Безбедносните служби ќе може да прислушуваат секого?

Подршка за новиот начин на прислушување и следење

• Вкупно гласачи
    122
А кој гласаше за Лукашенко или Енвер Хоџа? Ние гласавме за Груевски, за просперитет, демократија, стабилност... Не гласавме за полициска држава.
Ако било кој од вас гласал за Лукашенко олицетворен во Груевски, океј. Некои (голем дел претпоставувам) од гласачите не беа известени па се осеќаат изиграни. Струјата поскапува, парното исто така, груевски носи закони да може било кој било кого да прислушкува - со амин на судија и усна молба/барање/наредба... Што .!. се случува овде?
Многу буквално го сваќате зборот демократија.Каква демократија има во САД после 2001 г. знаеш???Па сепак тие се уште најдемократската земја во светов.

Закони од ваков тип се незамисливи,аман бе човеци,не е ова сталинизам.А,таа бркавата министерка Гордана уште има лице да изјавува дека секој кој не го поддржува овој закон,соодветно е криминалец.:nesum:Значи ли тоа дека половина Македонија сме криминалци?:tapp:

Многу буквално го сваќате зборот демократија.Каква демократија има во САД после 2001 г. знаеш???Па сепак тие се уште најдемократската земја во светов.

Dali ti navistina veruvas vo toa sto go pises???

Najdemokratska zemja vo svetot so zatvorot Gvantanamo, so zatvori na CIA vo skoro site banana drzavi vo Evropa pa duri imase muabet deka gi imalo i vo MKD.

Za koja demokratska zemja zboris more???

Za zemja koja ubiva svoi gragjani za da zapocne vojna kako bi isplivale od gomnata vo koi sami padnaa zaradi svojata raskalasenost.

Kakva demokratija e toa da napagjas i bombardiras zemji bez objava na vojna,da ne gi pocituvas megjunarodnite zakoni i da gi krsis kade ke stignes poslednoto e priznavanjeto na Kosovo.

Kakva demokratska zemja se SAD koga se vinovni za milion mrtvi Iracani od koga vlegoa vo Irak 2003 godina i uste 250 000 mrtvi vo Avganistan.

Dali e demokratsko toa sto gi donesoa zakonite vo SAD koi se polosi duri i od zakonite na Hitler vo Naci Germanija so koi se prisluskuvaat, sledat, snimaat i na kraj apsat samo na osnova na somnez so zakonot za HOME LAND SECURITY so koj imaat pravo da drzat vo pritvor 72 casa bez prisustvo na advokat za koe vreme mozat da vi napakuvaat se sto ke posakaat ete ti nekoe cudo pocnaa i kaj nas da gi kopiraat i toa od pocetok do kraj.

Lukasenko, Hitler,Stalin,Mao Ce Tung,Enver Hodza, gomna da jadat za ovie nacisti i fasisti na celo na SAD koi pod plastot na demokratijata gi krsat site demokratski i covecki prava koi postojat.

Дали некој го има прочитано овој нов закон?
Јас лично пред да коментирам нешто сакам да имам факти за таа работа а не ко стара баба да ширам чаршиски муабети.
Нека го најде некој законов,нека го постира тука да можеме сите да го прочитаме па после ке дискутираме дали е добар или лош.

Закони од ваков тип се незамисливи,аман бе човеци,не е ова сталинизам.А,таа бркавата министерка Гордана уште има лице да изјавува дека секој кој не го поддржува овој закон,соодветно е криминалец.:nesum:Значи ли тоа дека половина Македонија сме криминалци?:tapp:

Значи според Горде само јас и неколкумина други на форумов не сме криминалци.:pos2:

Па тоа де, ДЕМОКРАТИЈА подразбира ВЛАДЕЕЊЕ НАД НАРОДОТ.:smir:

На наше би дошло СКРАТЕНА-ДЕМО верзија.:smir:

Дали некој го има прочитано овој нов закон?
Јас лично пред да коментирам нешто сакам да имам факти за таа работа а не ко стара баба да ширам чаршиски муабети.
Нека го најде некој законов,нека го постира тука да можеме сите да го прочитаме па после ке дискутираме дали е добар или лош.

Абе шо има да го читаш законот сега па и ти,ајде таму прифати штом е од ДПМНЕ мора да е добро.:toe:

Не видов издржан аргумент зошто некој би го поддржал законов. АБЦ, ќе почнеш ти?

Не видов издржан аргумент зошто некој би го поддржал законов. АБЦ, ќе почнеш ти?

Всушност така налагаат условите пропишани во динамиката на планот наречен Мојсеј-2,кој сакале ние или не,очигледно добро се имплементира и се остварува.:toe:

Многу ми се интерсни размислувањата на кого му е совеста чиста нема што да се плаши :wink:.

Многу наивно размислување посебно кога само неколку души ќе одлучат кого да озвучат.

Кое тело ќе пропише критериуми за чистина? Мислам дека на 95% граѓани не би им било мило некои работи да излезат на виделина.

Лични муабети, бизнис муабети, одење со љубовница и еден тон други дејства не морат но можат да бидат злоупотребени ако нема контрола. Кој и како ќе ја контролира целава постапка е круцијано прашање.

Спомнав еднаш, во цела ЕУ се носат или се планираат да се донесат слични закони (со варијации). Можеби Орвел промашил за неколку децении ама нешто и предвидел :wink:.

Само јас не верувам во овие работи. Се прислушкува од памтивек така да ова е само некаква правна рамка и да не е таа ќе биде некоја друга.

Врти сучи пак Мојсеј 2 се врти, така АБЦ :wink:?

Многу ми се интерсни размислувањата на кого му е совеста чиста нема што да се плаши :wink:.

Многу наивно размислување посебно кога само неколку души ќе одлучат кого да озвучат.

Кое тело ќе пропише критериуми за чистина? Мислам дека на 95% граѓани не би им било мило некои работи да излезат на виделина.

Лични муабети, бизнис муабети, одење со љубовница и еден тон други дејства не морат но можат да бидат злоупотребени ако нема контрола. Кој и како ќе ја контролира целава постапка е круцијано прашање.

Спомнав еднаш, во цела ЕУ се носат или се планираат да се донесат слични закони (со варијации). Можеби Орвел промашил за неколку децении ама нешто и предвидел :wink:.

Само јас не верувам во овие работи. Се прислушкува од памтивек така да ова е само некаква правна рамка и да не е таа ќе биде некоја друга.

Врти сучи пак Мојсеј 2 се врти, така АБЦ :wink:?

Има и нешто друго од Орвел,“Фарма“ мислам се викаше,сум ја заборавил од пред 20-30 години,кој ќе ги дума насловите,ама Гвујо изгледа ги обожава па секојдневно ги практикува како Библија.:smir:

Серпико, јас ниту сум криминалец, ниту работам против интересите на мојата држава, ниту сум убиец - просто граѓанин на Р. Македонија, затоа - ич не ми чуе дали ќе ме прислушкуваат или не....На крај краеви, кој им ја знае технологијата, знае и како да ја избегне :smir:

Серпико, јас ниту сум криминалец, ниту работам против интересите на мојата држава, ниту сум убиец - просто граѓанин на Р. Македонија, затоа - ич не ми чуе дали ќе ме прислушкуваат или не....На крај краеви, кој им ја знае технологијата, знае и како да ја избегне :smir:

1. Дали сите луѓе по затвори се виновни? :)
2. Дали ако законов беше донесен пред 3 години еднакво ноншалантно ќе искоментираше брату Трн?

kiska pozz4e :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom