Партнерот ми е од село, што да правам?

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување

Каде живеете?

• Град

Гласови: 322 78,5%
  • Село

Гласови: 88 21,5%

• Вкупно гласачи
    410
Ќе идеш да ископате заедно нивата, и ќе се мезите после ракиичка и салата :)

Шо да прајш ој обеси се. :nesvest:
Бог да чуват.
И што ако е од село? Менува тоа нешто? Па повеќето потекнуваме од некое село само што живееме во град, исто лајнче. Подобро да е од село а да е ко шо треба чоек, одколку од град а сељак.

Се согласувам МериЏејн,селата се до градовите,а лугето од село се и поамбициозни,ехе колку Малешевци,Беровци успеале во главниот град....А,искрено без навреда во град може да се најдат многу заноси,демек си го имаат тоа потценувачкото над провинцијалци.Кога мислам на сељак мислам на недомакин човек,багабонт,некој што растура,што знае се на зборови,а не допринесува на дела.

Па освен тоа што можете да бидете малкуцка подалеку еден од друг, и што ќе ви треба минимум саат време за да доете еден до друг , и не гледам некоја друга причина зашо не би успеала везата...

Ако партнерот ти е од село, оди и преспиј кај него еден викенд. Стани во 3 сабајле, молзи ги кравите, копај ја нивата, меси леб, пешачи по 20 километри во една насока, расправај се на пазар потоа пак врати се и пробај да се расправаш со семејството, т.е. зошто синот нема пари да си купи патики какви што имаат другарите или зошто ќерката нема пари за шминки или облеки.

И после разбери дека твоите лични проблеми како зошто оној те погледнал попреку врска немаат.

Па освен тоа што можете да бидете малкуцка подалеку еден од друг, и што ќе ви треба минимум саат време за да доете еден до друг , и не гледам некоја друга причина зашо не би успеала везата...

Да се надоврзам малце...

Има добра страна на пример за машките ако имаат женцка која има богат татко, со голем посед , да не речам ранч, па со животињи кои продуцираат секакви материјални добра како јајца, сланина, млеко, кајмак итн. и тоа одеднаш добива нови , пошироки размери и димензии... :)
Во таква ситуација машкото испаѓа еден вид спонзоруша затоа што си ја дава душата за да има секогаш полн стомак...:)

Да се надоврзам малце...

Има добра страна на пример за машките ако имаат женцка која има богат татко, со голем посед , да не речам ранч, па со животињи кои продуцираат секакви материјални добра како јајца, сланина, млеко, кајмак итн. и тоа одеднаш добива нови , пошироки размери и димензии... :)
Во таква ситуација машкото испаѓа еден вид спонзоруша затоа што си ја дава душата за да има секогаш полн стомак...:)

Не мора да значи спонзоруша, можда е она што се вика љубов. Не за да има полн стомак, за да биде земјоделец и сточар, па што. Замисли, кога сите би избирале некој вреден, приземен, паметен селјак место некој градски сељак, градовиве не би биле пренаселени со луѓе што немаат што да работат, а селата не би биле такви пусти и празни. Претерано генерализирам, ама добро. Сакам да кажам, треба да се смени ставот. Луѓето мислат ако се вселиле у град, го фатиле ... крстот на Водно. Уствари се у државава се прави по тоа како "сите прават", или што "другите ќе помислат". Селото си нуди свои богатства, ама кој да му текне?

Што ако е од село? => Па што ако е од село?

Нема врска дали е од село или од град според мене, само кај нас луѓево имаат предрасуди дека ако е од село тогаш има застарено мислење или со недоволно искуство. Вели брате се арно убо изгледа ама кога отвори уста да зборува селанче :), што има врска дијалектот бе, а и точно е ја имаме таа среќа или несреќа од едно село до друго да се разликува дијалектот, а па не од еден град до друг. Не е проблем ако е од село само доволно е да има некои културни манири и некое општо познавање во животот, да биде фина, културна, тивка, покорна (се зезам за последново :)), и умна многу ме палат таквите :).

Bog da cuva, vie site ste zabegale so pametot, pa zarem ova tema zasluzuva tolku
vreme da bide otvorena ? ne ste normalni, izvinete na izraz ama za placenje ste so gajda covek da ve zali.

Не искрено според мене не треба никогаш да се гледа тоа кој од каде е...туку дали се совпаѓа со карактерот и вредностите што ги бараш од партнерката...ако се совпаѓа тогаш зимај ја,а ако не не мрчи!!!

Јас лично не би земал девојка од село само поради тоа што незнам шо к** муабет би праел со неа...не сме мали деца па да се лапаме по цел ден,па ај да нема време за муабет...ама рачунај оваа треба утре на вечера да ја изнесеш со луѓе....кој муабет она ќе го сврзе????

Јас лично не би земал девојка од село само поради тоа што незнам шо к** муабет би праел со неа...не сме мали деца па да се лапаме по цел ден,па ај да нема време за муабет...ама рачунај оваа треба утре на вечера да ја изнесеш со луѓе....кој муабет она ќе го сврзе????
А да... и она како селанка ќе земе да се чешла со вилушката на сред маса, а кога ќе си порача газоза ќе се изждрига за да и слезе полесно вечерата...

Добро... од кој век мислите дека се луѓето што живеат по селата, зарем нема простаци по градовите?

Дај ми одговор на ова прашање... јас имбецил сум? Потсеќам ли на таков... неписмен сум?

А да... и она како селанка ќе земе да се чешла со вилушката на сред маса, а кога ќе си порача газоза ќе се изждрига за да и слезе полесно вечерата...

Добро... од кој век мислите дека се луѓето што живеат по селата, зарем нема простаци по градовите?

Дај ми одговор на ова прашање... јас имбецил сум? Потсеќам ли на таков... неписмен сум?

БРОЈОТ НА СЕЛАНИТЕ Е ОБРАТНОПРОПОРЦИОНАЛЕН ОД БРОЈОТ НА СЕЛЈАЧИШТАТА :)

хехе да :)
па затоа се исфрустрирани
Кјознае колку грдо секс искуство имале... а бог знае и во кои села си барале партнер(и)/ки... отвориле некоја пештера со лилјаци :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom