Стипендии за Ромите

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Затоа ти се појави да не просветлиш нас глупавите... ОООО СЕЗНАЕН... ИЗБАВИ НЕ ОД ТЕМНИНАТА НА ГЛУПОСТА И НЕЗНАЕЊЕТО...
ООО ВЕЛИК УЧИТЕЛЕ...
ТИ СИ НАШАТА ПОСЛЕДНА НАДЕЖ
АЛЛЛЕЛУЈААА

Vo sekoj slucaj, sum za davanje parishta...

Mu ebem mater, toa se nashi pari... Koa moze nekoj da gi jade bez kur da mu cue... Zoshto da ne i nie obicnite civili.

Znam!:nesum:

Detule, ne me predizvikuvaj... Naredniot pat ke bidam po OSHTAR...

Nikoj ne mu e kriv na moite shto baraat, a i nikoj ne mu e kriv na tvoite shto dadoa!

Baraj i ti... Vo sprotivno ne drvi muda!!!
Ne ti se krivi shqiptarite, shto baraat i dobivaat, i makedoncite koi ne baraat i se lutat...
Razgranici... MOLIM TE, da vo idnina, jas kako neoddolevac na provokacii, ne se zamaram so gluposti od sekojdnevie na prostiot i idilicen "megaloman".

Најкултурно ќе се обидам да ти објаснам.

Не се буни никој што ромите добиваат пари ... па да ти кажам боље и што добиваат пари однего да просат на улица ....
Ама се бунат Македонците па и Албанците и сите ... зашто САМО они добиваат ... и тоа пази .... 2.000 ЕВРА (да не речам поише него што заработуваат 70% од форумџииве годишно) И тоа за просек 3.5 ... Ало ... ТРИ КОМА ПЕТ .... Што е тоа бе ?? од Редовност се прави просек 3.5 .... Ја у средно бегав од часови - признавам не ми се учеше ... кој ме знае од Ѓеорги ме знае .... пак имав над 3.5 просек накрај на година ... и тоа пази ...НЕМАВ ВРСКИ ... за разлика од 90% од учениците (роми инклудед) .... Затоа не мн. вреѓај ... коа се караш за нешто што не си у право ...

пс:не мислиш дека сите можат да бидат пооШтри кон тебе ??
:drk:

Ej... Tipacu... Aj citaj nad tebe... shto imam pishuvano... Aj ak' sakash...
I olabaj na kraj...

Vo sekoj slucaj, sum za davanje parishta...

Mu ebem mater, toa se nashi pari... Koa moze nekoj da gi jade bez kur da mu cue... Zoshto da ne i nie obicnite civili.
значи да го дефинираме наши пари = мои пари, твои пари, на стојко пари, на али пари, на стамена пари....
и зошто да не одат за сите наши деца туку само за ромите? и зашто за 3.5 просек? јас со 5.00 во основно само една книга и благодарница или признание нешто така добив и? јас не бев наше дете за да добијам 500 евра во средно? ти не беше наше дете за да ги добиеш тие пари? и тогаш тоа беа наши пари....

Мислам дека имаат право на стипендија,зошто да не :) Но со 3.50 успех и толкава цена мислам дека е превише...

значи да го дефинираме наши пари = мои пари, твои пари, на стојко пари, на али пари, на стамена пари....
и зошто да не одат за сите наши деца туку само за ромите? и зашто за 3.5 просек? јас со 5.00 во основно само една книга и благодарница или признание нешто така добив и? јас не бев наше дете за да добијам 500 евра во средно? ти не беше наше дете за да ги добиеш тие пари? и тогаш тоа беа наши пари....

E ete jas taka sakam!
Ja sakam da finansiram nekoe malo romce... Mi moesh neshto?
I DA SUM ZA OVAA KAMPANJA!:zver:

ја разбирам квоти , националност , администрација , веронаука , курци , палци , рамковни договор и се тоа. македонец , албанец секој има право да учи ако му се учи , па и нека има квоти

него она што не ми е јасно а и на што се однесува темава , како бре по ѓаволите на циган ќе му дадеш 2000 евра за 3.5 просек , чисто сумњам дека на усовршување на образование/факс/книги ќе ги потрошат.

Високата школа за новинарство и односи со јавноста дава стипендии за роми кои сакаат да бидат новинари, стипендии кои го покриваат студирањето!!!

да му ебам рамковниот договор да му ебам...
зошто во случај на образование да има поделби по националности... велите дека сте граѓани на мк и дека сите сме исти...
па дајте нека биде за сите исто, зошто некој да влезе во државна квота само поради тоа што е од некоја друга националност...
се знае што треба за државна... успех... не националност...
па и ова шо финансираат странците...
дај да се пишам и јас ром да му ебем матер...
со тоа што сум македонец ништо не добивам... само губам во оваа држава...

Нема ова врска со рамковен. Има врска со некој шо решил да направи проект од толку и толку буџет, кој го донира тој и тој, а за него треба да останат толку и толку пари за имплементирање на проектот.

знам дека нема врска со рамковен ама тргна темава и натака...
али во секој случај за сите има по нешто...
за мк немааааааааааааа:kesa:

Многу јасно,буџет.
Не е неограничен.

Ајде малце математика за вас.

Ромите се малцинство.
Ромите процентуално имаат најлош успех во средните и основните образование.

Сорос е организација.
Сорос има спремено донација,која е со одреден буџет,и треба да се подели на некое малцинство.

Ако ромите се 7% од целиот народ во МК,тогаш и буџетот опфаќа само 7% од целиот народ во МК.
Сакате да има за сите?

Додајте ја разликата,односно 100 - 7= 93%.
Да речеме дека тие 7% се 100.000 евра.
Значи вие додадете уште 1.250.000,и ќе има за сите.

Ајде,Џени,Тикви4ка и сите останати хуманитарци,кого искрено ги заболело за "нашите" деца.
Отидете со вашиот генијален план во Сорос,како да не им текнало на нив.

Не,вие се глотите тука,и се ругате ради ваши персонални комплекси.

Пазете си ги коментарите.
Мислам,читајте се сами прво...

"Јас што знам еден,абе со тие пари графичка ќе купувал,мамата негова"

Чист пример за набиен комплекс и одбивност кон ромите,повторувам,од само еден (значи еден,нумерички 1,процентуално 1/90.000 (груба пресметка нека е,колку за примерот) е 0.000019 %).
И да,сите роми се како твојот заебан другар.

Заебете ги стимулансите,мамата нивна,другарот на Џени графички ќе купувал.
Преседан човече.

Кога ќе учите некогаш за статистичка анализа,ќе сфатите дека се генерализира со 95% на сигурност најчесто,и се генерализира за примерок поголем од 5% од основната маса.
А не од некој човек,што некогаш направил нешто.

Кога ќе ги совладате сите овие математики,ќе сфатите дека тие пари мора некаде да одат,а ромите се најповолно избор во моментот.

Вашите персонални фрустрации лечете ги врз други луѓе,а не врз оние кај кои повеќето преживуваат со плата од 6.000 денари месечно.

И доста мешате Сорос со држава.

Ми се смачи од постови "ебате државата",кога Груевски не ги определува овие пари,него ги определува хуманитарна организација.

Циганите се чума. А чумата не треба да се образува. Ц ц ц толку деца МАКЕДОНЦИ кои немаат пари да се школуваат а овие на цигани ќе даваат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom