50 евра за плукање на улица!

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Абре доста се жалите и кукате!!! Чоек никако да ви погодит.
До сега, пред да се воведат законите, сите се жалеа дека не било арно вака, безредие било, па на запад не било вака, КАЗНИ СЕ ПЛАЌАЛЕ па зато чисто било...е па сега не туку ѓамкајте и не праете ко ѓупцине на 1 клип кај шо викет: „Не остају нам да просимо, не остају ни ДА КРАДЕМО„ :pos2:
А на слеп човек во Кавадарци што му пишале казна?...

Еве и јас ќе спомнам пример...пред неколку денови другар ми го казнија заради тоа што ја паркирал колата до контејнер(а за другите ни пајак не викнаа) и тоа во 1:30 навечер, а полицискиот џип возеше во спротивна насока на улицата и казнуваше по ред. Ај сега, а тие(полицајците) што не почитуваат? А треба да ни бидат пример

Член од
25 јули 2008
Мислења
53
Поени од реакции
6
За плукање некако и да прифатам, ама за оние шлајмови поштени, ископани од петици, тие се стварно гадни. Не за едно обично пу. А за фрлање отпушоци, како страсен пушач, никогаш нема да им платам додека не стават канти на секои бар 100 метри со место специјално за гасење цигара. Северно и западно од Србија сегде има такви, па кога ке ја видиш не ни помислуваш да ја фрлиш цигарата на земја. Па ако ме фатат, одиме на суд, па и владата нека се освести малце. Култура нека воведуваат, не да бараат начини да го полнат буџетот со казни разно разни.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
А на слеп човек во Кавадарци што му пишале казна?...

Еве и јас ќе спомнам пример...пред неколку денови другар ми го казнија заради тоа што ја паркирал колата до контејнер(а за другите ни пајак не викнаа) и тоа во 1:30 навечер, а полицискиот џип возеше во спротивна насока на улицата и казнуваше по ред. Ај сега, а тие(полицајците) што не почитуваат? А треба да ни бидат пример
Е за тоа на слеп човек казна треба да се преземе нешто евентуално да се пријави негде.
За полицајците нема коментар ама требало и другарти да се снајде во ситуацијата. Нека му побара број на значка нека пријави он кај некој инспектор да се преземе нешто. Што дека треба да бидат пример? Кое е тоа правило они да не почитуваат а ние да ?:nenene::nenene: не може тоа така. Абе за се има лек само снајди се.
За плукање некако и да прифатам, ама за оние шлајмови поштени, ископани од петици, тие се стварно гадни. Не за едно обично пу. А за фрлање отпушоци, како страсен пушач, никогаш нема да им платам додека не стават канти на секои бар 100 метри со место специјално за гасење цигара. Северно и западно од Србија сегде има такви, па кога ке ја видиш не ни помислуваш да ја фрлиш цигарата на земја. Па ако ме фатат, одиме на суд, па и владата нека се освести малце. Култура нека воведуваат, не да бараат начини да го полнат буџетот со казни разно разни.
Сосема си во право, канти за ѓубре нема на секој чекор што би рекле па не за цигари и отпушок.Што ако отидеш на суд? Ништо нема да направиш.:toe:

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
Законот би бил логичен ако се санкционират и тие што треба да постават канти за ѓубре... Пример комуналец во Битола ко ќе врви по куќи за да ги собери кантите појќе ѓубре прај од сите ние заедно шо фрламе по улица. Кога комуналец ќе постави канти на места кај што треба да стојат (за да не мораме да го носиме ѓубрето до дома ) тогаш нека има казни. И за граѓаните и за (во случајот) комуналец...

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
сее стегнато маму му је*ем
пред некој ден на еден пријател му пишувале казна за возење мотор без кацига 30 евра
типот се изнервирал, опцул два три пати ја стуткал казната и ја фрлил, и добил уште една казна од 50 евра за фрлање губре:pos2::pos2::pos2:
се тоа у ред замислете шо ке се десело и да речел пу да ти ибам .... тоа пу кошта 50е

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Плави оркестар свири некоја песна...
За жал, дали е Судбинската на Бетовен или Ода на радоста...ќе дознаеме за 4 години :cry:

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
Плави оркестар свири некоја песна...
За жал, дали е Судбинската на Бетовен или Ода на радоста...ќе дознаеме за 4 години :cry:
колку ти тоа музикално гледаш на работите што немаат везе со музиката :smir::smir::smir::smir::smir:

Член од
21 февруари 2007
Мислења
234
Поени од реакции
10
Ако речите сега пу џубре едно .. лап 100 евра казна .. 50 евра за џубре .. 50 за пу .. Мн јаки заебанци се напраја со ова .. Ама и требаше .. Колку сака нека се високи казните кога знам дека нема да го прекршам тоа правило гајле ми е колку сака нека се .. а тие што се бунат се тие што секојдневно го прекршува .. па ајде бе МАКЕДОНЦИНА редно е да се цивилизираме не ко некое диво племе сме x))

Член од
14 октомври 2008
Мислења
45
Поени од реакции
2
Е нели се испофалија г-дин. Никола и Гордана пред година дена кога издадоа "манифест", како да се однесуваат полицајците, па дури и да го сретнат него (the primeminister) да му пишат казна, или било кој друг функционер, потоа, учтиво да се обраќаат кон луѓето, да бидат културни...каде е сега тој абер, тој документ да важи и за нив?
Жива мизерија, колку да се направи реклама и толку...:smir:
tokmu taka pow..falenje do besvest,reklami...itn aj mozda ke ja bide rabotava ako ne kaznat mozebi i nie ke se naucime kako da bideme ljubezni,a ako "slucajno" te kaznat i ne bidat ljubezni,pazi nemoj da zboris mnogu ,zada ne te kaznat so 2 kazni....nepocituvanje na nivnata ljubeznost i prekrsokot sto go napravi pred 2 minuti i pljukna na ulica....

ps.a za prdnuvanje na javno mesto kolku evra e kazna???:pos2:

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
ps.a za prdnuvanje na javno mesto kolku evra e kazna???:pos2:

Па ваљда нема уште ама не се знае........

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
aко не платиш ќе одиш една недела на гробишта ќе чистиш или салите ќе чистиш сончоглед :pos2:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ако фатам да рачунам колку прекршоци сум направил ке направам весела цифра. Од мој аспект многу глуп закон.

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Ова е глупав закон, исто како и тој за забрана на алкохол после 19, ама се решиле нешто западни закони да воведуваат и баш најглупите и најнепотребните ги воведоа.

Има една интересна случка во врска со законов што ја слушнав деновиве...
Еден тип (другар на другарка) се симнал од автобус во Куманово и извадил еден шлајм драчевски мрсен... Му дошол џандар и му рекол:
-Шо праиш бе?
-Епа ништо, ете, се случи...
-Се случи, а?-земал џандаров залет и искорнал од петици уште побесен шлајм и му го залепил пред нозе.-А сеа?
Дечково вика: Ништо, сеа сме 1-1.
Џандаров извадил уште еден шлајм, р`кнал пак и му рекол: Сеа сме 2-1, да не сум те видел пак да ркаш. :icon_lol:

Наравоучение: ете колку е функционален законов, а богами и полицијата... :icon_lol:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Во Куманово ми кажаа дека тераат финта полицајците. Чекаат пред забарите да излезе пациент кој нормално после поправка или вадење заб мора да плукне, и му даваат казни.

Ј

јовица11

Гостин
Законот ми е у ред,мада не припазувам,бар дур не ми мавнат по џеб.Денес бев на ветерина и дознав дека на кучето треба да му купам корпа и лопатче,бидејки ќе ме казнеле ако ми се серело по улици:pos2:Како и да е,идеме кон Европа прво со законите па после со друго,ама битно идеме,ентузијасти сме:salut:

Kajgana Shop

На врв Bottom