одговор како прашање каде и како да ги пријавиме или казниме полицајците што плукаат по улица и фрлаат пикавци предупредив еден полицаец кој плукна на улица и одговор му беше да си ја гледам работата за нас важат казните а за нив изгледа не
Еве и јас ќе спомнам пример...вчера другар ми го казнија заради тоа што ја паркирал колата до контејнер(а за другите ни пајак не викнаа) и тоа во 1:30 навечер, а полицискиот џип возеше во спротивна насока на улицата и казнуваше по ред. Ај сега, а тие(полицајците) што не почитуваат? А треба да ни бидат пример.одговор како прашање каде и како да ги пријавиме или казниме полицајците што плукаат по улица и фрлаат пикавци предупредив еден полицаец кој плукна на улица и одговор му беше да си ја гледам работата за нас важат казните а за нив изгледа не
Хммм...Еве и јас ќе спомнам пример...вчера другар ми го казнија заради тоа што ја паркирал колата до контејнер(а за другите ни пајак не викнаа) и тоа во 1:30 навечер, а полицискиот џип возеше во спротивна насока на улицата и казнуваше по ред. Ај сега, а тие(полицајците) што не почитуваат? А треба да ни бидат пример.
И, после, некој ќе ме убедува дека не сум бил во право кога велам дека се за никаде, и дека 90% треба да летат од работа...одговор како прашање каде и како да ги пријавиме или казниме полицајците што плукаат по улица и фрлаат пикавци предупредив еден полицаец кој плукна на улица и одговор му беше да си ја гледам работата за нас важат казните а за нив изгледа не
Хехе, а мислиш дека би се исплател приговор? или само заради лична сатисфакција? мислам, се работи за прекршок, а во правната поука пишува дека ако се загуби управниот спор, казната ќе се зголеми 3 пати.Струмикс напиша:Хммм...
Нели, контењерите, по новиов закон, треба да стојат на посебно определени места...Тоа е изгледа работа на комуналните претпријатија, да ги обележат тие места, т.е. на општините...
Верувам дека и во Скопје, како и насекаде 90% од контењерите стојат на необележани места.
Тоа значи дека нема основа за казна.
Таков приговор (или одбрана во евентуална прекршочна постапка) би била сосем успешна.
Абе...јас сепак верувам дека добивам...Хехе, а мислиш дека би се исплател приговор? или само заради лична сатисфакција? мислам, се работи за прекршок, а во правната поука пишува дека ако се загуби управниот спор, казната ќе се зголеми 3 пати.
Знам...јасно ми е, многу оддамна...веќе отрпнав на се.Не види, мене искрено највеќе ме изреволтира што првенствено ТИЕ не го почитуваат Законот за сообраќај во тој случај, со тоа што ВОЗЕА ВО СПРОТИВНА НАСОКА!!!!Е сега тој тебе ќе ти соли памет, како да се однесуваш ти во случајот. А вчера беше направен ситен, минорен, по мене глупав прекршок, а полицијата направи кривично дело, загрозување на безбедност во сообраќај. Ама ете, смешно дури траги-комично.
totalno bezveze...vo drzavava za se treba da ima policajci,pa i za niv samite...niv nema koj da gi kaznuva,tie mozat da parkiraat kade sakaat,da pljukaat,da frlaat djubre itn.za gubre ili za pikavec 50 eurica...epa brat sledniot pat koga ke ispusis cigara,ili jimas kutija za frlanje,ke go pobaras policaec,ako ne go najdes ke otides do najbliskata policiska stanica i ke im go predades ljubezno,znaes barem policajci ima poveke od kanti za djubre.....:nenene:.Не види, мене искрено највеќе ме изреволтира што првенствено ТИЕ не го почитуваат Законот за сообраќај во тој случај, со тоа што ВОЗЕА ВО СПРОТИВНА НАСОКА!!!!Е сега тој тебе ќе ти соли памет, како да се однесуваш ти во случајот. А вчера беше направен ситен, минорен, по мене глупав прекршок, а полицијата направи кривично дело, загрозување на безбедност во сообраќај. Ама ете, смешно дури траги-комично.
Ova stvarno ili...?Од 1 јануари, ќе не смее ни да се пушат цигари на улица.
Е нели се испофалија г-дин. Никола и Гордана пред година дена кога издадоа "манифест", како да се однесуваат полицајците, па дури и да го сретнат него (the primeminister) да му пишат казна, или било кој друг функционер, потоа, учтиво да се обраќаат кон луѓето, да бидат културни...каде е сега тој абер, тој документ да важи и за нив?totalno bezveze...vo drzavava za se treba da ima policajci,pa i za niv samite...niv nema koj da gi kaznuva,tie mozat da parkiraat kade sakaat,da pljukaat,da frlaat djubre itn.za gubre ili za pikavec 50 eurica...epa brat sledniot pat koga ke ispusis cigara,ili jimas kutija za frlanje,ke go pobaras policaec,ako ne go najdes ke otides do najbliskata policiska stanica i ke im go predades ljubezno,znaes barem policajci ima poveke od kanti za djubre.....:nenene:.
Е тоа е веќе во ред.Од 1 јануари, ќе не смее ни да се пушат цигари на улица.
Да, прашав полицаец за тоа. Исто така од 1јануари, ќе не смее да се пуши во сите простории, кафичи, кафани и сл., туку ќе треба сопствениците да направат посебни кабини надвор од просторијата.Ova stvarno ili...?
Ako e taka ke organiziram revolucija majke mi....
Pa da se nemalo usul i oset za nisto majku mu stara... ncncnc
Нема да забранат, само ќе почнат да наплаќаат:pos2:da ne zabranat i da nemozeme da disame na ulica? :pos2: