Партнерот ми е од село, што да правам?

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување

Каде живеете?

• Град

Гласови: 322 78,5%
  • Село

Гласови: 88 21,5%

• Вкупно гласачи
    410
А да... и она како селанка ќе земе да се чешла со вилушката на сред маса, а кога ќе си порача газоза ќе се изждрига за да и слезе полесно вечерата...

Добро... од кој век мислите дека се луѓето што живеат по селата, зарем нема простаци по градовите?

Дај ми одговор на ова прашање... јас имбецил сум? Потсеќам ли на таков... неписмен сум?
Не бе брат не.....туку некој работи што ние у град сме ги изживеале за нив се предизвик...кај нив се поинакви вредностите,они у село не можат да размислуваат ко нас дали да одам на Tiesto или на Armin Van Buuren,или дали да иде со другарките на пица или на гиро....така да нема шанси да се прават споредби!

Искрено јас и за градските девојчиња отворено кажувам дека се неизживеани и дека им се изместени вредностите....и затоа тој мал процент од културни и мирни девојчиња се мој приоритет,така да немам време за вакви непотребни хипотези!!!

Не бе брат не.....туку некој работи што ние у град сме ги изживеале за нив се предизвик...кај нив се поинакви вредностите,они у село не можат да размислуваат ко нас дали да одам на Tiesto или на Armin Van Buuren,или дали да иде со другарките на пица или на гиро....така да нема шанси да се прават споредби!

Искрено јас и за градските девојчиња отворено кажувам дека се неизживеани и дека им се изместени вредностите....и затоа тој мал процент од културни и мирни девојчиња се мој приоритет,така да немам време за вакви непотребни хипотези!!!

Знаете колку жители има Скопје за викенди?

17 500.

Другите си одат дома по селата за викенд.

Абе луге градски селски сите се исти. Да не млатеме празна слама оти има луѓе од град што се а се тешки селјачишта

Уживајте

Е тука те чекав... од село сум. А потсеќам на некој од град... најверојатно :) Не е се како што изгледа, нели, убаво кажале постарите, дека книгата не се цени по кориците, отвори ја еднаш и види што има внатре во неа, не мора да значи дека ако човек е од село е прост и необразуван :helou:

Е тука те чекав... од село сум. А потсеќам на некој од град... најверојатно :) Не е се како што изгледа, нели, убаво кажале постарите, дека книгата не се цени по кориците, отвори ја еднаш и види што има внатре во неа, не мора да значи дека ако човек е од село е прост и необразуван :helou:
Па фала богу ако е за така,у село има и луѓе со куќи на 5 спрата со базени и со тениско игралише,а тоа за 95 % од градските деца е само еден голем и неостварен сон....

Него муабетот ми беше дека и академска личност(маж) од село ќе бара академска личност(жена) независно од каде е,важно да е на негово приближно ниво!!!

Значи мене не ме интересира дали она има трактор и дали има базен,туку дали ќе ми одговара како целокупна личност сосе образованието кое го има!!!(можеби тоа е мој хендикеп што јас барам особа на исто интелектуално ниво со моето)

Па фала богу ако е за така,у село има и луѓе со куќи на 5 спрата со базени и со тениско игралише,а тоа за 95 % од градските деца е само еден голем и неостварен сон....
јбг... транзиција... печалбарство...
Него муабетот ми беше дека и академска личност(маж) од село ќе бара академска личност(жена) независно од каде е,важно да е на негово приближно ниво!!!
Тоа не би спречило некој од град да најде и да земе селска жена, нели :) можеби и покрај тоа што тој ќе биде од самиот центар ќе биде на приближно ниво со неа... единствена предност ќе му биде само што напамет ќе ги знае цените и броевите на градските автобуси. А тоа дека академска личност од село ќе бара академска може да е објасни со желбата за еднаква комуникација помеѓу партнерите што повторно не би спречило академски граѓанин да земе академска селанка :)
Значи мене не ме интересира дали она има трактор и дали има базен,туку дали ќе ми одговара како целокупна личност сосе образованието кое го има!!!
Хмм, попушти малку а :) мило ми е што успеав да ти покажам една твоја страна која и сам си ја знаел а си замижувал пред неа.

Македонец, нит градот/селото направило од некого човек, нит факултетот. Премногу е индивидуално тоа, до самото лице. Не е до каде живееш ниту што учиш (не мислам на тебе лично, воопштено зборам). Може некој и Норвешка или Исланд да живее, ако е недоквакан и прост и со зла душа, таков и ќе остане. И вајс верса.

Значи мене не ме интересира дали она има трактор и дали има базен,туку дали ќе ми одговара како целокупна личност сосе образованието кое го има!!!(можеби тоа е мој хендикеп што јас барам особа на исто интелектуално ниво со моето)
E pa ovaj posledniov muabet sto go pravis se razlikuva od prviot, znaci trebase da kazes " nikogas nema da zemam prostaca zasto ke nemam sto muabet da pravam" a ne ti " svrsi "pred da stavis kurot i odma ako e od selo toj ili taa e prostak iako samo ti si znaes od koe selo izbegal tatkoti ili dedoti pa sega sakas da go skrijas tvoeto seljacko poteklo.

Прво треба да се разликува селанец од сељак. Овие два изрази не се исти.
Едниот го дефенира местото од каде е господинот-ѓцта а вториот израз е начин како не треба да се однесуваме. Некои од градовите заборавиле на своето потекло,но и ако живеат во град однесувањето му е сељачко. Сите имаме роднини во град но и во село разлика не постои,секој си се чувствува по слободно на свои терен. Но, кај сите постои краток термин на прилагодување. Ако некој се заљуби во личност од село не е загуба,ни страм:тие се верни,чесни, не возгордејани,а некои и патријархално воспитани се мажат или женат само еднаш за развод и не размислуваат. А,изгледа тоа им е недостатокот,не се современи.:toe:

Тоа дека луѓето ја ценат книгата според кориците (предрасуди) е жива вистина, нема врска дали човек е од село или град, тој или таа не го представуваат тоа село или град, нема врска што образование или титула има во опшеството тие нешта се дел од него, а не го представуваат него во целост.
Ми се има случено да ме прашаат што факултет студирам или имам завршено, мојот одговор за моето образование буквално ги шокира.
Не се суди за човек со предвреме утврдени предрасуди, според титулата во опшеството и степенот на образование, туку според зборовите и делата негови.

Ми се има случено да ме прашаат што факултет студирам или имам завршено, мојот одговор за моето образование буквално ги шокира.
Не се суди за човек со предвреме утврдени предрасуди, според титулата во опшеството и степенот на образование, туку според зборовите и делата негови.
Да но често некои личности роговите си ги покажуваат после одредено време, тешко е да ги дознаеш какви се истите во почетокот - кога си тазе запознат... може некој да е несомнено јак на зборови и дела, но ако истите се со цел освојување поени и ништо друго... тогаш навистина сме наебале.

Не знаев дека сеуште постои дискриминација по оваа основа. Можеби таа разлика постоела во времето на нашите баби и дедовци кои главно морале да бидат од исто село/град, каде оние од град не сакале невеста од село ... Но живееме во 21 век и чудно ми е што некои деца сеуште прават разлика меѓу луѓето од град и луѓето од село.
Како што кажа Lurtz се е индивиудуално и зависно од човек до човек, има луѓе што живеат поубаво во село, имаат диплома, титула и повисок степен на интелегенција, имаат здрави вредности и норми на однесување и се поизживеани за разлика од луѓе од град, и обратно...
Апсурдно е човекот да го вреднуваме според местото на живеење

Да но често некои личности роговите си ги покажуваат после одредено време, тешко е да ги дознаеш какви се истите во почетокот - кога си тазе запознат... може некој да е несомнено јак на зборови и дела, но ако истите се со цел освојување поени и ништо друго... тогаш навистина сме наебале.
Да тоа е точно се вика социјална маска или лице за пред другите. Затоа треба да се растреси таа личност, под ова подразбирам правење муабет на 150 теми итоа пари, секс, политика, господ, вонземјани итн :).
За да не наебиме затоа се тие муабети, можи човек да има претходно спремен одговор на една до две теми, понатаму си го покажува вистинското лице.

Не е баш село, но сепак е повеќе село отколку град, но е најдобра од сите што сум ги сретнал до сега! Убава, шармантна, тотално луда но фина! Е, само не ми е девојка. :)

Најголемата шмизла на учил. само пцуе и вика и омаловажува по тие шо се од село, и само јади како симпатијата нејзин одела со некоја селанка, а самата таја 3/4 од летото поминува на бавча у село качена в трактор.
Зборот мие, сите копилиња што се чуваат од партнер од село или сл. имаат свој гаден проблем шо му е прераснат во тежок комплекс и морат да си го лечат со што че си направат такво размислување кое си го претвораат во принцип и „го следат“.
Крајно исфрустрирани луѓе.
+ 90% од градовите биле села мајкаму стара

па дечково е сељак,а не девјчето

И јас се сложувам со KIFFLA, јас имам девојка што живее во едно од околните Скопски села.. па што дека ?
мислите дека се разликува нешто од луѓето што живеат во град и од тие што се од село ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom