Windows 7

DJVoio

Deejay
Член од
9 ноември 2010
Мислења
177
Поени од реакции
42
Ме мрзеше да барам дали има или нема вакво нешто постирано...

Еве еден трик како да се активира "God Mode" на Windows 7...

1. Креирај нов фолдер

2. Преименувај го во GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} (забелешка: може да се смени делот пред точката со било кое име)

3. Иконата на фолдерот ќе се смени, со двоен клик ќе се отвори GodMode прозорецот:

Во овој прозорец има околу 50-тина секции со брзи линкови до опции за конфигурација на Windows-от.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ме мрзеше да барам дали има или нема вакво нешто постирано...

Еве еден трик како да се активира "God Mode" на Windows 7...

1. Креирај нов фолдер

2. Преименувај го во GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} (забелешка: може да се смени делот пред точката со било кое име)

3. Иконата на фолдерот ќе се смени, со двоен клик ќе се отвори GodMode прозорецот:

Во овој прозорец има околу 50-тина секции со брзи линкови до опции за конфигурација на Windows-от.
Ако веќе си на Windows 7, само го пишуваш тоа што ти треба во START менито и ете ти или пак го наоѓаш во контрол панел :)

Во секој случај, добар шорткат :)

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Снимен е Windows 7 ultimate 32bit по 2 пати на Десктоп и Лаптоп. Истиот е активиран со активатор, но на десктоп компјутерите windows-от си работи нормално, а на лаптопите не сака да се покрене.
Зошто се случува тоа?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Снимен е Windows 7 ultimate 32bit по 2 пати на Десктоп и Лаптоп. Истиот е активиран со активатор, но на десктоп компјутерите windows-от си работи нормално, а на лаптопите не сака да се покрене.
Зошто се случува тоа?
Нешто си утнал на лаптопите очигледно

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Нешто си утнал на лаптопите очигледно
Иста постапка е правена. Освен на едниот лаптоп каде што дрга снимаше. А на другиот лаптоп, се сними, се беше во ред. Драјвери снимив, се рестартираше нормално, и не покреваше.
Па пак снимив 7-ца, само што сеа не е активирана. И на другиот лаптоп од другарот, без активатор си работи нормално.
А Десктопиве си работат нормално, посебно мојов, веќе 6 месеци,

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ако не се подига може да е хардверски проблем или стар биос кој не е флешуван

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Иста постапка е правена. Освен на едниот лаптоп каде што дрга снимаше. А на другиот лаптоп, се сними, се беше во ред. Драјвери снимив, се рестартираше нормално, и не покреваше.
Па пак снимив 7-ца, само што сеа не е активирана. И на другиот лаптоп од другарот, без активатор си работи нормално.
А Десктопиве си работат нормално, посебно мојов, веќе 6 месеци,
Објасни го подетално тоа “НЕ СЕ ПОКРЕВАШЕ“
Што прави? До кај оди? Што дава?

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Објасни го подетално тоа “НЕ СЕ ПОКРЕВАШЕ“
Што прави? До кај оди? Што дава?
Лаптопот е HP, за тој ја шо го форматирав. Се пушта, доаѓа логото на HP, стануе сликата црна, толку. Останува слика црна, а лаптопт работи. Не доаѓа ни до лоадинг на Windows-от.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
во биосот врати го прв да биде HDD и ке се подига на новите лаптопи така е

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
А што е разликата помеѓу ОЕМ и Ретаил верзииве? Зборувам стриктно за виндоусот, што е различно зш знам дека ОЕМ е инсталирана верзија од компанија а Ретаил (ваљда) купена од продавница.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
имам ХДД од 160 гб (149 слободни) и сакам да инсталирам 7-ка и сега ме интересира колку гб да направам во Ц, колку му треба на 7-та за да работи нормално оти не знам колку фаќа кога ќе се инсталира

значи дискот ќе ми биди само за ОС

дали да ги поделам по 75 гб,дали е доволно 50 гб или најдобро е да биди во една партиција од 149 гб колку шо е целиот диск и да биди само Ц

а?

Член од
22 мај 2010
Мислења
630
Поени од реакции
109
Некој да ми помогне околу средувањето на следниот проблем : појава на црн десктоп и порака дека не е оригинал виндосот .... фала однапред

D

D_NazGUL

Гостин
Некој да ми помогне околу средувањето на следниот проблем : појава на црн десктоп и порака дека не е оригинал виндосот .... фала однапред
ќе си побараш на торент активатор за Windows 7

--- надополнето ---

имам ХДД од 160 гб (149 слободни) и сакам да инсталирам 7-ка и сега ме интересира колку гб да направам во Ц, колку му треба на 7-та за да работи нормално оти не знам колку фаќа кога ќе се инсталира

значи дискот ќе ми биди само за ОС

дали да ги поделам по 75 гб,дали е доволно 50 гб или најдобро е да биди во една партиција од 149 гб колку шо е целиот диск и да биди само Ц

а?
Еве ти прочитај.
Што се однесува до партициите се до твое лично размислување. Ако често форматираш диск ондак стави го на две за да си чуваш податоци на втората партиција. Е сега за големината пак е до тебе т.е. зависи каде инсталираш програми. Како и да е што и да направиш со така мал хард диск нема да згрешиш.

Биди ми поздравен

--- надополнето ---

А што е разликата помеѓу ОЕМ и Ретаил верзииве? Зборувам стриктно за виндоусот, што е различно зш знам дека ОЕМ е инсталирана верзија од компанија а Ретаил (ваљда) купена од продавница.
OEM значи "original equipment manufacturer."

Скоро сите производители на компјутери и софтверски компании прават две верзии за истиот производ чија разлика е во начинот на дистрибуција.

Првата верзија е Retail верзијата. Обично иде запакувана убаво ко бомбонче со сите глупости унутра - упатство, ЦД/ДВД и остали глупости врзани за производот.

Втората верзија ти е ОЕМ. Генерално ОЕМ претежно се продаваат на компјутерски гиганти као Dell, HP, Fujitsi итн. Овие не се така фино запакувани и се произведуваат во поголеми количини што резултира со пониски цени.

Али не би било се така убаво кога чика Гејтс не би умешал прстиња тука нели. Значи погоре ти е проста разлика, а сега еве го болниот дел.
Примерно разлика меѓу Windows 7 Full Retail и ОЕМ:

1. Кај ОЕМ лиценцата ти се врзуе за првиот инсталиран компјутер и нема мрдање више
2. Нема upgrade
3. Микрософт нема поддршка за ОЕМ верзијата, тоа си го бараш од тој шо ти ја продал.
4. Фул везријата иде со 32 и 64 битна верзија.

Епа то ти је то.
Биди ми поздравен.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
[/COLOR]

Еве ти прочитај.
Што се однесува до партициите се до твое лично размислување. Ако често форматираш диск ондак стави го на две за да си чуваш податоци на втората партиција. Е сега за големината пак е до тебе т.е. зависи каде инсталираш програми. Како и да е што и да направиш со така мал хард диск нема да згрешиш.

Биди ми поздравен

.

за податоците имам втор диск значи како што пишав тој ќе ми биди само за виндоус,програмите ќе бидат во Ц

значи прашањето за партициите ми беше како е подобро? да има и Ц и Д (по 75 гб да речам) или само Ц да има оти да не згрешам некогаш при форматирање и да избришам и на вториот диск податоци ако има само една партиција т.е Ц

или можи да биди само една партиција Ц оти ќе го користам само за ОС и програми

и сакам 64 битен оти имам 4 гб РАМ и како ќе биди со драјвери? да не имам некој проблеми оти до сега користев XP 32 бит

а имам и ТВ тјунер стар е 6 години а за драјвери не знам како ќе биди,дали ќе одговараат тие од пред 6 години или ќе бара нови и дали ќе најдам нови за 64 битен

:salut:

D

D_NazGUL

Гостин
за податоците имам втор диск значи како што пишав тој ќе ми биди само за виндоус,програмите ќе бидат во Ц

значи прашањето за партициите ми беше како е подобро? да има и Ц и Д (по 75 гб да речам) или само Ц да има оти да не згрешам некогаш при форматирање и да избришам и на вториот диск податоци ако има само една партиција т.е Ц

или можи да биди само една партиција Ц оти ќе го користам само за ОС и програми

и сакам 64 битен оти имам 4 гб РАМ и како ќе биди со драјвери? да не имам некој проблеми оти до сега користев XP 32 бит

а имам и ТВ тјунер стар е 6 години а за драјвери не знам како ќе биди,дали ќе одговараат тие од пред 6 години или ќе бара нови и дали ќе најдам нови за 64 битен

:salut:
Види сеа мое лично убедување е дека не треба да го форматираш чим ти се податоците на друг хард диск. Што се однесува до драјвери за 64 битна верзија колку сум инсталирал до сега немало проблеми, сум наоѓал на страните на производителот драјвери ако не биднат препознаени од 7-та. Тјунерот од друга страна ти е шкакљива работа. Досега сум имал проблеми со два тјунера и тоа понови. Провери на нивната страна (производителот) дали имаат поддршка.

Kajgana Shop

На врв Bottom