Промена на пол? За или против?

Промена на пол?

• Вкупно гласачи
    258
O

Out Boy

Гостин
Ќе речам: кај му дал господ малку, он и тоа сака да го сече:pos2:

Не ги разбирам трансексуалците, може оти јас сум геј и ми е убаво вака како што сум (освен ако терапијата што Лет 3 ми ја препиша не си ја заврши работата:pos2:).

Но од друга страна, измачување е хуманоид што се осеќа како маж да биде во женско тело и обратно. Поради тоа сум ЗА. Куцајте колку сакате црвенки, ама тоа е тоа!:tv:

Дури сметам дека по операцијата, индивидуата не би требало да биде обврзана да го открива родениот идентитет пред сексуалниот партнер, зошто тој едноставно бил гоооолема грешка на природата!

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Во едно од 300 000 случаи бебето се раѓа со делови од машко и женско и родителите треба да одберат што ќе биде. Детето има предефинирано пол но се уште не можеме да го откриеме во таа доба. Така да дека детето се раѓа стриктно машко или стриктно женско не мора да значи.
Не се работи за дегенериска појава туку пред се за грешка на природата и тоа грешка која денес може да се исправи, па затоа не гледам зошто и да не би се направило тоа.
и од тој мал број натрансексуалци уште помал е бројот што имаат аберантен број на хромозоми, па според хромозмоите може да се реши уште пред раѓањето на детето да се востанови кој пол е.
Освен тоа нема ништо лошо ако се однесува пофеминизирано едно машко поради одреден хормонален дисбаланс, односно мушкодански едно женско.
Само колку за инаформација имајте на им дека секое машко има во себе внатре рудиментирани делови од зачеток на нешто што би требало да биде матка, и секое шенско има клиторис, која помал која поголем ама каков таков сите го имаат, а клиторисот е само рудиментиран зачеток на пенис поради тоа што при нормалниот развиток на почетокто во пренаталната фаза се излачуваат големи количини на тестостерон во ембрионот.
Ама да не забетуваме во детали и онака нема да разберет ништо, кој го интересира, слободно нека иде на медицинакси или на ПМФ да слуша предавање по ембриологија односно развојна биологија.

NIght_Elf

High Priestess
Член од
15 јуни 2007
Мислења
479
Поени од реакции
13
ПРОТИВ сум, промена на пол е многу глупа работа

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Против. Луѓе со такви проблеми треба да посетат психијатар. Мислам дека се коси со моето сфаќање и покрај тоа што мислам дека имам модерни сфаќања.
За да добијат дозвола треба да живеат 2 години во улогата на спротивен пол, и да добијат дозвола од психијатар.
Гласав за Само во исклучителни ситуации, затоа што ми е жал за Боки13 кога го гледам како се мачи помеѓу 2 пола.
Јас би му препорачал да се консултира со еден од браќата режисери од Холивуд (им го заборавив презимето), тој 2 години веќе прима некоја хормонска терапија за промена на полот.
Режисерите на Матрикс, браќата Вачовски, едниот е со SRC, Лери Вачовски, стана Лана Вачовска :)

Пишав на темата само заради овие две информации, инаку немам определен став.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Какви се тие исклучителни ситуации?

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
и од тој мал број натрансексуалци уште помал е бројот што имаат аберантен број на хромозоми, па според хромозмоите може да се реши уште пред раѓањето на детето да се востанови кој пол е.
Освен тоа нема ништо лошо ако се однесува пофеминизирано едно машко поради одреден хормонален дисбаланс, односно мушкодански едно женско.
Само колку за инаформација имајте на им дека секое машко има во себе внатре рудиментирани делови од зачеток на нешто што би требало да биде матка, и секое шенско има клиторис, која помал која поголем ама каков таков сите го имаат, а клиторисот е само рудиментиран зачеток на пенис поради тоа што при нормалниот развиток на почетокто во пренаталната фаза се излачуваат големи количини на тестостерон во ембрионот.
Ама да не забетуваме во детали и онака нема да разберет ништо, кој го интересира, слободно нека иде на медицинакси или на ПМФ да слуша предавање по ембриологија односно развојна биологија.
Ги немам разгледано овие работи и многу и не ме интересираат, но сепак она што се прикажува денес е и дека до ден денес не може со сигурност да се определи полот на таквите случаи на деца и секогаш постои маргина за грешка.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Ги немам разгледано овие работи и многу и не ме интересираат, но сепак она што се прикажува денес е и дека до ден денес не може со сигурност да се определи полот на таквите случаи на деца и секогаш постои маргина за грешка.

Извини ептен заегав стручно денес пренатално со голема сигурност можат да се дијагностицираат развојни и генетски дефекти, а не па одредување дали е според геномот машко или женско....

Член од
6 август 2008
Мислења
646
Поени од реакции
17
Против сум, мислам дека нема потреба да објаснувам - неприродно !

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Ја не би лично,оти сум прилично задоволен со мојот пол и некако не би можел да замислам како изгледа да си женско.
Сакам да видам како е,можеби на ден-два,но се менувам засекогаш,не би сакал,тоа не ми прави некакво задоволство.
А ако некој не е задоволен со својот пол,секако дека има право да го смени,иако треба да ги има на ум физиолошките(не етичките) последици што одат заедно со тој процес,бидејќи е неприроден во секој случај(а мора да има нешто,валјда).

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Кој к*р фактор сте вие да му дозволувате или забранувате на некој што ќе прави со своето тело?

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Гласав за Само во исклучителни ситуации.
Воглавно не би го пордржала тоа, но сепак има некои што како што рече крејзи се чувстувале заробени во туѓо тело. Имаат повеќе y oд x и обратно.
Затоа мислам се е тоа до психата на личноста..сепак тоа е голем чекор и не секој е толку самоуверен да го направи тоа.
Како што реков не го оправдувам,ама јас сум никој и ништо за да одлучувам за животот на другите.

Член од
23 ноември 2008
Мислења
302
Поени од реакции
10
Кој к*р фактор сте вие да му дозволувате или забранувате на некој што ќе прави со своето тело?
Ние не одлучуваме тука дали некој ке промени пол ... Ние само ги даваме нашите мислења ок ?

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Против сум. Се трудам да најдам некоја причина со која би го оправдала ова нешто, но не можам да најдам. И тоа дека се осеќале заробени во туѓо тело, е само изговор со кои би можеле да ја оправдаат таа постапка...односно ние. Таквите ќе мора да научат и да се справат со нивното тело, и да се прифатат такви какви што се, постојат психолози за разговор и тоа е. Животот е таков, и мора да се научиме да живееме со тоа што го имаме, и какви и да сме. Тоа што може ќе се смени, тоа што не може и не треба, нема да се смени.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Против :uvo:

Kajgana Shop

На врв Bottom