Изгореа конаците на манастирот Св.Јован Бигорски

• Креатор на темата Креатор на темата Zemzela
  • Време на започнување Време на започнување
Од кај знаеш дека ниеден албанец не учествувал, коа е изграден пред 1000 години.

Или имаш тајм машин?

Брачко, пишани документи имат бе. Ак било пред илјада, не било пред 50 милиони....

Нејсе, не е то тема на муабетот. Ти одговорив, онака, информативно.

Брачко, пишани документи имат бе. Ак било пред илјада, не било пред 50 милиони....

Абе ја не велам не, арно ама тие пишани документи ги знаат луѓе кои се занимаваат со таа работа, а најмалку јас и ти. Јас и ти можеме да пукаме до утре на празно.

Се пука на празно до немајкаде. Еден доказ, нема дека албанец го вивнал манастирот, а сите се праат експерти по крим техника.

Еден доказ, да има ок ќе е. Оти еве во Битола на другар мој му се запали цел магацин, 10 илјади евра штета, таму и јас гасев, не догасив. Баш вечерта коа се запали Бигорски. И сега? Кој му го запали магацинот?

Не ми е криво што простациве претпоставуваат, туку тие умните... :(

На кого бе сурат на кого?

На кого да му прогледаш низ прсти? Знаеш кој "го" запали.

Абе туку јадете лајна, полнете страни текст куцате, килобајти за џаба, некој треба да ги плати на крај овие глупости.

И хеликоптерот го урнаа Албанците а?

ОФЦИ!
Ти си најголем офчар бе...инаку назат за темата
-Види Пабло,ако имаш контра аргументи кажи ги,а ако не,не ги вреѓај членовите оти имаат различно мислење од твоето...не се сите лижачи на Албанофилите на форумов...И јас сум од тие шо мислат дека твоите го запалија-и шо сеа???
-Објасни ми го ти мене воа:Како може сабајлето горат Конаците,а по неколку саати твоите го вреѓаат Јован Бигорски,па демек бил Албанец,Манастирот бил ваш,Александар бил ваш,дрн-дрн јариња!!!!
-Кажи ми ти мене шо имаш ти со Православна вера па за да го делам јас манастирот со тебе?Нели ти и твоите сте од памтивек муслимани,сте ја примиле верата во Турско,и сега цепите така за навек!!!Што кој Qр сакате вие за Манастирот???И да работеле твоите на манастирот не работеле доброволно,туку биле присилувани...Или од убаво твоите ни ги копаа тунелите и ни правеа железници за време на другарот Тито?Просветли ме те молам!!!

Bracko, isto taka pisani dokumenti ima, deka liturgiite ( ili kako i da se vikaat, se izvinuvam ako gresam ) vo toj manastir se do 1912 se odrzuvale na albanski jazik.
Nejse, stvarno ne e vazno, i da ne bilo taka, ipak nastanot koj se sluci pred nekolku dena e zalosen, kako i da e sepak e kulturno nasledstvo.

-Види Пабло,ако имаш контра аргументи кажи ги,а ако не,не ги вреѓај членовите оти имаат различно мислење од твоето...не се сите лижачи на Албанофилите на форумов...И јас сум од тие шо мислат дека твоите го запалија-и шо сеа???
-Објасни ми го ти мене воа:Како може сабајлето горат Конаците,а по неколку саати твоите го вреѓаат Јован Бигорски,па демек бил Албанец,Манастирот бил ваш,Александар бил ваш,дрн-дрн јариња!!!!

Ова е доволно да не го изгори албанец!

Ова е доволно да не го изгори албанец!
Никој не рече дека е Албанец,туку Косовар или од твоите етнички Албанофили!!!-И не одговори за коинциденцијата,гледам ми вртиш муабети....

Абе ја не велам не, арно ама тие пишани документи ги знаат луѓе кои се занимаваат со таа работа, а најмалку јас и ти. Јас и ти можеме да пукаме до утре на празно.

Се пука на празно до немајкаде. Еден доказ, нема дека албанец го вивнал манастирот, а сите се праат експерти по крим техника.

Еден доказ, да има ок ќе е. Оти еве во Битола на другар мој му се запали цел магацин, 10 илјади евра штета, таму и јас гасев, не догасив. Баш вечерта коа се запали Бигорски. И сега? Кој му го запали магацинот?

Не ми е криво што простациве претпоставуваат, туку тие умните... :(

Пеки. Се пука на празно, точно. Се вртиме во вртлог, магичен круг без излез, бидејќи ако некој би тргнал кон излезот, тие кои го туркаат тркалото што го прави вртлогот ќе го штракнат по глава, да не им ремети ритам.

И што можеш да направиш? Гледај, чуди се, лути се, број до 10. Верувај, не верувај, прашувај, полемизирај, анализирај. Што сакаш направи.

На крај на денот, „јас“ ќе ти речам: запален Бигорски, запалено знаме - „ти“ ќе ми речеш: Албанци, планинци - и ќе си легнеме во кревет задоволни бидејќи сме откриле нови нивоа на мрзење. Сме биле умни, сме станале глупави, а се стремиме кон данбетер...

И лек нема. Во масовната балканска криза на идентитети сите се вртат назад, како привид на ретардирани ноеви, заборавајќи дека да, не може да одиш напред, ако не видиш од каде доаѓаш - но не смееш да одиш напред гледајќи наназачки, само затоа што ти е малговито или матно - а ти немаш пари за да купиш очила или мадиња за да чекаш сонце.

...

Абре ова стварно се оди на 100 пати повторена лага станува вистина-Бигоски Албански-бог да чува и да брани:jaj:Околината се Мијаци нема Албанци.Едино Качаци што доаѓаат од Албанија да пљачкаат и се повлекуваат пак назад.Граден и основан од Мијаци -end of story:toe:

Alarmot za provala slucajno izglea se upalil bas pred da izbuvne pozarot

Ова е официјалниот став на надлежните лица кои ја водат истрагата?

Или и ти си експерт по крим техника, како 1307, Славјански и ред други форумаши?

Пример еве анализа на некого.

На помалку умните секогаш им текнува отпосле. Еве, на пример, ни изгоре манастирот „Св. Јован Бигорски“. Еден од најубавите историски споменици и духовни центри што ги има Македонија. Првите наоди велат виновна е дотраената инсталација. Не се сомневам во тоа, иако во сегашен амбиент малкумина веруваат во тоа. Нема ден да не е ограбена некоја црква или манастир. Се носат со вреќи вредни икони и историски артефакти од македонските светилишта.

http://utrinski.com.mk/?ItemID=F6605A85995FB24D8D604BEDA6B77E5A

Alarmot za provala slucajno izglea se upalil bas pred da izbuvne pozarot

I sto sakas da kazes sega.
Alarmot se pali samo za Albanecot.

Abe sonuvate i kaznite.

Pa aj i jas da dodavam nesto od glava kako sto vie pravite.

Petre se zalubil na bozhana pa otisol i se zamilil vo manastirot za da i bozhana saka nego.
Pa Bozhana posle edna nedela se udala za Borce.
Pa petre se nalutil sto crkvata ne pomognal pa ja zapalil manastirot.

E sega dobro vi izgleda ako dodavas od omraza nesto od glava a .
Kako e sega.
E stvarno imate vestacki glavi.

Kaj si videl be bez nikakvi dokazi da osudis eden narod.

Ako eden den se najde nekoj drug ili nakoj maniak ili nekoj drogiras sto mu ne e gajle verata. Ili se uveri deka od kabelot stanal pozarot.
Dali imate toj karaketr da se redite eden po eden ovde i da se izvinuvate.

Kaj ke odi vasiot vestacki obraz be a .

Pa koga bi imale obraz ne bi tuzile od toa sto izmislite sami.

A многу паметните даваат изјави дека инсталацијата била причина за пожар(а истрагата туку што почната)иако истата била обновена пред 2 недели

П.С Не осудувам цел народ туку тој што стои за пожарот

-Кажи ми ти мене шо имаш ти со Православна вера па за да го делам јас манастирот со тебе?Нели ти и твоите сте од памтивек муслимани,сте ја примиле верата во Турско,и сега цепите така за навек!!!Што кој Qр сакате вие за Манастирот???И да работеле твоите на манастирот не работеле доброволно,туку биле присилувани...Или од убаво твоите ни ги копаа тунелите и ни правеа железници за време на другарот Тито?Просветли ме те молам!!!

sto ne odis ovie tvoi somnevanja da gi kazes vo MVR,mozda ke te naznacat vo nekoja spcialna edinica za razotkrivanje na vakvi slucai:tv: kako moze tsunami udri 2004 vo indonezija a sea pak posle 5 god.Kako e mozno da si clen na ovoj forum,iako pred registriranje se postava prasanje za da se potvrdi pametnosta.Slucajnosti jbg.

A многу паметните даваат изјави дека инсталацијата била причина за пожар(а истрагата туку што почната)иако истата била обновена пред 2 недели

Да почекаме да кажат надлежните.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom