Стипендии за Ромите

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
За мене нема наша држава или слично, за мене има наша планета..а под ние го подразбирам човештвото.
За здебеленото:
НЕ Е ТОЧНО!!!
Зошто само тие што имаат државјаноство?!
Планетата земја е на сите што живеат на неа, и не е во ред некој да си присвојува делови од неа.

Убо ти.....во реалноста живееш или не

Не ваша, моја, твоја, стие што имаат државјанство од Р.М. припаѓаат подеднакво на оваа држава.

Па ако се сите државјани еднакви во република Македонија, тогаш зошто се бунат дека не се доволно застапени во кој и да било факултет?
Мислам дека на секој факултет треба да се воведат приемни испити, за да се види кој колку е кадарен за одредениот факултет и да не се делиме на Роми, вакви или онакви, односно да не викаме дека македонците не се застапени, или пак дека Турците не се застапени итн... Ако го заслужил тој факултет, ќе си го добие...

Убо ти.....во реалноста живееш или не
Да, нормално.
Само прашање е во кое време.
Тоа што го кажав јас е исто како тоа што го кажа ти да го кажеше пред сто години.

Па ако се сите државјани еднакви во република Македонија, тогаш зошто се бунат дека не се доволно застапени во кој и да било факултет?
Мислам дека на секој факултет треба да се воведат приемни испити, за да се види кој колку е кадарен за одредениот факултет и да не се делиме на Роми, вакви или онакви... Ако го заслужил тој факултет, ќе си го добие...
Епа друже живееме во време на Рамковни, Охридски договори...шта је ту је.

Да, нормално.
Само прашање е во кое време.
Тоа што го кажав јас е исто како тоа што го кажа ти да го кажеше пред сто години.

У реду е...

Епа бирајте сеа или да ги земат вака тие пари или да ги земат на семафор голи и боси.
Од друга страна,јас разбирам ова е време на општество со еднакви можности ку р се тресе ама како некој за браќата ѓаури не фрли нешто вака,за да не се осеќаат и они како “цигани’’,е тоа иритира богами.:icon_neut:

Мислам дека на секој факултет треба да се воведат приемни испити, за да се види кој колку е кадарен за одредениот факултет и да не се делиме на Роми, вакви или онакви... Ако го заслужил тој факултет, ќе си го добие...
Ете така.
Кога некој се запишува на факултет, треба да се гледа неговиот успех, а не неговата националност. Истото треба да биде и со стипендиите, нека им ги дадат на децата што навистина им требаат и се талентирани, а се социјални случаи и навистина немаат. А не еден Ром денес ми се фали дека со париве ќе купел нова графичка, процесор и ќе уплател часови за возење кола, а на тестот математика 1 скапан бод имаше.

А не еден Ром денес ми се фали дека со париве ќе купел нова графичка, процесор и ќе уплател часови за возење кола, а на тестот математика 1 скапан бод имаше.

Епа онкад нема да му даат зашо му треба просек со еден бод нема графичка :pos2:

ЦЦЦ...Ова нема смисла...Испадна малцинствата имаат поголеми права од нас...Кој на нас ќе ни даде вакви права у странство, па и стипендии уште...:tapp:

ЦЦЦ...Ова нема смисла...Испадна малцинствата имаат поголеми права од нас...Кој на нас ќе ни даде вакви права у странство, па и стипендии уште...:tapp:
Додека постојат малцинства, мнозинства, ќе постои и овој проблем.

Епа онкад нема да му даат зашо му треба просек со еден бод нема графичка :pos2:
Абе ќе дојде СОРОС, пред професорката по математика и ќе рече:" Како не ви е срам, ова што сте му го направиле на ромчето е чиста дискриминација на ромите..." и ќе му ја поправат оцената...

Не знам за другите школи ... али кој учи/учел у Ѓорги Димитров си знае .... има преку 150 роми ... цели паралелки се со Роми ... +богати се 60% од нив (судејки според телефоните што на кур ќе ти се качат слушајки Еминем и Врчак од нив) -.-
+ Да ги стимулираат со 2.000еур ... и стипендија месечна ... Срамота

Се согласувам со армин06 ... за 2.000еур ќе пејам све од 1ва до последна страна

Discriminate more ?:zver:

Не ваша, моја, твоја, стие што имаат државјанство од Р.М. припаѓаат подеднакво на оваа држава.
јаааа бога ти... под подеднакво припаѓање прајме муабет и за исти услови за сите а не за ромчињата 500ката у џеб за нашите прстот во г*з, исти услови за сите подразбира и јас со моите поени да си влезам во државна како што и госпоѓицата колешка С.Р. влезе во државна со помалку поени од мене или пак таа да ми се придружи во приватната. Исти услови за сите претставува и коа јас утре ке одам да барам работа заедно со некој од дотичниве спомнати две страни уназад да ги видат моите квалификации а не името презимето ( и притоа да не се пребројава газдата дал има 20 или 19,5% од националностите). сите припаѓаме подеднакво на оваа држава? па тогаш што ке ви е албанскиот коа сите припаѓаме подеднакво на Македонија ( македонија, македонско, македонци, македонски јазик) тогаш нема ни да има потреба од ромчињата да имаат 500че, или шќиптарите универзитет на шќипниски ... или што знам јас

* дубоко им се извињавам на шќиптарите што им го зезнав името те им го претворив во Албанци... во иднина се надевам дека нема да грешам...

Koja sopstvena drzava bre?
Demek jas shto ne sum Makedonec, ovaa ne e moja drzava?

Glupava si i ti kao onaa shto ja citirav prethodno?

Ne e tvoja drzavata, ne e na makedoncite drzavata, tuku drzavata e na site onie shto ziveat vo nea.
Nekoj e posnaodliv, i naogja, nekoj bara, nekoj ebava... nekoj kradi... sekoj kako shto ke se snajde... taka...
A ti kako nesnaodliva... ke trpish, isto kako shto i jas trpam...
Ne mozesh nishto da napravish... osven na glava da se namestish, a nikako da ti transponirash faktite i realnite komponenti, da tebe ti odgovara "realnosta".
да де,ама едни имаат поголеми права од другите.
глупа сум бе..само не знам кај виде дека сум неснаодлива.и не знам шо толку се навреди од мојот пост и одма ме нападна,само нема да ти се спуштам на ниво.

глупа сум бе

Znam!:nesum:

сите припаѓаме подеднакво на оваа држава? па тогаш што ке ви е албанскиот коа сите припаѓаме подеднакво на Македонија ( македонија, македонско, македонци, македонски јазик) тогаш нема ни да има потреба од ромчињата да имаат 500че, или шќиптарите универзитет на шќипниски ... или што знам јас

Detule, ne me predizvikuvaj... Naredniot pat ke bidam po OSHTAR...

Nikoj ne mu e kriv na moite shto baraat, a i nikoj ne mu e kriv na tvoite shto dadoa!

Baraj i ti... Vo sprotivno ne drvi muda!!!
Ne ti se krivi shqiptarite, shto baraat i dobivaat, i makedoncite koi ne baraat i se lutat...
Razgranici... MOLIM TE, da vo idnina, jas kako neoddolevac na provokacii, ne se zamaram so gluposti od sekojdnevie na prostiot i idilicen "megaloman".

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom