Врв на популизмот и себичноста

Дали е позитивно што на концертот за Тоше, Премиерот се самонагради и држеше говор?

• Вкупно гласачи
    47
  • Гласањето е завршено на .

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Добро зашто да се лажеме кога знаеме дека посебичен створ од комуњар нема. Тој само на себе мисли и на никој друг и сега демек критикава е упатена до владата која го сквернави сеќавањето за Тоше, а се со цел да се добие некој ефтин политички поен. И да, нема да гласам на глупата анкета во стил
а) Виновен
б) Невин (ама малку веројатно)

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Ete boki13 si napravi koncert bez podrska na vladata :) go biva deteto nema sto .Jas se prasuvam sto nego povikaja boki 13 daim go organizira tuku se javija kaj vladata.Sto ne otidoja kaj trifun ete mnoguuuuuuuu sakal pari da dade ama ete grujo ne mu d ozvolil. Trufun pogolem gazda od grujo ama aj tise molam:)ili sterjo ete vlashkoto lobi dase prasuvaseeee eheeee ke gi doneseja i madona ako treba:)
a koj tebe te finansira?kako gi zarabotuvas parite?go ispoti gazot bogami zatoa menuvas stol na sekoj mesec.:aplauz:
Фанатик, концерт на Тоше Проески уште додека Тоше беше жив, беше гарант за публика, која секогаш плаќаше колку треба за да го гледа човекот.
Никој не може да ме убеди дека немаше да се соберат доволно пари за организација на концертот, плаќање на музичари, ангажман на стадион и др. од самата продажба на карти.

Исто, не сакам да ја негирам поддршката на владата која несомнено ја дала за се што беше потребно од 16-ти октомври, навака... Ама ликот на Тоше Проески е лик на нешто свето. И кога правиш добрина на нешто свето, нема ама ич потреба да се расшетаваш наоколу и да се фалиш шо си направил...ако е за така, ич не прави го.

Наградата на премиерот и говорот на концертот во чест на Тоше, беше промашување. И точка.

N

n/a

Гостин
go ispoti gazot bogami zatoa menuvas stol na sekoj mesec.:aplauz:
Дилеја...
јас никогаш и не сум заземал страна.
Јас секогаш гледам да ја најдам `страната` со која што ќе може да си истерам дел од моите интереси.Немам намера да остарам у сиромашна земја од транзиција која што никогаш не завршува.Ниедна од страните нешто страшно... не ми е по ќеиф.
Али верувам дека Гвујо е македонскиот Жан Виденов...
и верувам дека ВМРО носи тоталитаризам заради кој што треба да биде жестоко казнета.

Инаку, сам си го заработувам лебот и веројатно сум единствен во Македонија кој што кажал...
фала многу,не треба,ја би сам и на тие што ми се родители.

А делот од финансиите што тебе те интересира е дека во период од 15 дена и тоа:
Сам.
Роднини,по секој основ.
Пријатели.(по основ на гаранција)
Познаници.(по однос на интерес)
може да соберам фини пари на сметка. :)

Член од
30 мај 2008
Мислења
830
Поени од реакции
27
Е кој сакаш да биде покровител бе министерството на Бугарија и премиеро на Турција да бидат покровители !!!
Normalno e na vakov golem nastan pokrovitel da bide Vladata na Republika Makedonija.Sekoja i cest na Ministerkata za kultura koja uste dodeka bese zamenik Minister vo prethodniot sostav na istata Vlada,deloto i spomenot na Tose so dolzna pocit go prezede vo svoi race.Ministerstvoto za kultura,ako ne i taa licno trebase da ja dobie zaslugata.Poseizgleda Premierot samo ja iskoristi prilikata za da se samovelici.No goleminata na Tose ne moze da se zaseni i pokraj samobendisaniot govor na Premierot.
Tolku.

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Dobro politicar e osuden od start ako odi na koncert sportski natprevar i bilo sto drugo ako nema vrska so politikata.:(Dobro poglednte vo evropa i svetot politicarot e prisuten sekade.Jas negleda nisto loso strasno sto grujoski izlegol kazal sto kazal nisto politicko ,I vo ime na vlada da si primat nagrada.A koj odlucuva deka vladata treba da primi nagrada?ima li organizaciski komitet koj toa go organizira ? E vaka bez vladata mozese da odrzi koncertot.Da sekako ova e humanitaren koncert, i kako takvi site sredstva odat vo humanitarni celi.Dobro dali tie gosti na svoj trosok moze dolse koj go platil prevozot ,dali orkestarot .... seta organizacija ozvucuvanje obezbeduvanje...... i niz d aneredam e gratis volonterski? Se prasuva nekoj kolku kosta manifestacijata pa i na kraj sredstvata da se soberat vo humanitarni celi.Organizacijata finanskiskata podrshka od strana na vladata, neke mozese dase soberat i ostanat sredstva za humanitarni celi.:toe:BAREM JAS TAKA MISLAM .a ne samo ovaa vlada za bilo koja vlada ako pomaga nee strasno .

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Se soglasuvam da mislam nam bukvalno ni treba totalno makedonski totalitarizam . Posle toa se kesi dojde na mesto.Vreme e da izumre edna generacija .50 god komunistici totalitarizam vreme e da pomina i da dojde drug...... makedonski se razbira.I nema nisto loso.DOKOLKU SE SAKA DA SE POSTIGNE NEKAKVA CEL NESE BIRAAT SREDSTVA I NACIN.a vladetelot mora da gi krsi morlanite vrednosti dokolku i ponataka saka da ostane navlast.:helou:

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Dobro politicar e osuden od start ako odi na koncert sportski natprevar i bilo sto drugo ako nema vrska so politikata.:(Dobro poglednte vo evropa i svetot politicarot e prisuten sekade.Jas negleda nisto loso strasno sto grujoski izlegol kazal sto kazal nisto politicko ,I vo ime na vlada da si primat nagrada.A koj odlucuva deka vladata treba da primi nagrada?ima li organizaciski komitet koj toa go organizira ? E vaka bez vladata mozese da odrzi koncertot.Da sekako ova e humanitaren koncert, i kako takvi site sredstva odat vo humanitarni celi.Dobro dali tie gosti na svoj trosok moze dolse koj go platil prevozot ,dali orkestarot .... seta organizacija ozvucuvanje obezbeduvanje...... i niz d aneredam e gratis volonterski? Se prasuva nekoj kolku kosta manifestacijata pa i na kraj sredstvata da se soberat vo humanitarni celi.Organizacijata finanskiskata podrshka od strana na vladata, neke mozese dase soberat i ostanat sredstva za humanitarni celi.:toe:BAREM JAS TAKA MISLAM .a ne samo ovaa vlada za bilo koja vlada ako pomaga nee strasno .
40.000 луѓе по 200 денари - 8 милиони денарчиња.
Без спонзори и донации.

Удри математика.

А владата во секој момент може да донира исто толку пари на Детско Село, Домто за деца бз родители, дом за слепи, може да изгради Дом за сместување на парализирани...може мал милион работ да направи. А не направила. Како знам? Немаше на ТВ :)

Груевски не смееше да биде себичен и да излегтува на сцена за да...сподели болка? 50 000 луѓе само на стадион имаше. Уште милиони по цел балкан, кои делат иста болка.
Шо па тој привилегиран да биде?

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Se soglasuvam da mislam nam bukvalno ni treba totalno makedonski totalitarizam . Posle toa se kesi dojde na mesto.Vreme e da izumre edna generacija .50 god komunistici totalitarizam vreme e da pomina i da dojde drug...... makedonski se razbira.I nema nisto loso.DOKOLKU SE SAKA DA SE POSTIGNE NEKAKVA CEL NESE BIRAAT SREDSTVA I NACIN.a vladetelot mora da gi krsi morlanite vrednosti dokolku i ponataka saka da ostane navlast.:helou:
Абе се убаво си напишал.
За мерак.
Ама заборави на крајта да кажеш, како завршуваат тоталитаристите.

Имаше еден пример не толку далеку.
На 25 декември 1989-та година во Романија.
Ти текнуе ? :helou:

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Поглупо поставена анкета немам видено...Можело да виде „Да“, „Не“ и „Воздржан“...А не, „феноменално“, „фасцинирачки“ и тн...

Член од
18 февруари 2008
Мислења
2.201
Поени од реакции
86
Не можам да објаснувам што е поентата на текстот, на луѓе што некоја самобендисана будала им го испрала мозокот со реклами од нивни пари....само за 3 години...:toe::helou:
Rece covekot koj so prijatelite go udavija forumov so temi opsednati od Grujo.Ne mi ni teba da mi objasnis.Ne si ti toj sto treba da mi objasni.Taka da pisuj si na temata TVOI mislenja i gledanja.Ne sum jas retardiran pa da mi objasnis ti.Ni realniot ti drugar.Ovoj barem gi trosi za reklami.A tvojot mi gi zimase parite pa ne se ni trudese ni reklama da stavi.Da ne mi e krivo_Od kaj znam moze ti plakja i internet so moite pari.Malku ne se tolku godini pribiranje pari.OD mene.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Rece covekot koj so prijatelite go udavija forumov so temi opsednati od Grujo.Ne mi ni teba da mi objasnis.Ne si ti toj sto treba da mi objasni.Taka da pisuj si na temata TVOI mislenja i gledanja.Ne sum jas retardiran pa da mi objasnis ti.Ni realniot ti drugar.Ovoj barem gi trosi za reklami.A tvojot mi gi zimase parite pa ne se ni trudese ni reklama da stavi.Da ne mi e krivo_Od kaj znam moze ti plakja i internet so moite pari.Malku ne se tolku godini pribiranje pari.OD mene.
Епа тоа е проблемот, 3 години живееме на реклами, на ништо друго.
А впрочем треба да си ептен попален по тој што ги нарачува рекламите за да се дивиш на нив, а уствари џебот празен....

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Ajde be.Prazen dzeb a spies na internet?Socijalnoto ti plakja?
E ако е полн џеб со 500ден. месечно за нет...ти зборувам за општата ситуација во цела држава, не ги сфаќај ограничено работите, на ниво на држава ти зборувам...ама на кого зборувам, рекалама си е реклама, таа вели дека се е ПРЕКРАСНО....

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Добро де,ако мислиш дека е на лош пат МК,гласај за Зајчо и Шема.Тие за 6 месеци во ЕУ ќе те внесат.:toe:

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Ajde be.Prazen dzeb a spies na internet?Socijalnoto ti plakja?
А знаеш дека Македонија е на последно место во број на интернет корисници на балканот? Тоа на што укажува? Дека сме најсиромашни или што ...

Добро де,ако мислиш дека е на лош пат МК,гласај за Зајчо и Шема.Тие за 6 месеци во ЕУ ќе те внесат.:toe:
Негово лично право е за кого ќе гласа.И барем тие додека беа на власт имавме статус на земја кандидат, а сега сме надвор од се, заглавени во балканот без никаква перспектива и пренатрупани од реклами на владата која не остава резултатите да ги почуствува народот (ма какви резултати) туку му го пере мозокот на народот и апси политички неистомисленици, фашизам ?!

Kajgana Shop

На врв Bottom