Што мислите за остварувањето на Бен Афлек во Тhe Town? Таму е и режисер и глумец и сценарист, мислам дека одлично се покажа во сите домени .
Не се покажа како глумец, очекувано... знаел да биде и полош додуша. Како сценарист горе долу, се е ок, освен што има некои непотребни и неважни дијалози. Филмот е добар не викам не, ми се допадна, а одглумија Jeremy Renner и Rebecca Hall кои го извадија филмот...

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Samo dali gi zapazi Irskite znamenitosti na sekade ? :D hahah ok znam deka e Boston ama sepak, se u zeleno sekade detelinki, znaminja maicite, tetovazite :D ubija so toa :D hahhaha
Не се покажа како глумец, очекувано... знаел да биде и полош додуша. Како сценарист горе долу, се е ок, освен што има некои непотребни и неважни дијалози. Филмот е добар не викам не, ми се допадна, а одглумија Jeremy Renner и Rebecca Hall кои го извадија филмот...

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
The Town ti dobar film? I posle IoSono otvara tema za najgolemi nepravdi vo dodeluvanje na oskar, koja ironija :icon_lol:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.379
Поени од реакции
30.808
Не реков дека е игран документарец туку дека е КАКО игран документарец до пред самиот крај или да бидам попрецизен до последните 20 мин но ако почнам да пишувам зашто така мислам ќе се растурам од спојлери а филмот не ми вреди толку да губам време во дискусија за него.

И јас немаше да реагирам да не видов епитети: глупост, промашување, не си разбрал, така да треба да се внимава кога се критикува друг став да не прејде во навреда.
Ја убаво пишав, или ќе ти се допадне филмов, или ич нема да го сватиш :smir:

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
The Town е добар крајм филм, за тепање време. Солидно, солидно... остајте го ЈОНЗЕ, хејтер е на све живо.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Ја убаво пишав, или ќе ти се допадне филмов, или ич нема да го сватиш :smir:
Многу надмено е да се тврди дека сите на кои не им се допаднал филмот не го сфатиле. Па не сте вие на кои им се допаднал некоја виша раса која повеќе разбира :smir:.

Kajgana Shop

На врв Bottom