Фан Клуб: Милан

Статус
Затворена за нови мислења.
P

PewDiePie

Гостин
Ајдете бе,боље сега да прими ваков шашав гол одколку со интер.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.702
Поени од реакции
48.982
Ајдете бе,боље сега да прими ваков шашав гол одколку со интер.
кој ти рече дека со Интер нема да прими :icon_lol:
Снајдер/Станкович, маркиран или немаркиран ќе го омутават со еден шут ваков ко шо е.

и песна му направиле на човеков

Член од
24 февруари 2010
Мислења
599
Поени од реакции
407
Абе не е само овој гол. 80% од головите што ги прима не се ни труди да реагира само со поглед ќе си ја проследи топката во мрежата. А да не зборам за неговата несигурност при нафрлени топки. Секој крос од противничка екипа во наш шеснаесетник страв ме фаќа овој да не киксне некако. Ко што кажа Пејо премногу е комотен како број еден голман во тимот. Мене секогаш ми бил фејл од голман. Чим не можеш да седиш во екипа и да се бориш за голманска позиција со Калач тогаш тури му пепел на таков играч. Прати го пак на позајмица во Јуве или Атлетико

P

PewDiePie

Гостин
Алегри е ќор на последните 3 утакмици имаме примено 5 гола тоа му доаѓа скоро по 2 гола на натпревар,слеп ќе види дека одбраната или голманот не штима,а за воља на вистината Абате псоледниве 3 утакмици ги игра прилично добро значи не е до главниот осомничен,Абијати од кога фати се живо со Наполи како да му падна формата,и јас сум ЗА Амелија да добир шанса ама не за со интер,таква нагла промена на голот може лошо да се одрази.

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Зимово мора да се инвестира во одбранава :) Камења секоја утакмица примаме по 1-2 гола. А за со Интер треба пресинг над Ето !

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Дида беше позади гол со Малдини, нема ангажман моментално и мислам дека ваков ко што е улежан и без форма оној гол нема да го прими.

Абиати е премногу комотен сезонава во смисол на статусот, знае дека е прв голман и се опушта и олабавува. Јасно е дека беше маркиран и не го ни виде шутот, и во таква ситуација и најјаките паѓаат ,ама да остане закован во место и да не ни мрдне воопшто е аматерски и не смее да го повтори а камо ли да му е втор заедно со оној со Катанија.
Според мене одбраната има ужасен скор досега главно поради Абиати и Антонини. Со Чезена 2 гола приме шо никој друг голман немаше да ги прими, со Катанија да не прајме муабет каков срамен гол приме и уште многу други кај шо можеше да се интервенира приме, сега не се сеќавам да набројвам оти во добиените утакмици му ги простувам. Со Јувентус Антонини, а за првиот и Абиати беа криви. А тука се сите изгубени бодој сезонава. Мора да реагира Алегри, а како ќе се покажи Амелиа никој не можи да знај.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.702
Поени од реакции
48.982
Според мене одбраната има ужасен скор досега главно поради Абиати и Антонини. Со Чезена 2 гола приме шо никој друг голман немаше да ги прими, со Катанија да не прајме муабет каков срамен гол приме и уште многу други кај шо можеше да се интервенира приме, сега не се сеќавам да набројвам оти во добиените утакмици му ги простувам. Со Јувентус Антонини, а за првиот и Абиати беа криви. А тука се сите изгубени бодој сезонава. Мора да реагира Алегри, а како ќе се покажи Амелиа никој не можи да знај.
тоа дека одбраната ни е сито-решето јасно е веќе две добри години. Те Неста игра -Силва не игра, те Јанкуловски игра па те Одо ќе се појави....Антонини игра добра утакмица -Абате на истата поима нема....последниве неколку па обратно е. Се на се за никаде, единствено што не вади е што тераме некоја поофанзивна игра на противничка половина и со Леонардо и сега со Алегри и нема многу прилики да заебат дефанзивците. Затоа првите кола кога играше без деструтивец многу голови се примија.

Според мене не е проблемот толку во квалитетот на играчите од одбраната колку што е непостојаноста, т.е тоа што се некој е повреден и се крпи постојано некоја од позициите со залутан играч па пола од нив играат позиции што не им се ни природни...

еве на пример
Антонини е десен бек-овде игра лев.
Абате десно крило-овде игра десен бек(овој напредок во дефанзивата што го направи е право чудо да се разбереме)
Јанкуловски во Удинезе играше лево крило Карло го направи бек и тоа многу лош бек, човекон не научу да игра дефанзива.
Бонера во колку ситуации принудно играл десен бек, па и лев во колку..

Сакам да кажам кога би имало една здрава четворка за една сезона, без разлика колку неквалитетни бекови имаме чаре ќе се најде, нас импровизациите и крпењата не утепаа.

Ако треба да си кажеме фантазија сега за иднина од оваа одбрана освен Силва и Абате и Антонини (кои на клупа што би биле)-ниеден од останатите не би заиграл.

А за Абатте со Интер е момент на вистината, или ќе се надмине ко со Роналдо и ќе го исчува некако Ето, или наебавме за сите пари.

Cuore Rossonero

Rσššσηєјаσ e ιℓ мισ cυσјає
Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
од старт на сезона па се до сега ,за мене наслаба карика е Антонини.. едноставно нема квалитет.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192
Дечки честито прво место, се надевам привремено, иако не изгледа така. Првенството не се решава сега ама сепак жал ми е што дербито доаѓа во ваков момент. Интер е во тотална анемија, Милан мора да го искористи тоа во недела ако сака да се наметне како главен конкурент за титула.
Богами ова е правиот момент,кога Милан мора да ја искористи несериозната работа на Бенитез.
Искрено ни самиот незнам како можеше Бенитез за само неколку месеци толку да го уништи тимот,кој Мурињо го изгради и го издигна највеќе што можеше!

А за во недела сакам само добро дерби и нека победи подобриот!
Или ко шо би рекол Fantom - Бенитез да дојдеше во Охрид, од втора ќе го вратеше пак во трета лига. :)

Член од
12 ноември 2008
Мислења
181
Поени од реакции
8
тоа дека одбраната ни е сито-решето јасно е веќе две добри години. Те Неста игра -Силва не игра, те Јанкуловски игра па те Одо ќе се појави....Антонини игра добра утакмица -Абате на истата поима нема....последниве неколку па обратно е. Се на се за никаде, единствено што не вади е што тераме некоја поофанзивна игра на противничка половина и со Леонардо и сега со Алегри и нема многу прилики да заебат дефанзивците. Затоа првите кола кога играше без деструтивец многу голови се примија.

Според мене не е проблемот толку во квалитетот на играчите од одбраната колку што е непостојаноста, т.е тоа што се некој е повреден и се крпи постојано некоја од позициите со залутан играч па пола од нив играат позиции што не им се ни природни...

еве на пример
Абате десно крило-овде игра десен бек(овој напредок во дефанзивата што го направи е право чудо да се разбереме)
Јанкуловски во Удинезе играше лево крило Карло го направи бек и тоа многу лош бек, човекон не научу да игра дефанзива.

Сакам да кажам кога би имало една здрава четворка за една сезона, без разлика колку неквалитетни бекови имаме чаре ќе се најде, нас импровизациите и крпењата не утепаа.

Ако треба да си кажеме фантазија сега за иднина од оваа одбрана освен Силва и Абате и Антонини (кои на клупа што би биле)-ниеден од останатите не би заиграл.

А за Абатте со Интер е момент на вистината, или ќе се надмине ко со Роналдо и ќе го исчува некако Ето, или наебавме за сите пари.
Точно друже, се согласувам. Им успеа еднаш со Пирло и сега мислат со сите што ќе сменат позиција ќе им успее :)

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180

еве на пример

Абе немаше да биди лошо сезонава да се донеси замена за Панкаро/Фавали, Замброта до некаде, ама ја немам та сигурност со него. Најискрено со Фавали мирна ми беше глата, иако несфатливо беше дежурен кривец тука на форумот, чоекот една грешка не напрај а се изнаигра.

Муабетот ми е дека во Серие А има најмалку 10 подобри бекој шо играт за тимој шо нема да се борат за излез во Европа ... Варгас, Пасквал, Писано, Запата, Кришито, Рафиња, Балзарети, Касани ... и сигурен сум дека кој и да било од овие би биле подобра опција од Антонини и Абате. Можи слободно да се речи дека никој од горе наведените не е којзнае шо решение, ама во рамки на реалното и пристапното во секој случај подобрување.

Мислам срамота е, само 5-6 екипи имат послаби бекој од Милан во Серија А, истите се борат за опстанок.

Член од
19 април 2010
Мислења
763
Поени од реакции
28
Дајте некој линк бе кај мене се гледа ФИЛМ @@@@@@@@@ AA :mad:
ti ibam mazot :tapp::tapp::tapp:

Кис4е за сите љубители на играта на Пирло, еве ви втора утакмица по ред лекција по динамичен фудбал без фрлање љубеници по терен :) :)
i ja taka mislam bez pirlo podobro igra milan!

Ми се свиѓа играва!!! Робињо и Ибра одлично играат заедно
abe so ti e tebe beee zaedno igrale ubavo? pa neli vide kolku se gubi toa dzudzeto glupo malo nadrogirano a?
pa da ne bese sirigu da si ja pikni u gol nemase da bidi gol beeee vrska nema
i definitivno ja poslab napagac od robinho ne sum videl! pa uste koga ke go vidam pasot do ibrahimovic se mi stanuva jasno :uvo:
Како комотно може Ибра да му се лути на Бињо поради шугавиот пас. Ебати пасот тоа чист гол ќе беше . среќен сум поради победава,само ми е страв за Пато,мислам дека пак старата повреда :Ѕ И криво ми е што Дињо не влезе пак. Се плашам дека има нешто тука . Ибра чиста 10ка денес. Само им покажа на тие што не го признаваа што значи носител на напад.
Сеа ќе почнат да вадат статистики и датуми од кога не сме биле лидери . -.-
pa so si go stail vadi ja slikata

Дечки честито прво место, се надевам привремено, иако не изгледа така. Првенството не се решава сега ама сепак жал ми е што дербито доаѓа во ваков момент. Интер е во тотална анемија, Милан мора да го искористи тоа во недела ако сака да се наметне како главен конкурент за титула.
ja imam dojava x u dva za milan :salut:
Читам комшикиве викаат дека ако изгубеле со нас ке му врачеле отказ на Дебелион,да е до мене би им го дал службено утакмицата со 3-0 само да остане Рафс:pos2:.
Томче несреко кај си да критикуваш
ke go kritikuvam toj grdakot do ibra so si go stail vrska nema

da ti ebam transfer politikata
pa vrska da se nemalo beee nisto ne ostana od toj robinho od real
Бреша повторно ги еба судијата, голот на Кваљарела чист офсајд. Колку е значи лошо судија да ти одземи 2 победи по ред и то против Интер и Јувентус, премногу ќе значеја за Бреша.

Според мене најпријатно изненадување се Бреша сезонава и гарантирам дека на крајот на сезоната ќе се пред Лацио на табела.
naravno da se iznenaduvanje
eder-caraciolo-diamanti
eden od najdobrite napadi vo ligata
= slicen napad na nasiot

eve vi videa da se posetite na golovite sto gi primi abiati i da vidite kakvi gluposti treska ovoj sindikatov

i na kraj edna sporedba izmegju abiati i amelia

AMELIA?

ABBIATI?

Ф

ФорцаМилан

Гостин
кој ти рече дека со Интер нема да прими :icon_lol:
Снајдер/Станкович, маркиран или немаркиран ќе го омутават со еден шут ваков ко шо е.

и песна му направиле на човеков

Каков човек еј,значи му се дивам!
Заслужува да има песна за него пошто е НАЈГОЛЕМ НАВИВАЧ НА МИЛАН!!

Forza Crudeli!!!

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Што му фалеше на Абиати незнам примил еден гол што беше маркиран во сите натпревари до сеа ова му е единствена грешка бар според мене незнам оти плукате не викам дека Амелија е лош голман кој не треба да добива шанса но Абиати е добар одлично е што имаме двајца одлични голмани при повреда ќе имаме добра резерва.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
@kurnazTomce

Да не те цитирам. За споредбата меѓу абијати и амелија ептен си ја утнал човече. Како можи да споредуваш клипче направено од најдобрите моменти на Абијати во кариерата и клипче од една грешка на Амелија. Ако веќе споредуваш така, споредувај или најдобри моменти во кариерата на двата голмани или кој има поголема грешка во кариерата, а не ти вака.
Не дека Абијати е слаб голман, ама не е во форма и добро би било да се проба со Амелија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom