Invader
I am not in danger, I am the danger!
- Член од
- 17 ноември 2008
- Мислења
- 18.021
- Поени од реакции
- 22.930
Добро ај,досаден си веќе.Ете имаме уште еден репрезентативен примерок којшто првпат слуша за овие 10 голмани наведени на листата.
Добро ај,досаден си веќе.Ете имаме уште еден репрезентативен примерок којшто првпат слуша за овие 10 голмани наведени на листата.
Слушаааааај. Не сакам да изигравам досаден, ниту пак пристрасен. Туку да ви изнесам статистики, факти и аргументи...Добро ај,досаден си веќе.
Па се гледа дека сакаш.Слушаааааај. Не сакам да изигравам досаден, ниту пак пристрасен. Туку да ви изнесам статистики, факти и аргументи...
Ѕвер !Најдобрите 5 голмански одбрани во историјата на фудбалот!
5. Грегори Купе(иако според мене ова е No.1 )
Аааа ова е дабл сејв Иако првото е јако, у стилот на Игита.5. Грегори Купе(иако според мене ова е No.1 )
чекај бе, како се дрзнуваш да го ставиш ѕоф, шмајхел, перуци и чилаверд после касиљас, па гледам си го ставил и виктор валдес :pos2::pos2:Според мене топ 12 најдобри голмани! Редоследот на бројките не го земајте во предвид!
1. Iker Casilias
2. Gianluigi Buffon
3. Oliver Kahn
4. Gianliucca Palluca
5. Francesco Toldo
6. Claudio Taffarel
7. Dino Zoff
8. Peter Schmicheel
9. Victor Valdez
10. Rustu Recber (Голман со Срце)
11. Hoze Luis Chillavert
12. Andzello Peruzzi
морав да набројам 12 луѓе кои според мене се најдобри
Некои се постари Легенди некои се помлади но треба да ја земем во предвид техниката со која овие поновиве генерации располагаат!
:nesvest::nesvest::nesvest::nesvest:Еден и единствен НЕЛСОН ДИДА !
+1 :baeh:Значи, прости што само тебе ќе те цитирам, ама и ти си од големата багра која делува доста експертски во поглед на фудбалот и општо, спортот.
Едно прашање:
Ако те прашаат најдобар фудбалер на сите времиња, ќе речеш Меси (или Роналдо, или Чави, или Снајдер, или пак, од пред неколку години, Мендиета, Раванели, Клаудио Лопез и кој било друг) само заради тоа што нив си ги гледал, но нема да ги споменеш Кројф, Кемпес, Пеле, Фонтен и останати?
Или, ако те прашаат најголемиот војсководец во историјата, ти со сигурност нема да одговориш Александар Македонски, ами ќе речеш Хуго Чавез или кој и да е ... небитно.
Значи темата е наменета за „историјата“. АКо не сте биле таму, кој кур пишувате?
сериозно?Касиљас, Кан, Буфон, Дида...
епа тогаш немој ни да го спомнеш франко барези за најдобар дефанзивец на сите времиња.Сум слушнал јас за нив ама не играле тие во мое време како што сум ги играле овие горе што ги напишав... Ти демек си ги гледал тие што бранеле пред 20-30 години... од јутуб ништо не се заклучува.
и гоце делчев тешко во ова време бе друже против турците. сфаќаш што е ми поентата?За да се каже најдобар на сите времиња, треба фудбалот да престане да се игра, па тогаш да се одлучи кој бил најдобриот од 18хх до 2010-11... Мене глупо ми е тоа „Најдобар на сите времиња“. Пеле на времето давал по 2-3 гола на секоја утакмица, ама тогаш се играло друг фудбал, а денес друг, што би рекле Холанѓаните, „тотален фудбал“. Голман како Јашин или играч како Пеле во денешно време, тешко.