Најдобар голман на сите времиња?

Член од
1 декември 2010
Мислења
1.294
Поени од реакции
2.781
па имам слушнето за двајца-тројца од листата на најдобри голмани на минатиот век и тоа е супер со оглед на тоа што сум се родил 1995 година

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Слушаааааај. Не сакам да изигравам досаден, ниту пак пристрасен. Туку да ви изнесам статистики, факти и аргументи...
Па се гледа дека сакаш.
Ти не можеш на никого да му го смениш сопственото мислење,па ако сакаш изнеси и 1000 факти,докази,аргументи...

A

apidrone

Гостин
За да се каже најдобар на сите времиња, треба фудбалот да престане да се игра, па тогаш да се одлучи кој бил најдобриот од 18хх до 2010-11... Мене глупо ми е тоа „Најдобар на сите времиња“. Пеле на времето давал по 2-3 гола на секоја утакмица, ама тогаш се играло друг фудбал, а денес друг, што би рекле Холанѓаните, „тотален фудбал“. Голман како Јашин или играч како Пеле во денешно време, тешко.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.724
Поени од реакции
22.872
Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
За да нема расправии и да не се усере темата, најдобро е да се прекрсти во Најдобар голман на денешницата, или барем во Најдобар голман во последните 20 години.

Член од
22 ноември 2010
Мислења
384
Поени од реакции
11
Според мене топ 12 најдобри голмани! Редоследот на бројките не го земајте во предвид!

1. Iker Casilias
2. Gianluigi Buffon
3. Oliver Kahn
4. Gianliucca Palluca
5. Francesco Toldo
6. Claudio Taffarel
7. Dino Zoff
8. Peter Schmicheel
9. Victor Valdez
10. Rustu Recber (Голман со Срце)
11. Hoze Luis Chillavert
12. Andzello Peruzzi

морав да набројам 12 луѓе кои според мене се најдобри
Некои се постари Легенди некои се помлади но треба да ја земем во предвид техниката со која овие поновиве генерации располагаат!
чекај бе, како се дрзнуваш да го ставиш ѕоф, шмајхел, перуци и чилаверд после касиљас, па гледам си го ставил и виктор валдес :vozbud::vozbud::pos2::pos2:

Еден и единствен НЕЛСОН ДИДА !
:nesvest::nesvest::nesvest::nesvest:
а само што помислив дека не си толку глуп... :uvo:
Значи, прости што само тебе ќе те цитирам, ама и ти си од големата багра која делува доста експертски во поглед на фудбалот и општо, спортот.
Едно прашање:

Ако те прашаат најдобар фудбалер на сите времиња, ќе речеш Меси (или Роналдо, или Чави, или Снајдер, или пак, од пред неколку години, Мендиета, Раванели, Клаудио Лопез и кој било друг) само заради тоа што нив си ги гледал, но нема да ги споменеш Кројф, Кемпес, Пеле, Фонтен и останати?

Или, ако те прашаат најголемиот војсководец во историјата, ти со сигурност нема да одговориш Александар Македонски, ами ќе речеш Хуго Чавез или кој и да е ... небитно.
Значи темата е наменета за „историјата“. АКо не сте биле таму, кој кур пишувате?
+1 :baeh:
Касиљас, Кан, Буфон, Дида...:toe:
сериозно?
Сум слушнал јас за нив ама не играле тие во мое време како што сум ги играле овие горе што ги напишав... Ти демек си ги гледал тие што бранеле пред 20-30 години... од јутуб ништо не се заклучува.
епа тогаш немој ни да го спомнеш франко барези за најдобар дефанзивец на сите времиња.
а кога ќе имаш дете и тоа ќе каже според мене најдобар играч на сите времиња е брено од баерн минхен и ти ќе се фатиш за главата, а ти тука си го гледал малдини, а овај ти вика брено од баерн :pos2::pos2:
За да се каже најдобар на сите времиња, треба фудбалот да престане да се игра, па тогаш да се одлучи кој бил најдобриот од 18хх до 2010-11... Мене глупо ми е тоа „Најдобар на сите времиња“. Пеле на времето давал по 2-3 гола на секоја утакмица, ама тогаш се играло друг фудбал, а денес друг, што би рекле Холанѓаните, „тотален фудбал“. Голман како Јашин или играч како Пеле во денешно време, тешко.
и гоце делчев тешко во ова време бе друже против турците. сфаќаш што е ми поентата?
сигурно и гоце делчев у ова време нема да се боре со црешово топче и некоја зарѓавена пушка.
све си се прилагодува на своето време. :smir:

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Е ова ти се вика одбрана

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332
Буфон,Зоф,Чилаверт,А еден од подбрите голмани на сите времиња според мене е Оливер Кан се секавам као бранеше за Баерн :)

Член од
20 мај 2008
Мислења
357
Поени од реакции
99
Од постарите во секој случај Јашин ми е број еден и после него иде Петар Борота ... А од новиве Чех, Касиљас, Харт ...

Kajgana Shop

На врв Bottom