Партнерот ми е од село, што да правам?

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување

Каде живеете?

• Град

Гласови: 322 78,5%
  • Село

Гласови: 88 21,5%

• Вкупно гласачи
    410
Se iznacitav gluposti i ne znam kolku vredi da se komentiraat eden kup iskopmleksirani tipovi, a i nema da gi komentiram samo ke napomenam deka temava bese pocnata
so toa sto .... barase sovet sto da pravi a jas ne procitav deka nekoj
mu dade sovet, pa evo jas bi mu dal sovet da izleze i od negovit zamislen svet i da se ...... po moznost nekade kaj sto ima poveke luge pa da bide pozabavno.

едит:леандра

Se iznacitav gluposti i ne znam kolku vredi da se komentiraat eden kup iskopmleksirani tipovi, a i nema da gi komentiram samo ke napomenam deka temava bese pocnata
so toa sto... barase sovet sto da pravi a jas ne procitav deka nekoj
mu dade sovet, pa evo jas bi mu dal sovet da izleze i od negovit zamislen svet i da se ...., po moznost nekade kaj sto ima poveke luge pa da bide pozabavno.

А јас ќе ти дадам совет,да делиш совети во темата наменета за тоа,притоа да ги намалиш емоциите и да не навредуваш.

Некој од град ќе остане со мама и тато цел живот, некој од село ко слатино ќе се избори и ќе стане градоначалник на Охрид, ама ќе си остане сељак, се е релативно и зависно од набљудувачот.

Има разлика меѓу селанец и сељак, ако не знаеше. Нема ништо срамотно да си селанец, т.е. човек со потекло од село или што живее на село. А да си сељак е страшен феномен, поготово ако не мојш да ги разграничиш горните два поими.

Лека ноќ.

Некако сите почавте да се препукувате кои се разликите помешу град и село. Бре, не гледајте во што се разликуваат средините, согледајте дали има разлики помеѓу луѓето...
А поради тоа што и едните и другите работат за да преживеат, и едните и другите пијат вода, и едните и другите дишат, некако мене исти ми делуваат.
Прочитав еден пост неколку страни наназад како тоа луѓе од различни средини не би можеле да функционираат заедно. Па извинете, ама секое семејство по себе е различна средина па некако браковите успеваат бе мајката...
Прочитав исто и дека типот ќе бил млекар, а типката нешо не знам шо ќе работела. Зошто мора да значи дека човек од село ќе работи нешто поврзано со село?
Па и да работи, зар е тоа толку лошо?
Брее, некако сите на висока нога.
Значи не се согледуваат овде личностите, туку се согледуваат материјалните разлики како и положбата и функцијата на човекот.
Ако е точно пак и едно што прочитав: Човекот искочил од село, ама селото не искочило од него, вусшност значи дека и во “најголемите“ граѓани, селото сеуште си има свои отисоци.
Не е се’ во средината во која се расте. Има нешто и во човекот. А пак колку што ме известиле, а богами и сам знам, љубовта не бира ниту време, ниту место, ниту средина. Таа бира две срца кои ги спојува, без оглед на се’.

А јас ќе ти дадам совет,да делиш совети во темата наменета за тоа,притоа да ги намалиш емоциите и да не навредуваш.
A so sto jas toa nekogo navrediv, jas samo dadov sovet za razlika od drugite koj ja promarsija temata. inaku za koi emocii zboruvas ? jas sum "kul" sto bi rekle vie i ne se sramam sto sum od selo za razlika od toa eden kup tipovi tuka koj sto plukaat po roditelite i dedovcite, I mojata naselba (nie si go vikame selo) e posredena od mnogu gratcina na primer kanalizacija i site popatni raboti, ( za razlika samo ke spomnam deka eden del od Ohrid nema kanalizacija) drugo nema postara kuka od 1970, imame plazi pred nos i nikoj ne raboti ona sto vas vi asocira na selo i za kraj ne samo sto nasi devojki se mazeni vo grad tuku ima i golem broj na gradski selanki mazeni kaj nas.

so ubo ima da ti bide....selska idila.priroda,obvrski okolu zivotnite i nivite...super nacin na zivot koj ce te izgradi vo prava licnost

Денес не е модерно појќе да се вика СЕЉАК или СЕЛАНЕЦ, тоа се остатоци од поранешни времиња, сега се вика САМОСТОЕН ЗЕМЈОДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛ, така да наместо да кажиш “Дечкото ми е селанец (или сељак)“ ќе речиш “Дечкото ми е самостоен земјоделски производител“, или наместо на некој да му кажиш “Ој бе мафни се, шо знаиш ти глуп сељак..“ ќе му кажиш “Ој бе мафни се, што знаиш ти глуп самостоен земјоделски производителе“

А бе нека му се смеат ако сакаат али тој ќе си јади пресна зелка, домати, краставици, пиперки.
еее селски моми набиени, нозе ко диреци а гради ко лубеници. Цепи кубик дрва пред ручек и оф не вели. Шо има поубо о тоа.

:pos2::pos2::pos2::pos2: Ne ti e arno tebe, defekten si :D:D,
on topik: Tipot ima problemi u glavata so prvo treba da si gi rascisti, stvarno e za nikade

Денес не е модерно појќе да се вика СЕЉАК или СЕЛАНЕЦ, тоа се остатоци од поранешни времиња, сега се вика САМОСТОЕН ЗЕМЈОДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛ, така да наместо да кажиш “Дечкото ми е селанец (или сељак)“ ќе речиш “Дечкото ми е самостоен земјоделски производител“, или наместо на некој да му кажиш “Ој бе мафни се, шо знаиш ти глуп сељак..“ ќе му кажиш “Ој бе мафни се, што знаиш ти глуп самостоен земјоделски производителе“
Тачно, политички коректно искажаните ставови секогаш придонесуваат за мир во куќа и за разбирање помеѓу народите. На пример, ако го прашаат другарите шо праи девојката, тој нема да каже рмба у нива, ќе каже таа е директорка на самостојна фирма за прозиведување на земјоделски култури. Фала пријатно, и волкот сит и овците на број... и пипер на пазар.

Sto ima vrska od kade e partnerot...glupi predrasudi vazno e kakov e :back:

Види..па што ако е од село? Мислам дека чувствата и нејзиниот/неговиот карактер треба да бидат многу побитни од останатото. Ако навистина ти се допаѓа занемари го детаљот дека е од село, а ако веќе сте заедно нема потреба да се грижиш за тоа од каде е кога веќе си ја/го одбрал/а за своја партнер/ка.
Плус ти ако си се родил во град не значи дека си нешто подобар од неа/него.
Впрочем, убаво е кога имаш партнер од поразлична средина. Ќе имате повеќе теми за разговор и позабавно ќе ви биде, затоа што сигурно не сте израснале на ист начин и не сте имале исти обичаи.
Гледањето од материјална страна е многу мизерно,барем според мене.

Па што ако е од село? Битно е да има памет, интелигенција, култура, да имате меѓу вас заеднички интереси, да е добра, да те почитува, и секако, да ти е убава.
Инаку ти ако си фатиш девојка од некој град, на пример Скопје, ќе кажеш дека е граѓанка, но од каде би знаел дека нејзините или некој родители не се/е од село? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom