Стипендии за Ромите

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Ej, a da mi dadat mene po 2000 evra godishno ako ja vrvam so prosek 9 na fax?
Vetuvam deka nema da pozalat... Bashka i kapcitet sum da si ebam toa vekot...
A i nemam finansiski sredstva da se shkolovam... Taman... Ama ne sum Rom... Ke progledaat niz prsti...

е стварно преку кур ми е... стипендии за ромите, факултети за Албанците, посебна квота за турците.... У КОЈ ПИЧКУ МАТЕР ДЕЛ СПАЃАМ ЈАС????? мене некој ме мотивира? Имам бенифиции??? Прво плаќам ненормална школарина, кој стигне се изживува врз мене од професори до хигиеничарки, старките на студентски се издераваат врз мене.... плаќам 200 денари за нешто што незнам дали постои и се вика СОЈУЗ НА СТУДЕНТИ кој апсолутно ништо не направил за мене, плаќам 750 денари за некои спортски глупости и културни манифестации и интернет од кој има 4 сјебани компијутерчиња од кои во просек 15 дена нема нет и во просек дневно треба да чекаш 2 саата за да стигнеш на ред.... КОЈ МЕНЕ КЕ МЕ СТИМУЛИРА??? ЗАШТО САМО РОМИТЕ???? ако се дава да се дава на сите и не за некој смешен успех од 3,50... има многу деца од македонски семејства кои немаатѕ најсјајни услови па имаат успех 5,00 ... КОЈ НА НИВ КЕ ИМ ДАВА БЕНЕФИЦИИ ЗА УПИС НА ФАКУЛТЕТ, КОЈ НИВ КЕ ГИ СТИМУЛИРА ПОВЕКЕ ДА УЧАТ, ДА СЕ ЗАПУШУВААТ ВО ВИСОКО ОБРАЗОВАНИЕ????

е стварно преку кур ми е... стипендии за ромите, факултети за Албанците, посебна квота за турците.... У КОЈ ПИЧКУ МАТЕР ДЕЛ СПАЃАМ ЈАС????? мене некој ме мотивира? Имам бенифиции??? Прво плаќам ненормална школарина, кој стигне се изживува врз мене од професори до хигиеничарки, старките на студентски се издераваат врз мене.... плаќам 200 денари за нешто што незнам дали постои и се вика СОЈУЗ НА СТУДЕНТИ кој апсолутно ништо не направил за мене, плаќам 750 денари за некои спортски глупости и културни манифестации и интернет од кој има 4 сјебани компијутерчиња од кои во просек 15 дена нема нет и во просек дневно треба да чекаш 2 саата за да стигнеш на ред.... КОЈ МЕНЕ КЕ МЕ СТИМУЛИРА??? ЗАШТО САМО РОМИТЕ???? ако се дава да се дава на сите и не за некој смешен успех од 3,50... има многу деца од македонски семејства кои немаатѕ најсјајни услови па имаат успех 5,00 ... КОЈ НА НИВ КЕ ИМ ДАВА БЕНЕФИЦИИ ЗА УПИС НА ФАКУЛТЕТ, КОЈ НИВ КЕ ГИ СТИМУЛИРА ПОВЕКЕ ДА УЧАТ, ДА СЕ ЗАПУШУВААТ ВО ВИСОКО ОБРАЗОВАНИЕ????

Namali bre snobu, ekscentricen...
Ako si glupava, ne znaci deka si interesna...
Trpi... i zbori... ama ne bidi glupaca... Ebate bugarka ebate...

Тикви4ка срцу6ка,ако тебе те закачаат чистачките на факс,не значи да ги претопиш тие проблеми на темава.
Сосема два различни проблеми мешаш,односно твоите лични пробуваш да ги внесеш во објективна дискусија,што никако нема да успее.

Да не збориме за степенот на персонални навреди кои успеа да ги внесеш во постот кој се однесуваше на општа ситуација.
Ако ти имаш проблем,не е со албанците,не е со турците,ниту пак ромите.
Со Сорос е.

А ако вака го искажеш,само е контрапродуктивно.

И после зашто немало стипендии за сите,епа ете зашто.:toe:

Гледаш како те мотивираат.

Само користат негативна психологија..спротивна психологија..појма немам како се викаше.
Пример:
Она кога за да го натераш некој да ја напушти просторијата му викаш да остане во неа..и тој за инает ке излезе надвор...

абе во ред е да им се даваат некои стипендии ама на оние на кои им треба,не на кој ќе стигнат.
кај мене на факс кога чекав резултати еден ром глеа прво таму на список и се враќа цел разочаран демек „не ме примиле“
се враќа по 5 минути зјапа и цел израдувам „абе у државна квота сум бил“
не е писмен да види дека е примен и на факултет,му ги даваат сите сретства само да се образува,да не скита по улици ама џабе.
не се има појавено на предавања.го читаат на список ама не доаѓа...

и ај да не се изнервираш.20 души влегоа у државна и тие со друга националност.другите 70 сме со 500 евра.
можеше некој од тие 70 да ја искористи можноста да плаќа упола.

како и да е...и така секој у држвава си праи шо сака,секој праи нешто наопачки така да не ме изненадува ова.

и ај да не се изнервираш.20 души влегоа у државна и тие со друга националност.другите 70 сме со 500 евра.
можеше некој од тие 70 да ја искористи можноста да плаќа упола.
И шо ти смета тебе ако има национална квота? Ти уствари знаеш зашто е таа национална квота?

И ве молам читајте ги предходните страни пред да постирате, не да се испукате као Тиквичка погоре/

И шо ти смета тебе ако има национална квота? Ти уствари знаеш зашто е таа национална квота?

И ве молам читајте ги предходните страни пред да постирате, не да се испукате као Тиквичка погоре/
Секоја поделба на луѓето според било која основа е поделба на луѓето.
Не е во ред некој да добие повеќе привилегии само затоа што е припадник на некоја националност, и не е во ред некој да не добие нешто зошто не е припадник на некоја националност..

не знам шо не беше јасно.ја не реков да не им даваат национална квота.
туку дека државата им овозможува се нив,нас ништо.
они не користат а ние молиме да ни биде се намалено.

ние сме граѓани од втор ред во сопствена држава...е тоа..ми смета!

ние сме граѓани од втор ред во сопствена држава...е тоа..ми смета!

Koja sopstvena drzava bre?
Demek jas shto ne sum Makedonec, ovaa ne e moja drzava?

Glupava si i ti kao onaa shto ja citirav prethodno?

Ne e tvoja drzavata, ne e na makedoncite drzavata, tuku drzavata e na site onie shto ziveat vo nea.
Nekoj e posnaodliv, i naogja, nekoj bara, nekoj ebava... nekoj kradi... sekoj kako shto ke se snajde... taka...
A ti kako nesnaodliva... ke trpish, isto kako shto i jas trpam...
Ne mozesh nishto da napravish... osven na glava da se namestish, a nikako da ti transponirash faktite i realnite komponenti, da tebe ti odgovara "realnosta".

Koja sopstvena drzava bre?
Demek jas shto ne sum Makedonec, ovaa ne e moja drzava?

Glupava si i ti kao onaa shto ja citirav prethodno?

Ne e tvoja drzavata, ne e na makedoncite drzavata, tuku drzavata e na site onie shto ziveat vo nea.
Nekoj e posnaodliv, i naogja, nekoj bara, nekoj ebava... nekoj kradi... sekoj kako shto ke se snajde... taka...
A ti kako nesnaodliva... ke trpish, isto kako shto i jas trpam...
Ne mozesh nishto da napravish... osven na glava da se namestish, a nikako da ti transponirash faktite i realnite komponenti, da tebe ti odgovara "realnosta".

Bravo majstore...:zver:

Секоја поделба на луѓето според било која основа е поделба на луѓето.
Не е во ред некој да добие повеќе привилегии само затоа што е припадник на некоја националност, и не е во ред некој да не добие нешто зошто не е припадник на некоја националност..

Националностите се бунеа поради тоа што не беа застапени доволно во администрацијата. Тогаш владите се правдаа дека нема доволно стручен кадар од националностите за да работи. Е затоа се сега тие национални квоти за да им се даде шанса на сите да учат да бидат стручни и да бидат правилно застапени сите во нашата држава. Не ваша, моја, твоја, стие што имаат државјанство од Р.М. припаѓаат подеднакво на оваа држава.

:oftopic:
Македонците во образованието се повеќе стануваат граѓани од втор ред, а и тоа е реалноста на македонските универзитети. А зошто е така? Затоа што има раздор меѓу нас македонците. Ги гледам студентските организации, уште кога ќе влезат студентите на факултет, одма стануваат членови на некоја партија и се плука една студентска организација (ВМРО-вска) со друга с.о. (СДСМ). Сите знаат дека има многу неправди во македонските универзитети, но сите ќутат и така друг си користи, а еден дел од македонците ќе се изедат меѓу себе, а тие кои што ги бутнале во државна квоте ќе си гледаат сеир.
Ако сакаш да се запишеш на добар универзитет, или ќе имаш некоја добра врска за да те бутне у државна квота, или ќе одбереш некој приватен универзитет или правец странство..

Никој не му смета национална квота, а камоли доделување стипендии, но ако ти си успеал да влезеш во државна квота, не значи дека треба тука да се дигаш дека си се запишал на факултет, туку да ја гледаш реалноста на македонското образование.

Никој не му смета национална квота, а камоли доделување стипендии, но ако ти си успеал да влезеш во државна квота, не значи дека треба тука да се дигаш дека си се запишал на факултет, туку да ја гледаш реалноста на македонското образование.

Како прво ја сум во приватна квота плаќам иљада евра годишно.

Како второ шо има врска муабетов со мене.

Како трето не ти се обратив тебе ја дека ти смета туку на магде ја прашав, и неа ја цитирав.

!

Националностите се бунеа поради тоа што не беа застапени доволно во администрацијата. Тогаш владите се правдаа дека нема доволно стручен кадар од националностите за да работи. Е затоа се сега тие национални квоти за да им се даде шанса на сите да учат да бидат стручни и да бидат правилно застапени сите во нашата држава. Не ваша, моја, твоја, стие што имаат државјанство од Р.М. припаѓаат подеднакво на оваа држава.
Bладите ги кажале причините за тоа.
Бунењето на националностите мислам дека не е во ред.
Во ред би било тогаш кога некој не би бил приме во администрацијата САМО затоа што припаѓа на некоја националност.
За мене нема наша држава или слично, за мене има наша планета..а под ние го подразбирам човештвото.
За здебеленото:
НЕ Е ТОЧНО!!!
Зошто само тие што имаат државјаноство?!
Планетата земја е на сите што живеат на неа, и не е во ред некој да си присвојува делови од неа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom