Tabla/Backgammon

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
И ја ги играм сите три ама првата ја знам најдобро.

И ја ги играм сите три ама не можам да издвојам една која најдобро ја владеам.Се зависи од среќата и треба добро да размислиш.
Среќа и памет перфектна комбинација.

Се научив летово, сосема случајно. Во куќата кај што бевме сместени, беше сместена и една моја другарка од основно, па нон стоп со нас седеше. И она знаеше табла да игра, па една вечер ми вика ај да те научам, и јас ај зашо да не. Ама само првата ја знаеше, така да само првата и ја научив:) На почеток се ја победував, почетничка среќа...:) Ама битно научив да играм, и од време на време станувам се подобра. Доста често играм, барем еднаш неделно идеме со друштво во Литл Британ кафичот кај што можеш да играш:)

Е во табла сум махер, со дечко ми едно време бевме многу заразени од табла и игравме на 100 добиени партии и јас се разбира победив :pipi:
Ама само првата ја играм, другите ме нервираат по малце.
и на hoyli board games ја играм исто.

табла мммммммммм владеам :) ако има кандидат нека се пријави слободно :wink:

Е во табла сум махер, со дечко ми едно време бевме многу заразени од табла и игравме на 100 добиени партии и јас се разбира победив :pipi:
Ама само првата ја играм, другите ме нервираат по малце.
и на hoyli board games ја играм исто.
И јас само првата ја играм. Најинтересна е и по едноставна.
А колку го тепаше во партии 100:99 или???:vozbud:

јас првата, втората и третата, а имало уште многу, ама појма немам како се играат :). Инаку првата ја учев на yahoo games како се игра.

Вакво нешто не сум играл досега и не знам како се игра. Ке биде некој лубезен да објасни како се игра таблата?

Доста долго време играм табла и на нет и обично ги играм сите три ... :helou:

Dali e ova vaseto hobi?

Jas OBOZAVAM tabla
koga odam vo kocka na kafe so drugari sekogas "mavame" edna partija so site 3 vidovi i sekogas interesno e.

Inace vo slobodno vreme igram tabla na PLAY 65, epten dobra programa za igranje tabla so site niz celiot svet a isto taka mislam deka ima na Yahoo Games Backgammon da se igra

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom