Изгореа конаците на манастирот Св.Јован Бигорски

• Креатор на темата Креатор на темата Zemzela
  • Време на започнување Време на започнување
Не гледајте назад, гледајте напред, назад е Балкан, напред е ЕУ и НАТО.
Арни сте бе ?

Ако 1945 погледневме назад и ги видевме колежите на балистите од турско па до нивинот пад во 1945 немаше да дозволиме истите тие качаци повторно да се иживуваат врз нашите браќа Македонци.
Кој ќе ја сноси одговорноста за загубените животи од качачките банди во 2001 година ?
Па времето си има континуитет, тоа постои и во минатото и во сегашноста и во иднината.

Алабнците да мрднеа чекор напред, немаше да се случи 2001 и сите тие масакри.

Или ајде гледајте напред а напред џелатот со секирата во раце.
И се чудиш си викаш, Ииииии ете го НАТО и ЕУ.

Ако го запалиле го запалиле.

Плин неможе да биде, експлодира.
Нафта исто така, тешко се гаси.
Кабел, имаш искрење, пукање, одма ќе се знаеше.

Алармот за кражба се вклучил, нема аларм за пожар во манастирот.

Арни сте бе ?

Да, многу е интересно тоа со гледањето напред.

Ја сум ве е*ел пред месец дена, сум ве е*ел пред дваесет дена, сум ве е*ел пред десет дена, пред пет дена, а и вчера богами.
Вие немојте сега за минатото. Што било, било. Гледајте во иднината.
....ќе видите како ве е*ам.

Зошто Албанците после 1999, не гледаа во иднината и не заборавија што се случило?
Гледаа, и им го приредија 17 март. Не една, сите цркви им ги запалија.

Кој е слеп, нека не ги тегне останатите во провалија.

Не велам дека треба да се однесуваме според албанската логика и да враќаме на такви начини, но треба да прекинеме со самозалажување. Има нешта кои можат да се сторат, а со кои ќе го задржиме македонскиот дух и нема да се спуштиме на нивно ниво, како тоа што го направија некои морони , кога палеа џамии.
Кај нас постојат многу опасни две струи. И двете се самоубиствени.

Првата за среќа е многу слаба. Во неа пливаат малкумината морони кои сакаат да прават сапун, да палат џамии и сл. За наша среќа тие се само кучиња што лаат, безгласна буква.

Втората струја е далеку поопасна, поради квантитетот на петоколонаши. Тоа се добропознатите глупсони кои се кријат зад наводно интелектуалниот слободарски превез. Некои новинари, интелектуалци, политичари... Накратко сите тие повикуваат на веднење глава и национално полтронство. Страшно е тоа што ваквите платенички активности ги завиткуваат во некаква наводно либерална или продемократска обвивка, која всушност нема намера да ги еманципира Македонците, туку да го задуши нивното национално ткиво. Повикуваат да заборавиме се и да гледаме во иднината

...како горат цркви.

Не, не, не. Не смееш такви претпоставки да правиш. Кој ти дозволи?

Претпоставките кои се валидни и дозволени се:

а) монасите лумпувале цела ноќ и оставиле запалено нешто, на пример цигара;

б) некој нарко-зависник што се лечи, тоа го направил од X причини;

в) ноќта над манастирот имало НЛО и испуштило некаков зрак врз резервоарот (има и сведоци за ова: патролата на UCK го видела, а и качаците што биле на поминување сведочеа, дека така било);

г) едноставно, Алах не ги сака Христијаните и интервенирал лично.

Све се ова валидни претпоставки, ти избери си која сакаш, а не тука да инсинуираш. Разбра?

Арни сте бе ?

Ако 1945 погледневме назад и....
Моја девиза секогаш била: Учи од историјата, живеј ја денешницата, а работи за иднината.

Ова е голема трагедија, вакви губитоци на културни и историски богатства се случуваат само кај нас. Горење на манастири, уништување при ископувања.

А за причините за пожарот, кога станав утрото и кога ми кажаа се знае што ми падна на памет. Колку да не убедуваат дека случајно се запалил, колку и јас да сакам така да е , никако не можам да се убедам дека тоа е. Едноставно неможе секоја телевизија и изјава да не убеди како било. Но, веројатно на тоа и ќе остане. И да е подметнат полицијата ќе крие со цел да не избувнат немири, и да се палат други верски објекти, што е стварно акт на најголем степен на идиотизам. Ама да не зборуваме пред време.

Преголема случајност е пожаров во Бигорски и тоа баш сега кога беше работава со енциклопедијата.Во Македонија ништо не е случајно.
Не е можно да се Албанци.Па нели Бигорски е Албански.

Да, многу е интересно тоа со гледањето напред.

Ја сум ве е*ел пред месец дена, сум ве е*ел пред дваесет дена, сум ве е*ел пред десет дена, пред пет дена, а и вчера богами.
Вие немојте сега за минатото. Што било, било. Гледајте во иднината.
....ќе видите како ве е*ам.

Зошто Албанците после 1999, не гледаа во иднината и не заборавија што се случило?
Гледаа, и им го приредија 17 март. Не една, сите цркви им ги запалија.

Кој е слеп, нека не ги тегне останатите во провалија.

Не велам дека треба да се однесуваме според албанската логика и да враќаме на такви начини, но треба да прекинеме со самозалажување. Има нешта кои можат да се сторат, а со кои ќе го задржиме македонскиот дух и нема да се спуштиме на нивно ниво, како тоа што го направија некои морони , кога палеа џамии.
Кај нас постојат многу опасни две струи. И двете се самоубиствени.

Првата за среќа е многу слаба. Во неа пливаат малкумината морони кои сакаат да прават сапун, да палат џамии и сл. За наша среќа тие се само кучиња што лаат, безгласна буква.

Втората струја е далеку поопасна, поради квантитетот на петоколонаши. Тоа се добропознатите глупсони кои се кријат зад наводно интелектуалниот слободарски превез. Некои новинари, интелектуалци, политичари... Накратко сите тие повикуваат на веднење глава и национално полтронство. Страшно е тоа што ваквите платенички активности ги завиткуваат во некаква наводно либерална или продемократска обвивка, која всушност нема намера да ги еманципира Македонците, туку да го задуши нивното национално ткиво. Повикуваат да заборавиме се и да гледаме во иднината

...како горат цркви.

Не, не, не. Не смееш такви претпоставки да правиш. Кој ти дозволи?

Претпоставките кои се валидни и дозволени се:

а) монасите лумпувале цела ноќ и оставиле запалено нешто, на пример цигара;

б) некој нарко-зависник што се лечи, тоа го направил од X причини;

в) ноќта над манастирот имало НЛО и испуштило некаков зрак врз резервоарот (има и сведоци за ова: патролата на UCK го видела, а и качаците што биле на поминување сведочеа, дека така било);

г) едноставно, Алах не ги сака Христијаните и интервенирал лично.

Све се ова валидни претпоставки, ти избери си која сакаш, а не тука да инсинуираш. Разбра?

Абе шо мачиш со глупости!

Кажи, Албанците го запалија, покрај тоа што тврдат дека е нивна православна култура! Не е тешко, само една проширена реченица.

А јас викам дека Грдец два дена после палењето на знамето албанско на Градски, го напраија Македонци. Оти на ваква глупава ваша логика оди и тоа.

Арни сте бе ?

Ако 1945 погледневме назад и ги видевме колежите на балистите од турско па до нивинот пад во 1945 немаше да дозволиме истите тие качаци повторно да се иживуваат врз нашите браќа Македонци.
Кој ќе ја сноси одговорноста за загубените животи од качачките банди во 2001 година ?
Па времето си има континуитет, тоа постои и во минатото и во сегашноста и во иднината.

А ти работиш во Крим Техника, и еве знаеш гледам се.

Браво, браво.

Арни сте бе ?

Таму сум од 5 години и имам помагано за изградба цели месеци имам седено така да неможеш мене да ми кажеш што има што нема.
Неможе низ прсти да им се прогледа за манастир стар со векови. Ти ако толку ти треба ЕУ и НАТО торбата и правац во друга држава. Ако не примат во ЕУ во државава ќе има таква сиромаштија ќе умираат по улица луѓе глеај БУгарија што направи со влез во ЕУ... Многу сакам нигде да не не примат ни нато ни еу....

Таму сум од 5 години и имам помагано за изградба цели месеци имам седено така да неможеш мене да ми кажеш што има што нема.
Неможе низ прсти да им се прогледа за манастир стар со векови. Ти ако толку ти треба ЕУ и НАТО торбата и правац во друга држава. Ако не примат во ЕУ во државава ќе има таква сиромаштија ќе умираат по улица луѓе глеај БУгарија што направи со влез во ЕУ... Многу сакам нигде да не не примат ни нато ни еу....

На кого бе сурат на кого?

На кого да му прогледаш низ прсти? Знаеш кој "го" запали.

Абе туку јадете лајна, полнете страни текст куцате, килобајти за џаба, некој треба да ги плати на крај овие глупости.

И хеликоптерот го урнаа Албанците а?

ОФЦИ!

Изгледа не си разбрал нешто.На иста фреквенција сте...

Претпоставки,дилеми,сознанија,разузнавачки информации,стручни мислења,....
ЦСИ Македонија.

najvazno e da se potrudime i pomogneme vo ovie momenti kako duhovno taka i materijalno da go kreneme manastirot veruvam deka site bi go sakale toa sekakvi spekulacii ke slusneme za toa kako nastanal pozarot so nasiot revolt nema da pomogneme zatoa postojat veruvam na tv nekakvi linii kade sto moze da se doniraat sredstva sto za nas minimalni no za manastirot potrebni no site dokolku se vo moznost neka pomognat na bilo kakov nacin,da si go za4uvame najgolemoto bogatstvo.Iako nikogas ne sum go posetila manastirot no navistina mi e tesko bidejki toj e edno od najgolemite bogatstva na nasava kultura...

najvazno e da se potrudime i pomogneme vo ovie momenti kako duhovno taka i materijalno da go kreneme manastirot veruvam deka site bi go sakale toa sekakvi spekulacii ke slusneme za toa kako nastanal pozarot so nasiot revolt nema da pomogneme zatoa postojat veruvam na tv nekakvi linii kade sto moze da se doniraat sredstva sto za nas minimalni no za manastirot potrebni no site dokolku se vo moznost neka pomognat na bilo kakov nacin,da si go za4uvame najgolemoto bogatstvo.Iako nikogas ne sum go posetila manastirot no navistina mi e tesko bidejki toj e edno od najgolemite bogatstva na nasava kultura...

Може ли некој ова да го прочита?

На кого бе сурат на кого?

На кого да му прогледаш низ прсти? Знаеш кој "го" запали.

Абе туку јадете лајна, полнете страни текст куцате, килобајти за џаба, некој треба да ги плати на крај овие глупости.

И хеликоптерот го урнаа Албанците а?

ОФЦИ!

Нели ти сметаше Албанци сеа сам користиш..:
На кого? Па на тие што го запалија не работам во ДБК за да откријам име и презиме ама сто посто сум сигурен пошто и самите сабајлето признаа „27ми Октомври“ групата на МТВ1 се емитуваше па после забранија да се емитува.

Абе шо мачиш со глупости!

Кажи, Албанците го запалија, покрај тоа што тврдат дека е нивна православна култура! Не е тешко, само една проширена реченица.

А јас викам дека Грдец два дена после палењето на знамето албанско на Градски, го напраија Македонци. Оти на ваква глупава ваша логика оди и тоа.

А ти работиш во Крим Техника, и еве знаеш гледам се.

Браво, браво.

А браос најнова глупост-Бигорски Аљбански иако ниту еден Албанец не учествувал во негова изградба:kesa:

А браос најнова глупост-Бигорски Аљбански иако ниту еден Албанец не учествувал во негова изградба:kesa:

Од кај знаеш дека ниеден албанец не учествувал, коа е изграден пред 1000 години.

Или имаш тајм машин?

Нели ти сметаше Албанци сеа сам користиш..:
На кого? Па на тие што го запалија не работам во ДБК за да откријам име и презиме ама сто посто сум сигурен пошто и самите сабајлето признаа „27ми Октомври“ групата на МТВ1 се емитуваше па после забранија да се емитува.

Шо збораш бе? Шо не го пријави во Хаг ами?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom