NBA 2008/09

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Леброн избегнал прес конференција синока а??

Клошар..:kesa:

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
тапа ми е малце за Леброн,се сам праеше чоекот за да добие 7ма утакмица али...
него Чаробниве цврсто ми изгледаат па очекувам мнооогу опасни 6 утакмици (ЛАЛ ќе тепа 4-2) ајт:helou:

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.657
Поени од реакции
722
И јас мислам дека Лејкерс ќе тепаат, а ич нејќам... Не го сакам Брајант ич...

Еве ви за сабајлево утакмицава ТУКА

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.316
Поени од реакции
268
Орландо-Лејкерс финале ке глеаме,а?
Ако,ако само незнам кој ке се справи Со Двајт Хауард!

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Орландо-Лејкерс финале ке глеаме,а?
Ако,ако само незнам кој ке се справи Со Двајт Хауард!
Бајним ќе го чува Хауард а и Гасол по некогаш како и да е ќе следиме интересно финале.Токму за тоа не го сакам Леброн се фолира само коа тепа а коа губи кај е?Избегал од прес не ми е чудно и вчера коа заврши утакмицата одма да си отиде со наведната глава ни да им честита на победниците ни ништо тоа ме нервира кај него.Се наближува десетиот прстен кај Фил Џексон да постетиме

Член од
28 јануари 2009
Мислења
238
Поени од реакции
37
Леле шо ми е мерак што кливлент не влегоааааааааа јессссссссссс
Многу ме нервира леброн таков цело време се фура можда добро игра али влезен е у филм а рашарт луис го извади :pos2:
Ајде само уште орландо да ги плеснеме и уште еден прстен па нека се мношат
Бар ќе има убава утекмица за гледање :tv:

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.907
Поени од реакции
23.317
Тетовчанец...терај работа :)....Цел живот таква кошарка да гледаш.....
јас плачам сега..а ти ќе плачеш во финале..од истите играчи...ќе видиш...

Шала кумановац немој да се лутиш :smir:

Јас нема да плачам во финале пошо сум неутрален, т.е никој од овие два тима не е тимот за кој навивам. Но сепак појќе сум за Орландо сакам тимови како нив, што играат тимски

Леброн избегнал прес конференција синока а??

Клошар..:kesa:

Бајнам ќе го чувал Хауард ??? :pos2::pos2:

Дечкото едноставно нели не класа и нема ни да биде за да се справува со Хауард, аи не е нешто посебно јак у одбрана чак и за неговата класа

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Леле шо ми е мерак што кливлент не влегоааааааааа јессссссссссс
Многу ме нервира леброн таков цело време се фура можда добро игра али влезен е у филм а рашарт луис го извади :pos2:
Ајде само уште орландо да ги плеснеме и уште еден прстен па нека се мношат
Бар ќе има убава утекмица за гледање :tv:
Најлошо е кога ќе си влезен во кдолгометражен филм, ако си во кратко метражен е полесно за опоравување, вака мака ќе си мачи за до година:helou:

Инаку искрено повеќе ги сакав Кавс за во финале, полесно ќе ги поминевме, ќе ги исплекавме како мали деца, ама Орландо се појаки, јаки тројкаши, одличен центар.............ама да не заборавиме, ние имаме нинџа која сите ја знаат како Коби Брајант:vozbud:

Член од
15 јули 2007
Мислења
12.406
Поени од реакции
545
Многу ми е мило што Орландо влегоа во финалето, Кливленд сигурен сум дека не го заслужуваат тоа.
Е сега финале најверојатно Орландо-Лејкерси, ќе биде јако!

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Шала кумановац немој да се лутиш :smir:

Јас нема да плачам во финале пошо сум неутрален, т.е никој од овие два тима не е тимот за кој навивам. Но сепак појќе сум за Орландо сакам тимови како нив, што играат тимски

Бајнам ќе го чувал Хауард ??? :pos2::pos2:
Дечкото едноставно нели не класа и нема ни да биде за да се справува со Хауард, аи не е нешто посебно јак у одбрана чак и за неговата класа
Ти текнува дека ова е финале и дека е Л.А Лејкерс и дека не одлучува еден чоек како во случајов Леброн?

Ф

Фил Ајви

Гостин
Се разочарав, Кавсите воопшто не заслужуваат да бидат во финалето, уште еднаш се потврди дека очекуваат само од Леброн, немаа никаква игра, тотално беа разбиени од тројките на Орландо. Се надевам на интересно финале во кое предност им давам на Лејкерси.

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Луѓе да се разбериме ЛеБрон е најдобриот тоа шо играчите му потфрлија во серијата не он крив.Он се обидуваше да ги разигра но не му успеваше/Поарно ќе беше тој сам да оди па макар и безглаво ама повеќе ќе постигнепе.И да се разбеиме никогаш ама баш никогаш не се бунел за судииска одлука.Секогаш кога е крив во дуелот подава рака.Тоа кај другите ѕвезди го нема.Тоа шо заминал така вероватно е поради неговата голема разочараност бидејќи цела година беа надјдобри а кога најмногу требаше потфрлија...

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Луѓе да се разбериме ЛеБрон е најдобриот тоа шо играчите му потфрлија во серијата не он крив.Он се обидуваше да ги разигра но не му успеваше/Поарно ќе беше тој сам да оди па макар и безглаво ама повеќе ќе постигнепе.И да се разбеиме никогаш ама баш никогаш не се бунел за судииска одлука.Секогаш кога е крив во дуелот подава рака.Тоа кај другите ѕвезди го нема.Тоа шо заминал така вероватно е поради неговата голема разочараност бидејќи цела година беа надјдобри а кога најмногу требаше потфрлија...
Под 1: Толку од теоријата дека Џејмс е следниот Џордан бидејќи Џордан ја носел сам екипата на грбот. И баш тој е крив бидејќи топките вртат накај него, и сите чекаат на него. Тоа се надоврзува на вториот болд.

Значи, за вториот болд, НБА, а и кошарката НЕ Е индивидуална игра. НЕ ЗАВИСИ од еден човек. Секако дека најдобриот играч е ѕвезда и ја НОСИ екипата, ама екипата не смее да се крсти само на него. А тоа е проблемот со кливленд.

А под 3, џабе е што цела сезона млатеа, плејофот е сосема друга игра, сосема друга планета во споредба со регуларна сезона. Нивото на игра оди една класа погоре, а Кливленд ја немаат таа класа. Леброн е животно, ѕвер ама ја нема таа магија, тој шарм и таа способност да ја носи екипата на грбот. Барем не во плејофот.

-------------------------------------------------------

За финалето, си навивам за Лејкерс од мал, секако дека очекувам прстен! :)

Туку очекувам исто така и одлични мечеви, Орландо се супер конкуренти. :)

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Ја мислам дека Мајк Браун најмногу закажа...На Леброн нема што да му се замери, сепак цела сезона ја гураше сам и добар беше у тоа, али у плејоф е потребна тимска игра , а они тоа го немаа...
Тренерот обично е крив за поразите па така е и овојпат...Не успееа да разиграат повеќе кошаркари кои ќе му бидат поддршка на Леброн...На пример пред 2 години во финалето на конференцијата покрај Леброн доста солидни беа и Гибсон,Гуден , Зи, па и Павловиќ, што ќе рече цела прва петорка...
А оваа година соиграчите потфрлија...Освен Мо Вилијамс и до негде Делонте Вест другите беа под ниво...Не знам дали ради повреди, немање форма или пак некои други несогласувања ама Кавси не беа екипа...Се сложувам дека се зависи од Леброн и дека од него све треба да се очекува , ама мора да има каква-таква поддршка од другите...

Ќе биде интересно финале у кое ЛА се благи фаворити поради искуството, поради Коби и поради Фил Џексон, па ќе видиме како ќе биде...

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.935
Поени од реакции
45.065
Како неутрален за ова што си го пишал не се сложувам баш.Така викаа и кога влегоа во дуелот со Кливленд па видовме се како заврши така да не не би го подценувал Орландо.Денес видовме феноменална игра од нивна страна.Хауард беше незадржлив а и во моментите кога го чуваа по двајца тројца во игра настапуваа тројкашите на Орландо како Туркоглу,Пиетрус,Луис кој го напунија кошот на Кливленд.Со оваква игра денеска можам со сигурност да кажам дека нема да им биде баш лесно на Лејкерси да дојдат до уште една шампионска титула.Очекувам интернесни дај боже 7 натпревари :)
1. Орландо се мачеа против Бостон кој играше без двајца свои стандартни играчи од прва петорка, меѓу нив беше Гарнет . Среќа нивна што имаа '' голема '' конкуренција на Истокот, ок, освен Кливленд кои потфрлија .
2. За играта на Орландо и за нивниот пик енд рол Мајк Браун у 6 меча не најде лек . . . . поентата ми е, Фил Џексон не е Мајк Браун . :smir:
3. Хауард ? Хауард ко Шек на негови години, има Се, мозок Не :) . Не е глуп, далеку од тоа, али онаа т.н. '' кошаркарска '' интелигенција ја нема . . . тек за 2-3 години ке правиме муабет за незадржчивиот Хауард, не сега .
4. Коби :) . . . мислам дека до мечот со Денвер врз Коби се играше нездрава одбрана, Орландо таков играч нема .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom