Промена на пол? За или против?

Промена на пол?

• Вкупно гласачи
    258
N

n/a

Гостин
У многу брзо време...
бројот на `корисници` на така наречениот трети пол ќе се зголеми толку многу у светски рамки,што и у лична карта ќе мора да наведат покрај постоечките тој и таа и нешто трето.

Искрено...
немам определен и изграден став по ова прашање.
Али знам дека светот е, и станува се повеќе и повеќе максимално ЛУД.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Во основа проблемот кој резултира со менување на полот е психолошки и се јавува уште во раната возраст, ако тој проблем уште во тие рани стадиуми се согледа и почне на психолошко ниво да се работи да личноста се помири со тоа што има два Х или еден Х и еден У хромозом може да се озбегнат сите ризици кои доашаат со една обична операција а не пак пластично хирурчки зафат од типит на промена на надворешниот изглед на половите атрибути.
Самиот процеш инаку е премногу ска, премногу одзема енергија, и средства и носи големи ризици што треба да сте стават на вага со цената на животот и колку единката ќе биде покорисна од продуктивна гледан точка ако ја изврши истата операција.
Принципиелно ова е само екстрамен случај на проблемот кој го имаат сите кои подлргнуваат под нож не ради промена на пол туку ради естетски корекции. Пред се силиконски имплантанти за девојки кои се психолошки силно незадоволни од големината на своите гради.
Дали оправдувам, да но само како крајна мерка во обидот за решавање на психолошкиот проблем кој го има дадената единка.
Како и да е колку и да сакаат нешто да променат некои на своето тело сепак работите остануваат „запишани“ во нивните гени, и ако некој направи операција за промена на пол нема со тоа да успее да го смени фактот дека кога ќе ги погледнеме неговите хромозоми ќе видиме кој пол нависитна е тој, и тоа треба на дотичните личности од мали нозе да им се врежи во глава дека полот де факто неможат да го сменат бидејќи тој не е дефиниран според надворешниот изглед туку според хромозомите. Истото важи за сите што се незадоволни со некои генерални разлики како мали гради или мали усни....

К

*Каталонец*

Гостин
Нормално дека сум против.Одвратно е машко да се породува..:tapp:

К

*Каталонец*

Гостин
Не зборев за машко , туку за женско кога ќе го смени полот :tapp:

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
У многу брзо време...
бројот на `корисници` на така наречениот трети пол ќе се зголеми толку многу у светски рамки,што и у лична карта ќе мора да наведат покрај постоечките тој и таа и нешто трето.

Искрено...
немам определен и изграден став по ова прашање.
Али знам дека светот е, и станува се повеќе и повеќе максимално ЛУД.
Кога некој ќе го смени полот од машко станува женско па нема потреба од нова категорија на луѓе.
А и со 1:14000 не е страшна толку самата бројка.

Не зборев за машко , туку за женско кога ќе го смени полот :tapp:
Тогаш не би можела да роди дете поради хормонската терапија.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Тогаш не би можела да роди дете поради хормонската терапија.
Бидејќи не сум многу упатена во полови операции, би сакала да те прашам зашто им ја даваат таа хормонска терапија. На пример ако пред операцијата девојката имала изразито машки хормони и обратно, пак ќе биде подложен/а на таква терапија?

П.С. Зашто би сакал некој да го промени полот, ако нема изрaзити хормони од полот што сака да го земе?

Член од
20 мај 2008
Мислења
357
Поени од реакции
99
si dovolen kreten da go napravis toa napravi go ja sum za ne
sramotae toa spored mene:kesa:

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Бидејќи не сум многу упатена во полови операции, би сакал да те прашам зашто им ја даваат таа хормонска терапија. На пример ако пред операцијата девојката имала изразито машки хормони и обратно, пак ќе биде подложен/а на таква терапија?
Ни јас не го разбирам целит процес, ама знам дека по завршувањето на операцијата и хормонската терапија стануваат во целост мажи или жени (во зависност што одбрале) без никакви недостатоци.
На википедија е детално опишан процесот, ако не те мрзи можеш да прочиташ.

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Што мислите за операциите за промена на полот, ги поддржувате или строго сте против? Зашто ако сте за, зашто ако сте против?

Гледав една емисија кај Опра и тоа ми беше инспирација за темава. Имаше неколку гости кои си го промениле полот, велат дека уште од деца се осеќале дека се заробени во погрешно тело.

Дали сметате дека е подобро да го сменат полот и да се ослободат или сепак сте премногу против тоа?

И образложете си ги мислењата се разбира.:smir:
Против. Луѓе со такви проблеми треба да посетат психијатар. Мислам дека се коси со моето сфаќање и покрај тоа што мислам дека имам модерни сфаќања.

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ни јас не го разбирам целит процес, ама знам дека по завршувањето на операцијата и хормонската терапија стануваат во целост мажи или жени (во зависност што одбрале) без никакви недостатоци.
На википедија е детално опишан процесот, ако не те мрзи можеш да прочиташ.
Не, ме буни тоа, башка на пример еве кај Опра имаше луѓе што смениле пол, кај некои не се приметуваше дека некогаш биле мажи/жени, додека кај некои имаше остатоци, мислам се приметуваше сепак, по гласот.

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Не,ме буни тоа, башка например еве кај Опра имаше луѓе што смениле пол, кај некои не се приметуваше дека некогаш биле мажи/жени, додека кај некои имаше остатоци, мислам се приметуваше сепак, по гласот.
Еј и јас ја гледав истата емисија. Тогаш и го оформив мојот став за ова прашање.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Па ако си го смени полот нема да биде машко кога ќе го роди детето.:tapp:
А бре машко не можи да роди дете, не еднаш пет пати да го смени полот што ви е вас :pos::pos::pos:.

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Еј и јас ја гледав истата емисија. Тогаш и го оформив мојот став за ова прашање.
Да, да потресителна беше емисијата, до тогаш бев категорично против, а сега не знам што да мислам.:toe:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Кога некој ќе го смени полот од машко станува женско па нема потреба од нова категорија на луѓе.
А и со 1:14000 не е страшна толку самата бројка.
Господине првенец на генерација мислам дека тресите глупости малку. Се извинувам ако ве навредив.

Kajgana Shop

На врв Bottom