50 евра за плукање на улица!

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Абе мене шо ми се деси...
Идам ја по улица и се закашлав нешо тоа деновиве беше..и ми дое шлајм морав негде да го исфрлам и тука кај холидеј ин исфрлив бајаги плунка која со својата големина тежеше 200 евра...оп скокна џандар у цивилка ми направи ФБИ потег со значката..и ми вика..дечкоо 50 евра...ја среќа у мене имав 100 евра...му ги давам и очекувам кусур...Полицаецов ми вика:...дечки извини вака малку незгодно...ама неам да ти вратам..ај ако може плукни уште еднаш...
и јебига плукнав немаше човекот да ми врати...по пат размислував и си реков...Браво за полицијава...стварно е ко ФБИ
Инаку ова шо го пишав...е Виц иначе ама..поинтересно е коа ќе го направиш у прво лице еднина:)...Не! знаете дека шмекерот никогаш не би плукнал...не е шмеќерски тоа!

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Одкога го воведоа законот, уште повеќе плукам... Инаку сеуште не сум казнет поради вакви причини... :)

Член од
23 октомври 2008
Мислења
256
Поени од реакции
18
Многу е Со само за плуканје 50 Еврааааааааааа:uvo::uvo::uvo::uvo:

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
U posledno vreme zakonive stanaa tinja...

Ne mu ja mislam mnogu, pred nekoe vreme minuvam pesacki i ne vidov deka na 10 metri od mene ima dzandari i fino lepo si 'rknav na sred pesacki i nikomu nisto....

Denovive kao sto sum bolen a trebase da iskacam od doma, se nasobral slajm a do kanta da go drzam ne biva pa mora u nekoj kjos ali ipak sto se mora-toa se mora.....
Samo ne ni zabranija na utakmici da plukame od prv red i redovno da gi tusirame toa pedercinjata sudiski koi nikako da se opametat pa da trcaat podaleku od nas..:helou:
E uste tamu da zabranat pa kje nema zaso da ziveam....

filipmakedonski

Македонец
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
31
абе и 100 евра да е пак ке плукам
е баш заради овие работи е позитивен зкаонот , конечно мора да се искорени примитивизмот и заостанатоста кај народов.
ако треба и 500 нека го пукнат , само заради луѓе со твојот мисловен строеж

Член од
29 април 2008
Мислења
184
Поени од реакции
9
epa brat mora be da se stavaat kazni za vakvi raboti dosta e veke od diva liga

МургоДШит

Чаршиска џукела
Член од
3 ноември 2008
Мислења
128
Поени од реакции
19
Oва као Петар Велики кога им забранил на Русите бради да носат. :tapp:

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
абе не е 50 евра. за плукање даваат 20. еве сеа казниа другар еден за плукање (ама он баш пред цајкан извадил шлаим) 20 евра казна. и си ја плати многу нормално!

Член од
22 септември 2008
Мислења
185
Поени од реакции
4
Дали некој ако плукне поради гат од тоа што видел на улица измет од куче
или плукнал оти му влегла мушичка или едноставно малце плукнал а не она
гадното ххххх пууу, дали е се казнува и ова?

Јас од како се применува законот што ти немам видено
Не да се фрла... се грицкаат семки а лушпите на земја (една женска на шеталиштето на кејот на вардар)
се фрлаат, во тревникот на плоштад видов жена како ги соблекува двете деца за да мо*ат и се*ат
истото и во гратски парк го видов..... од балконите што не се фрла, од отпушоци до измет од кучиња. Да да гледавте Зевзекманија... жената што чува џукела и што целиот измет го помешан со течност го фрла од балкон на место каде што во минута проваѓаат 10-15 луѓе (карши соборен храм) па ова би го казнил со
500 евра казна + затвор + ќотек

не ми е јасно ако плукање се казнува дури со 50 евра тогаш како може за горе наведените работи казната
да е само 50 евра? море 5 000 евра казна треба за тие работи

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Нека отиде полиција пред влезот на чаршијата, на почетокот на бит-пазар, па да види што е ѓубре од амбалажи од цигари, кутии, патлиџани, бостан...се шири реа, труе смрди. Ама кај што има сила нема правдина.

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
јас веќе се вработив во комуналец:smir: барем обезбедена работа за превоз трошам гориво,храна си купувам,канали чистам плата не земам тоа е не ја користам државата,море да му ебам на тие сто го смислија ова.закони ми спроведуваат а немаат услови.сега да си кажам зошто сум казнет.паркиран до континјер.
а местото е приватно од транскоп само навечер за викенди се користи како паркинг.и еве ти ја испекцијата.паркингот некаде е 15-20 метра а во еден агол континјер.а по правило треба да се паркираш во одалеченеост на континјерот 10м.но нема паркинг а казнуваат.е тоа прави оваа наша убава влада 100чекори назад.ај да сум вработен би платил казна али за среќа не сум така што сега сум вработен:toe:

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
е баш заради овие работи е позитивен зкаонот , конечно мора да се искорени примитивизмот и заостанатоста кај народов.
ако треба и 500 нека го пукнат , само заради луѓе со твојот мисловен строеж
да пишат казни но како за еден така за сите.
а не само да јадиме гомна,и нека има услови,ако ти се оди во wc а нема кај да одиш ќе се измочаш в гаќи или другото,или ќе го затнеш со дрво да не пушта:toe:а нема wc. исто и со корпи ако нема корпи кај фрлаш носи со себе канта за ѓубре:pos2:браво закониве се незнам:zver:

Kajgana Shop

На врв Bottom