Фан Клуб: Милан

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 февруари 2010
Мислења
599
Поени од реакции
407
Ајде честито нека ни е прво место

Игравме добро и не им оставивме премногу простор на Палермо за игра(контранапади). Пак кикс на Абијати. На моменти многу несигурен ми делува не знае ич да процени кај лета топката. Мислам дека е време малку да седне на клупа. Се надевам дека за со Интер ќе се врати Замброта зашто не можам да го гледам Антонини кој денес беше најслаб кај нас. Пато и Пипо се повредија да се надеваме ништо сериозно.

Инаку асистенцијата на Робињо до Ибра на крај беше:kesa:

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Што да ти кажам кога Пирло ти е на исто рамниште со Џена Џејмисон, го удараш мачорот нон стоп...јас моментално гледам течна игра на Милан, без тупење курот со секоја топка и пимплање на своја половина.

Слободно прашај некој друг од фановиве на Милан што ја гледа оваа и претходната утакмица и прашај го тука слободно дали гледа некаква промена...на позитивно секако
Можи да дебатираме до утре со тебе, ама факт е дека Пирло е непроценлив и незаменлив во екипата на Милан. Не за џабе не се ризикуваше да игра вечерва, за да не добие жолт. Ама како сакаш, мене сеедно ми е дали ти ќе тераш инает, според тебе и Ибрахимович не вреди, а моментално сите голови се благодарение на него, освен секако случајните од прекин.

За Абиати реков дека можи да не кошта утакмица и апсолутно мора да се тргни од голот, знаев дека ќе се испосери вака прашање на време беше само и фала богу не го кошташе тимот бодови. Ете барем сега Алегри ќе има изговор да го тргни од голот, иако според мене на добар тренер не му треба изговор.

Првиот машки правилен потег му беше повлекувањето на еден од Сидорф/Роналдињо, двата се ист тип на играч и нема потреба и двата да се во првиот тим. Следниот потег треба да биди Амелија на голот.

Браво за Амброзини по втор пат решава утакмица, значи чоекот од секогаш кога се враќал од повреда игра најдобро. Милан ко освои Лига на Шампиони точно по неговото враќање во игра влезе екипата во победничка серија и на многупати со негови голој.

Член од
16 август 2007
Мислења
1.932
Поени од реакции
1.667
Браво за победава
Ибра и Робињо беспрекорно функиционираат, Одбраната солидна денес (антонини малце забушава)
Сеа ќе чекамо инфо за Пато, почна да дава голови и повреда :S

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Пато колку го жалам толку и ме курчи 5 игра 50 одмара постаклен играч од него здравје ! :mad:
Ако и сега повредата е сериозна и отсуствува подолго време ќе мора да се продаде не бива вака :toe:

Ф

ФорцаМилан

Гостин
Што и да е,со Пато мора да се седне на МАСА со се доктори,фамилија,доктори од репрезентација и газдиве и да се открие проблемот кој го мачи момчево,пошто таман ке влезе во форма одма се повредува.

Супер игра денес,сите беа добри ама Антонини ептен забушава,Абате ме изненадува изглеа од коа се срчка со педерон го има фатено некој инат,али нека продолжи вака.
За Абијати кажавте вие што треба,Јепес беше солиден.
Капитенот без коментар,секогаш пожртвувано. ИБРА СУПЕР ИГРА!
Робињо солиден,само уште малце да се подобри и супер ке биде,има голема разлика од овој Робињо и од тој на почеток.

Член од
24 февруари 2010
Мислења
599
Поени од реакции
407
Mи се свиѓа што Алегри на време свати дека 4-3-1-2 е многу подобра формација за Милан во овој момент. Средината ни е ептен растрчана и одлично прават пресинг. За со Интер мислам дека најверојатно ќе бидат капитенот, Пирло и Гатузо. Би сакал да го видам Фламини ама тешко покрај вака борбени Амброзини и Гатузо

Cuore Rossonero

Rσššσηєјаσ e ιℓ мισ cυσјає
Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
до Миланезите што постираат у фк интер. Остајте ги нека си водат дискусија,нема потреба од провокации. 11 коло е и башка навивате за Милан,ништо чудно да сме лидери ,постоиме за да бидеме лидери,таков е клубот,затоа колку повеќе се курчите толку повеќе покажувате дека не сте навикнати на прво место,само полошо си правите. за заебанции има време ...нека олади малце атмосфера. Поздрав до вас . ;)

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.828
Ибрахимович одигра феноменално....треба и другите напаѓачи од него да научат како се асистира.
Амбросини е звер.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Дечки честито прво место, се надевам привремено, иако не изгледа така. Првенството не се решава сега ама сепак жал ми е што дербито доаѓа во ваков момент. Интер е во тотална анемија, Милан мора да го искористи тоа во недела ако сака да се наметне како главен конкурент за титула.

Ф

ФорцаМилан

Гостин
Дечки честито прво место, се надевам привремено, иако не изгледа така. Првенството не се решава сега ама сепак жал ми е што дербито доаѓа во ваков момент. Интер е во тотална анемија, Милан мора да го искористи тоа во недела ако сака да се наметне како главен конкурент за титула.
Богами ова е правиот момент,кога Милан мора да ја искористи несериозната работа на Бенитез.
Искрено ни самиот незнам како можеше Бенитез за само неколку месеци толку да го уништи тимот,кој Мурињо го изгради и го издигна највеќе што можеше!

А за во недела сакам само добро дерби и нека победи подобриот!

Член од
10 октомври 2009
Мислења
2.955
Поени од реакции
1.349
Честита заслужена победа, бевме подобри сите 90 минути, само ме нервира тоа што на секој натпревар примаме гол, Абијати мораше да реагира подобро ударот беше од 35 метри не смее да чека на одбраната.

Член од
2 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.782
Може некој да ми каже кој 4 место нешт ко замаглено е ?

--- надополнето ---

Може некој да ми каже кој 4 место нешто ко замаглено е ?

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.523
Поени од реакции
5.515
Е ова да! одлична игра...
Лошо само што се повреди Пато, па и Инзаги ама добро е што го имамо туе Робињо иако не се знае и тој кога ќе откаже :)) Инаку Абиати има пад на форма мора да му се дава шанса на Амелиа иако сеа не е време за тоа, да се пробува, пошто тежок распоред ни следува... ама веруем нема да се покаже лошо, една шанса неможе да кошта појќе од 3 бода :icon_lol: а и Јепесов, не е баш така лош... за вакви кризни моменти добар е :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom