Најдобар голман на сите времиња?

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.179
Поени од реакции
2.858
Ај не глуми и ти лудило.. И јас според статистики, клипчиња и разни други работи можам да кажам дека Јашин е најдобар голман на сите времиња, ама мислам дека темава е од тие што сме ги гледале.
Јас ќе го изберам Оливер Кан пред сите голмани. Потенцијал за да стане најдобар голман на сите времишња има Шчезни :):)
Тоа што не си го гледал Јашин како бранел твој проблем.
Затоа Господ дал Јутјуб.
Побарај си на Јутјуб и за Јашин и за Дино Зоф па ќе видиш што е бранење. Голманишта и пол...

По твојата логика Ако не си ги гледал ти Пеле, Марадона и Кројф дали тоа значи дека не се тие најдобри???

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.490
Поени од реакции
10.246
Го заборавивте Џанлука Паљука :smir:..Така да меѓу Паљука,Буфон и Кан е мајката,е сега кој е THE BEST тоа незнам,веројатно нијанси одлучуваат :)

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Џиџи Буфон Касиљас Кан се мегу најдорбите голмани Дино Ѕоф исто

Член од
29 јануари 2008
Мислења
821
Поени од реакции
410
Според мене топ 12 најдобри голмани! Редоследот на бројките не го земајте во предвид!

1. Iker Casilias
2. Gianluigi Buffon
3. Oliver Kahn
4. Gianliucca Palluca
5. Francesco Toldo
6. Claudio Taffarel
7. Dino Zoff
8. Peter Schmicheel
9. Victor Valdez
10. Rustu Recber (Голман со Срце)
11. Hoze Luis Chillavert
12. Andzello Peruzzi

морав да набројам 12 луѓе кои според мене се најдобри
Некои се постари Легенди некои се помлади но треба да ја земем во предвид техниката со која овие поновиве генерации располагаат!

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.179
Поени од реакции
2.858
Eве ви ја листата и видете колку гласови има освоено Лав Јашин.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Тоа што не си го гледал Јашин како бранел твој проблем.
Затоа Господ дал Јутјуб.
Побарај си на Јутјуб и за Јашин и за Дино Зоф па ќе видиш што е бранење. Голманишта и пол...

По твојата логика Ако не си ги гледал ти Пеле, Марадона и Кројф дали тоа значи дека не се тие најдобри???
Џони, ај прочитај уште еднаш што имам напишано. Ај да ти помогнам : "И јас според статистики, клипчиња и разни други работи можам да кажам дека Јашин е најдобар голман на сите времиња, ама мислам дека темава е од тие што сме ги гледале."

Зборот ми беше дека би требало темава да е за голмани што сме ги гледале некој период од нашиот живот, али ај..

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.179
Поени од реакции
2.858
Џони, ај прочитај уште еднаш што имам напишано. Ај да ти помогнам : "И јас според статистики, клипчиња и разни други работи можам да кажам дека Јашин е најдобар голман на сите времиња, ама мислам дека темава е од тие што сме ги гледале."

Зборот ми беше дека би требало темава да е за голмани што сме ги гледале некој период од нашиот живот, али ај..
Eпа брате тогаш отвори си нова тема и крсти ја:
„Најдобар голман на сите времиња - (ама што сме ги гледале ние)“

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
тафарел и кан ми беа омилени, а беа и одлични голмани

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.858
Поени од реакции
5.709
моментално Касиљас, до пред извесен период Чех и Буфон му беа конкуренција.. од постарите секако не треба да се заборават Шмајхел, Панчев сигурно нема да го заборави :pos: :pos: Оливер Кан и лудакот од Парагвај, Чилаверт... јас на овие се сеќавам, нема сега да глумам лудило да кажам Лев Јашин, Питер Шилтон, Сеп Маер... и шо ако има нивни клипови на јутјуб ?? кој фактор е јутјуб?? за нив може да кажат постарите членови.. дај не глумете со сила лудило...

Велко камионџијана

Кенгur Lavoви гроup
Член од
20 март 2009
Мислења
379
Поени од реакции
98
моментално Касиљас, до пред извесен период Чех и Буфон му беа конкуренција.. од постарите секако не треба да се заборават Шмајхел, Панчев сигурно нема да го заборави :pos: :pos: Оливер Кан и лудакот од Парагвај, Чилаверт... јас на овие се сеќавам, нема сега да глумам лудило да кажам Лев Јашин, Питер Шилтон, Сеп Маер... и шо ако има нивни клипови на јутјуб ?? кој фактор е јутјуб?? за нив може да кажат постарите членови.. дај не глумете со сила лудило...
Значи, прости што само тебе ќе те цитирам, ама и ти си од големата багра која делува доста експертски во поглед на фудбалот и општо, спортот.
Едно прашање:

Ако те прашаат најдобар фудбалер на сите времиња, ќе речеш Меси (или Роналдо, или Чави, или Снајдер, или пак, од пред неколку години, Мендиета, Раванели, Клаудио Лопез и кој било друг) само заради тоа што нив си ги гледал, но нема да ги споменеш Кројф, Кемпес, Пеле, Фонтен и останати?

Или, ако те прашаат најголемиот војсководец во историјата, ти со сигурност нема да одговориш Александар Македонски, ами ќе речеш Хуго Чавез или кој и да е ... небитно.
Значи темата е наменета за „историјата“. АКо не сте биле таму, кој кур пишувате?

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.858
Поени од реакции
5.709
Значи, прости што само тебе ќе те цитирам, ама и ти си од големата багра која делува доста експертски во поглед на фудбалот и општо, спортот.
Едно прашање:

Ако те прашаат најдобар фудбалер на сите времиња, ќе речеш Меси (или Роналдо, или Чави, или Снајдер, или пак, од пред неколку години, Мендиета, Раванели, Клаудио Лопез и кој било друг) само заради тоа што нив си ги гледал, но нема да ги споменеш Кројф, Кемпес, Пеле, Фонтен и останати?

Или, ако те прашаат најголемиот војсководец во историјата, ти со сигурност нема да одговориш Александар Македонски, ами ќе речеш Хуго Чавез или кој и да е ... небитно.
Значи темата е наменета за „историјата“. АКо не сте биле таму, кој кур пишувате?
значи ако ме прочита убаво ќе видиш дека напишав јас на овие се сеќавам, така ќе одговорам и за најдобар фудбалер ако ме праша некој и нема да глумам лудило да кажам некој шо не се сеќавам, од кај да знам.. ти со твоите 25 години се сеќаваш како бранел Јашин??? како бранел Ѕоф, Шилтон.. си ги гледал на јутуб, муда орлови.. од кога е јутуб репер за најдобар голман, најдобар фудбалер?? друго, овде тебе те прашуваат, според тебе најдобар голман на сите времиња.. не ја прашуваат Википедија, не ја прашуваат ФИФА, УЕФА, јутуб...

Kajgana Shop

На врв Bottom