Промена на пол? За или против?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Промена на пол?

• Вкупно гласачи
    258
Не ама ако за тебе ку*от/пи*ката е дефектна мана то е друг муабет.

Па сепак што е дефектна мана треба да кажат стручњаците што учеле десетина години медицина, а колку што знам они го дозволуваат тоа па вајда за некои луѓе може да биде и дефект.

Па сепак што е дефектна мана треба да кажат стручњаците што учеле десетина години медицина, а колку што знам они го дозволуваат тоа па вајда за некои луѓе може да биде и дефект.
Прашањето бараше мое мислење и дадов, и одговорот беше во врска со оваа тема, не општо како шо ти ме разбра.

Јас не сум за, ама ако сака некој нека си менува пол. Негова работа е, негов живот.

НЕ.Каков си-таков си.Таков те создала природата и така ке си го тераш животот.
:salut:

Против за себе, преубаво ми е како женско и удобно ми е во своја кожа. За останатиот дел од светот не одлучувам јас, секој си одлучува за себе.

нема шанси...каков сум таков сум а и убаво ми е машко да сум така да не би се мењал....

Зошто да не? Ако некој не се чувствува убаво во телото со коешто дошол на овој свет, пак ќе кажам, зошто да не. Јас искрено се осеќам убаво како женско, но има моменти кога сакам да сум машко, па и се замислувам некогаш. Ама никогаш не би се решила на тој чекор, многу сум кукавица за такво нешто. А инаку, не ги осудувам тие што сакаат да сменат пол. :smir:

Некои луѓе навистина се измачуваат. Оправдувам промена на пол кога постои евидентен хермафродитизам. Па и да не е видливо однадвор, на пример ако единката има машко тело а внатре да речеме јајници кои лачат женски хормони (ваљда и тоа е вид хермафродитизам)...
Али она права жена да се трансформира во маж и обратно не оправдувам. Тука е потребна стручна помош, проблемот е во главата претпоставувам.

бидејќи не станува збор во темава дали би си го смениле полот него општо, јас сум за, некои луѓе едноставно се осеќаат како припадници од спротивниот пол и мислат дека животот би им се променил во позитивна насока ако би биле машко/женско. така да ... човек треба да биде среќен, ако тоа е тоа што ќе го прави среќен зошто да не.

Не.Јас сум против.Така да си знајте.
Ова е 21 век што не ќе се измисли.
Човекот со текот на времето станува нечовечен.

Против, зошто тоа што дала природа (колку и да е мутирано) да се менува? Или мисли ќе успее ако смени пол оти вака не го прифаќаат и разбираат?
И пак е за богаташи, ова сиромав никогаш не може да си го дозволи.

Наравно да НЕ, не знам какав болесник треба да будеш па да уопште и размишљаш на ову тему. :nenene: Страшно

јас мислам дека треба како господ го создал човекот, таков и да остане цел живот . и многу ми е чудно некој 20 години бил маж и после жена или обратно, стварно чудно е, глупаво и гадно :tapp:

и јас сум против,каков те створил господ,таков треба и да си бидеш,а не да си играш со животот,цел живот да си го испревртиш од аздисување...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom